reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

ja już po fryzjerze, po kawie u teściów, szarlotka się piecze bo gości mam mieć za godzinę a G jeździ na kosiarce koło domu.
Mały w brzuchu strasznie dziś szaleje i to nie takie zwykłe kopanie tylko rozciąga się na maxa, boli jakby skóra miała pęknąć.
Już jutra nie mogę się doczekac i tego co powie lekarz, siedzę jak na szpilkach, wieczorem będę musiała znów jakiegoś zajęcia poszukac żeby się zmęczyc i jakoś noc przespać.

reklama
Nadrobię wieczorem, ale póki pamietam: któraś ma lub miała Misia Szumisia? Nie jest tani, więc się zastanawiam czy warto?

Poduszka ani do wózka ani do łóżeczka nie będzie Ci potrzebna. Takie maluszki śpią bez poduszki. Otulacz ma powodować, że dziecko czuje się bezpiecznie bo jak jest dość mocno opatulone (szczególnie takie malutkie) to podobno przypomina sobie życie w łonie mamy :-)

Szalona??? :szok: :-p

dokladnie, ja na poczatek planuje zeby synek byl w rozku, z corka poduszka duzo duzo pozniej...

szalona? oj tam oj tam co ja na to poradze ze lubie byc w ciaży :sorry:

hej

my wróciliśmy z 2 dniowego wyjazdu na d jezioro,
taki nieplanowany wyjazd, ale bardzo fajnie było, spokojnie,
M popływał z dziećmi na kajaku, na rowerku wodnym,
zrobilismy młodym piknik,, dzieci zadowolone tylko marudzili że za krótko

dziewczyny dziękuję za informację o chuście

sysia dzięki za namiar na grupę na FB, juz sie umówiłam z ta Pania
która bedzie mnie uczyć wiązania

Paulka musisz być pod tym dresem gdzie masz podany w Zus
i ty musisz mieć wiedzę, nie przyjmą wytłumaczenia, ze nie wiedziałaś,
nie wiedza jest tak samo karana jak być zrobiła to celowo

dosris ja myślałam, ze juz jestes na l4

Julusia dzieki za przydatne informację o chuście :tak:

krewteka
z tego co się orientuję teraz jest nagonka na matki przez zus i dlatego aż tyle kontroli jest,
nie będe tego komentowac bo nie chcę sie denerwować

krewetka głowa do góry zleci, odwiedzę Cię

ja się zgadzam całkowicie z dziewczynami, dzieci nie sa tylko nasze, ale wspólne,
M i nasze, wiadomo, ze jak m pracuje po 10 godzin albo więcej to mniej się dziećmi zajmuje,
ale zajmuje sie w miare możliwości, obowiazki domowe równiez dzielimy,
na tym chyba polega wspólne zycie, wspólne gospodarstwo domowe, takie mam zdanie i tak to u nas funkcjonuje

Malinka pranie to akurat nie jest meczące ani dlugie zajecie, wiec moze nie rob sobie dwa razy roboty, bo popierzesz raz dwa trzy i spowrotem pakowanie w worki, pozniej z prasowaniem gorzej, przynajmniej takie moje odczucia, bo nienawidze prasowac :p

maran zdrowiej kochana szybciutko, bo te chorobska jeszcze w ciazy wykanczaja człowieka :/

dbdg ja tam nie jestem za takimi gadzetami, tym bardziej za taka kase. Po co przyzwyczajac od razu dziecko do zasypiania przy szumie, moze i bez tego bedzie ekstra spalo, a dodatkowo np moj synek nie toleruje żadnych misiaczkow do spania, wiec tutaj pewnie tez by odpadł, niewiadomo jakie bedzie Twoje dziecko, poza tym wywalisz kase, a taki szum to sobie mozna w telefonie czy w komputerze wlaczyc. Wniosek z tego taki, ze moze za te pieniadze kupic co innego, bardziej pozytecznego, bo niekoniecznie mozesz to uzyc

so_happy nie chce denerwowac, ale chyba niedlugo masz kolejna rozprawe co?

reklama
Uff, poprasowane :-D jutro jeszcze ubrania starszej muszę wyprasować, bo jeszcze mokre są. A od poniedziałku piorę znowu dla młodszej. Myślę, że jeszcze góra 3 pralki mi zostały. Później trochę ogarnęłam w domu i nie mam już siły. Siedzę i piję herbatkę.

dbdg koleżanka ma i u niej się nie sprawdziło. Mała ma dopiero miesiąc i jak na razie woli dźwięk suszarki do włosów od misia szumisia.

maran zdrówka dla Ciebie :*

dream ja inaczej widzę to prasowanie :tak: ani z pierwszej kupki nie ubywa, ani w drugiej nie przybywa, a czas leci ;-)

malinka ja bym zaczęła prać teraz, po przeprowadzce zawsze jest coś do zrobienia

Do góry