reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Cześć dziewczynki ja już w Waw, koniec laby :( ale się rozpisałyście!!!

Każda z nas musi urodzić tak czy siak najważniejsze by bezpiecznie!

Dziś moja siostra urodziła :) synka. Miała CC. Maluch jest przreuroczy!

Dziś na wsi zwiał nam jeden królik. Chłopcy ze 2 godziny go szukali i nic.... Pojechaliśmy do Waw a tu o 19 tel że brat sąsiada jechał na skutetku i zobaczył króla, zatrzymał się a ten do niego przyszedł więc on go zabrał do domu :)

Spadam spać. Miłej nocki!

reklama
Dreamgirl piękne przemówienie. Ps co do naturalnych metod to proponują też prądy TENS. Mają działanie rozluźniające.
Co do porodu cc u nas nie wpuszczają Tatusiów- jedynie na koniec by mógł przeciąć pępowinę.
Pocieszyłyście mnie z tym mięsem- bo już myślałam że tylko mój jest taki wybredny delikates.
Maran-atha niezły ten Twój poród. Ja to się boję że mój mąż albo zemdleje, albo pobije kogoś na sali- bo będzie myślał, że mi lub Julci coś się dzieje. Także będę miała z dreszczykiem.
Chybra doskonale rozumiem problem z łóżkiem. A mężowi daj wybór niech sam zdecyduje. Sytuacja z sąsiadami masakra.
Paulka aż się też zmierzyłam 106 cm WOW. Życzę by wszystko było OK z wodami. Co do pasów na 100% zalecane są po CC. A co do forów i wieści z internetu zalecam WILKĄ OSTROŻNOŚĆ raczej zaufaj lekarzowi!
So_happy ja tylko słyszałam opinie że warto nosić w chustach są nawet prowadzone warsztaty w tym temacie.
DBDG dziecko jest Wasze sama go nie stworzyłaś więc czemu on ma z nim nie mieć więzi. Zastanów się co zrobić. Bo takiej akcji możesz się znów spodziewać. Więc warto pomyśleć czy się na nie narażać.
Chybra podziwiam za zapał do szybkiego powrotu do ćwiczeń. Ja chcę wrócić do biegania- już wyczytałam ze po 8 tygodniach mogę. Ale zobaczymy jak wyjdzie.
Mrowkaa GRATULACJE

To był intensywny dzień przekopałam pół mieszkania poprasowałam- zaległości nadrobione.
Jeśli natomiast chodzi o pomoc przy dziecku to mój mąż przeniósł urlop na październik. Ma też załatwić tacierzyński- to będzie jedyny okres kiedy mam szansę ze mi coś pomoże (jeśli mamy na myśli nocki). Bo niestety ale pracuje głównie na 14 i 22. Więc będę zostawać sama często.

Mrowkaa,

Super, że udało się załatwić zaświadczenie. Jak człowiek ma wybór to wszystko zaczyna być mniej przerażające :)

Uciekam już spac. Głowa już mi totalnie pęka. Dobrej nocy!

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Kochane! Właśnie wrociłam do domu o jakieś 100 kg lżejsza, bo spadł mi kamień z serca,który dźwigałam od dawna. Od dziś mam wybór jak chcę rodzić czy sn czy przez cc i mam na to zaświadczenie od lekarza. Szczegóły jak tego dokonałam opisałam w zamkniętym wątku jakby co.
Eh, co za ulga :-)

Kochana, mogłabyś mi napisać w prywatnej, niestety nie mam dostępu do zamkniętego...

Ja od mojego L nie będę wymagać żeby wstawił w nocy do małego bo jednak będzie chodził do pracy. ale po pracy to będzie się młodym zajmował. I to nie będzie mi pomagał tylko będzie porostu wypełniał swoje obowiązki. Tak samo kąpiele. Ani on nie będzie pomagał mi ani ja jemu. Po prostu kąpiemy razem i już. Przecież to nasze dziecko a nie moje.

witaj bezsenna nocy....
gin mi odpisał że jesli nie ma niepokojących objawów, bóli brzucha, czuję ruchy dziecka to mam poczekać do piątku do wizyty, chyba że cos się będzie dziac to mam jechac na IP.
Ja czytałam artykuły o wielowodziu, nie wchodziłam na fora bo każda miała pewnie inne doświadczenia z tym. chciałam zaczerpnąć ogólnych inf na ten temat :)
idę się zbierać na badania krwi i siusków... tylko że wysikałam sie o 3 i teraz mi się nie chce ;/

Paulka - ja dziś też coś słabawo spałam...:( trzymaj się kochana i nie czytaj za dużo info bo można nieźle się wkręcić. Napewno wszystko jest w porządku.

Kreweta- dzięksik w imieniu siostry. Dziś jej robię nalot ;)

Co do pomocy przy dzieciach u nas zasada tak że robi akurat ten co ma wolne ręcę ;) co do wstawania w nocy to R wstawał i przynosił mi do karmienia i przewijał. W dzień uspokajał, kąpał i szedł z juniorem na dzrzemkę ;) ale my mamy nienormowany czas pracy (własne firmy) więc po nieprzespanej nocy mógł rano spać do woli.

Mam nadzieję że tym razem też tak będzie ;)

Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane! Właśnie wrociłam do domu o jakieś 100 kg lżejsza, bo spadł mi kamień z serca,który dźwigałam od dawna. Od dziś mam wybór jak chcę rodzić czy sn czy przez cc i mam na to zaświadczenie od lekarza. Szczegóły jak tego dokonałam opisałam w zamkniętym wątku jakby co.
Eh, co za ulga :-)

Ja tez na priv poproszę o szczegóły bo również nie mam dostępu do wątku zamkniętego

Do góry