reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

hej

dziewczyny jak macie problemy żołądkowe bierzcie probiotyki,
nawet przez kilka tygodni,

ja wczoraj miałam spięcie z M, az mi do teraz buzuję,

malinka współczuję,
Doris oby sytuacja się już nie powtórzyła, odpoczywaj ile tylko możesz
akatsuki zdrówka życzę
kamielove mam nadzieję ze szybko Ci przejdzię

reklama
Malinka wspolczuje tego stresu... wazne ze zdążyli przyjechac i wziac babcie do szpitala... dobrze, ze malutka daje Ci znac to przynajmniej troche sie uspokoisz...
Doris Ty odpoczywaj nie nie stresuj sie by serce znowu nie zaczelo szalec... okrone to, ze nie da sie przewidziec kiedy Ci to moze zlapac... uwazaj na siebie...
Akatsuki mnostwa energii dla Ciebie...
Xmama mnie tez brzuch twardnieje jak pochodze, teraz juz coraz czesciej...
Milego dnia babeczki, uwazajcie na siebie w te upaly... u mnie pada... lata to tu za bardzo nie ma... ;)

Czesc

moj synek na szcescue od wczoraj rana nie ma już temperatury, nie widze tez żadnej wysypki, ktora wystepuje przy tej bostonce, wiec mam nadzieje, ze jakos bardzo łagodnie przeszedl tego wirusa i juz bedzie ok.

Ja do toalety wstaje przewaznie raz w nocy i tez przewaznie nie zasypiam od razu, najczesciej z godzinke nie moge zasnac. Ale pod koniec piewrszej ciazy to pamietam, ze bardzo czesto budzilaam sie kolo 2 i nie spalam do 5...

co do wizyt to pod koniec ciazy, tak chyba od 37 tc chodzilam juz co tydzien

Dziewczyny mnie moj mały tak wieczorami kopie mocno, ze normalnie az mnie boli wszytsko, brzuch tak faluje we wszystkie strony, ze szok.

Akatsuki zdrowka dla córci. Kurcze tak jak piszesz to masz niezly kocioł, ja teraz jakos nie czuje sie na silach, wiec z podziwem cie , ze dajesz rade bez pomocy meza.

Sysia rozmiarowka wg mnie w HM jest lekko zawyzona, ale to tez zalezy od danej rzeczy. Ja z reguły kupuje tam ubrania ciazowe rozmiar wiekszy niz nosilam przed ciaza.

Malinka o kurcze wsolczuje nieprzyjemnych przezyc. Musialam przezyc mega stres. Czy babcia z Toba mieszka?
Fajnie, ze bobo w brzuszku sie rozbrykało :)

Jak patrzę na godziny Waszych postów to aż mam ciarki. Strasznie wam współczuję tych bezsenności.
Malinka dobrze że z babcią już lepiej a ty się dziś relaksuj.
Akatsuki trzymaj się, jesteś silna dasz radę. Zdrówka dla Lari.

Cześć dziewczyny .
Boże jak gorąco umieram .Co do wizyt to ja na NFZ I wszystko jest ok teraz wizyty co miesiąc ,ale w między czasie byłam jak miałam skurcze lekarz badał mnie bez rejestracji .Wszystkie badania na miejscu i za darmo usg co wizytę tylko na prenatalne dostałam skierowanie do kliniki i też nie płaciłam . Teraz idę na prywatne usg do mojego lekarza bo chcę zdjęcia no i mu się trochę zrewanżować za opiekę :-) wiecie pracuje w szpitalu mogę np rodzić na Jego dyżurze :-)
Doris jak czytam co piszesz to wypisz wymaluj jak miałam problem z nerwicą lękową objawy były identyczne .Jak mnie badali to super ,a w domu serce wali poty,zawroty głowy słabość jak bym umierała .Ciśnienie ok ,a serce zapierdziela . Pogotowie mnie zabrało kilka razy dopiero po czasie jakiś lekarz wpadł co mi jest .Teraz już sobie z tym cholerstwem poradziłam ,ale raz w ciąży mnie złapało .Ja robię tak zimny okład na czoło kark wiatrak lek na uspokojenie i powoli oddycham aby się wyciszyć czasem to trwa bardzo długo :no: melisa i włączam radio albo telewizor żeby odciągnąć uwagę .Mozę to u ciebie to trochę nerwy ?

Hej Dziewczyny,

Od dwóch dni budzę się z bólem w brzuchu... takim specyficznym... Wydaje mi się, że "skóra" (powłoki brzuszne) od wewnątrz mnie bolą... Może to Mała tak w nocy mnie okopuje??? /W dzień zrobiła się troszkę leniwa.

Malinka współczuje akcji z Babcią... Niestety ze starszymi ludźmi to tak jest, uparci i nie chcą dać sobie pomóc. Moje obydwie narzekają na swoje schorzenia, ale jak się chce im pomóc to stają okoniem.

Doris mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się czujesz?!

Kasik dobrze, że z synkiem w porządku.

Xmam powodzenia na wizycie.

Spokojnego dnia :)

Hej!
Na problemy z układem moczowym w ciąży, z medykamentów, dobry jest Prenatal UroCare.
Ta pogoda mnie dobija :(. Wolę nie patrzeć na termometr. Leżę pod wiatrakiem i zdycham. Rano musiałam zrobić badania i zanim pielęgniarka mi się wkłuła, to już wiedziałam, że bez krwiaka się nie obejdzie :eek:. I wykrakałam. W jednej żyle mi gmerała dobre 5 minut i nic, z drugiej udało się w końcu pobrać. Krwiak już piękny rośnie. Mam nadzieję, że choć trochę okłady z sody pomogą. Moje żyły to jakiś koszmar. Mogę hektolitry wody przed badaniem wypić, a i tak zawsze jest problem :sad:. Jutro mam USG (rano na szczęście! Uff!). Nie mogę się doczekać. Bardzo jestem ciekawa, co u moich Synów słychać. A przede wszystkim, jak na wadze przybierają. :-)
Miłego!

Cześć dziewczyny!

Znowu zabiegany dzień :-) zdążyliśmy juz z dziewczynami u dentysty być - Milusia ma kolejna plombe tym razem niebieska i na razie juz wszystkie zdrowe zabki, u Elizy nic nie robiliśmy, wszystko ok. Po dentyście male zakupy - one maja piękne opaski, maly dresik a ja 2 pizamki juz ciazowo/po porodowe :-) teraz jeszcze na chwilę na budowę dowieść jakies rzeczy ekipie i ustalić szczegóły w łazience. Potem zmywamy die na 2 dni do rodzicow moczyc tylki w basenie ;-)

Nadrobie zaległości z hamaka a teraz papa dziewczyny.

Czelll
Doris jak czytam co piszesz to wypisz wymaluj jak miałam problem z nerwicą lękową objawy były identyczne .Jak mnie badali to super ,a w domu serce wali poty,zawroty głowy słabość jak bym umierała .Ciśnienie ok ,a serce zapierdziela . Pogotowie mnie zabrało kilka razy dopiero po czasie jakiś lekarz wpadł co mi jest .Teraz już sobie z tym cholerstwem poradziłam ,ale raz w ciąży mnie złapało .Ja robię tak zimny okład na czoło kark wiatrak lek na uspokojenie i powoli oddycham aby się wyciszyć czasem to trwa bardzo długo :no: melisa i włączam radio albo telewizor żeby odciągnąć uwagę .Mozę to u ciebie to trochę nerwy ?

Och Eli, trafiłaś w sedno. Ja jestem pewna, że to to. Najpierw przez lata miałam skurcze dodatkowe i uczucie jakby moje serce fikołki robiło a teraz doszła tachykardia. W ostatnim czasie bardzo dużo się stresuję, głównie przez ta kancelarię. Od pół roku miesiąc w miesiąc 10- tego mam mega doła jak muszę dołożyć tak jak i w tym miesiącu. A naprawdę nie mam już skąd. I to na pewno to tyle ze zauważyłam, że to działa z pewnym opóźnieniem. To znaczy ja się bardzo zdenerwuję np. w czwartek a to łapie mnie dopiero we wtorek, jak już zapominam o stresie. Wysokie miałaś tętno podczas ataków? I co bierzesz na uspokojenie? Ja melisę piję ostatnio wiadrami.

Hej Dziewczyny,

Od dwóch dni budzę się z bólem w brzuchu... takim specyficznym... Wydaje mi się, że "skóra" (powłoki brzuszne) od wewnątrz mnie bolą... Może to Mała tak w nocy mnie okopuje??? /W dzień zrobiła się troszkę leniwa.

Doris mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się czujesz?!

Kitek może to mięśnie Cię bolą? Mnie bolą często miedzyzebrowe i w nadbrzuszu. Czuję jak są nadwyrężone.

Dzisiaj lepiej, dzięki ale nawet nie chcę tego pisać bo boję się zapeszyc...

Ta pogoda mnie dobija :(. Wolę nie patrzeć na termometr. Leżę pod wiatrakiem i zdycham.

Nie jesteś sama!! Ja też ledwo żyję i nie wiem co robić w ogóle w taką pogodę, żeby sobie pomóc.

reklama
Do góry