reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Hej

Jestem wykończona dzisiejszym dniem... Dopiero wróciłam ze szpitala

Babcia zaczęła mi prawie schodzić z tego świata, dostała obrzęku płuc i się dusila aż zsiniala... Karetka przyjechała nawet szybko ale wiecie, w takiej sytuacji 10 min to wieczność... Straszne to jest, bezradnie stać i czekać na karetkę bo nic zrobić się nie da, patrzeć jedynie mogłam i wychodzić po karetkę... Tak się spielam że miałam kilka skurczy i postawił mi się brzuch, ciśnienie trzymało mnie wysokie chyba z godzinę. Później na szczęście mi przeszło ale dodatkowo się wystraszylam czy nic się mi nie stanie, bo Mała dodatkowo cały czas mało aktywna... Eh jestem wykończona... Jutro jak się nie rozbryka jadę na KTG, chce mieć pewność i nie stresować się. A babcia na szczęście jakoś się trzyma, już świadoma choć że wymeczona niesamowicie i taka na wpół ogarniajaca co się dzieje. Jutro dowiem się więcej. Bo o tej godzinie to już nie bardzo szło gadać... Całe szczęście że już nie idę do pracy

Doris mam nadzieję że już lepiej się czujesz i że nie wróciły już te ataki :-)

Wybaczcie ale nie nadrobie reszty dziś bo po prostu padam na pyszczek

Dobrej nocki :-)

Wspolczuje kochana.... jak cie niepokoi ilość ruchów to jedz się upewnić ze wszystko ok. I odpoczywaj....
Ja codziennie mam ranne pobudki bo moja córcia wstaje o 5 masakra. A w dzień już nie spi wiec ciężko tak cały dzień jeszcze jak pujdzie do przedszkola to troszkę odsapne

Ostatnia edycja:
reklama
Oj widzisz Buba co tydzień w moich rejonach a ja nic nie wiedziałam. A w którą stronę od Garwo macie ta oazę? Bo ja mieszkam 7 km w stronę wawy.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
W stronę Natolina w Kościeliskach :)

Ostatnio w Garwo zaparliśmy się że wreszczie skorzystamy z NFZ co by do Otwocka nie jechać bo tam najbliższą placówkę mieliśmy z naszego prywatnego ubezpieczenia, potrzebowaliśmy receptę na lek dla Fr po 6 godzinach odsyłania z przychodni do przychodni wylądowaliśmy i tak prywatnie....na szczęście u Pani dr. która bardzo kompetentna się okazała :) ach NFZ....dałam szansę po latach i masakra z marszu się dostać.....
Hej

Jestem wykończona dzisiejszym dniem... Dopiero wróciłam ze szpitala

Babcia zaczęła mi prawie schodzić z tego świata, dostała obrzęku płuc i się dusila aż zsiniala... Karetka przyjechała nawet szybko ale wiecie, w takiej sytuacji 10 min to wieczność... Straszne to jest, bezradnie stać i czekać na karetkę bo nic zrobić się nie da, patrzeć jedynie mogłam i wychodzić po karetkę... Tak się spielam że miałam kilka skurczy i postawił mi się brzuch, ciśnienie trzymało mnie wysokie chyba z godzinę. Później na szczęście mi przeszło ale dodatkowo się wystraszylam czy nic się mi nie stanie, bo Mała dodatkowo cały czas mało aktywna... Eh jestem wykończona... Jutro jak się nie rozbryka jadę na KTG, chce mieć pewność i nie stresować się. A babcia na szczęście jakoś się trzyma, już świadoma choć że wymeczona niesamowicie i taka na wpół ogarniajaca co się dzieje. Jutro dowiem się więcej. Bo o tej godzinie to już nie bardzo szło gadać... Całe szczęście że już nie idę do pracy

Doris mam nadzieję że już lepiej się czujesz i że nie wróciły już te ataki :-)

Wybaczcie ale nie nadrobie reszty dziś bo po prostu padam na pyszczek

Dobrej nocki :-)

Malinka- współczuję, stresująca sytuacja. Trzymaj się i wypocznij dziś!

Dbdg- ta bezsenność dobijająca ale Ty jakoś wczoraj chyba super pospałaś :)?

Doris- mam nadzieję że jeszcze oczko zmróżyłaś ;)

ja w nocy wstaje ok 3 razy na siku.. jako ze mialam juz przejscia z nerkami ( przewlekele klebuszkowe zapalenie nerek) to musze sie bardzo pilnowac, profilaktycznie biore tez lactolady- ma duza ilosc zurawiny i dodatkowo paleczki kwasu mlekowego wiec polecam, mnie bardziej pomaga niz slawetne urinale i tym podobne

Ja wybudzam się w nocy np do toalety i od razu jakbym po 10 godzinach snu była, to znaczy spać mi się nie chce. Nie wiem czy za dużo myślę czy co?

Malinka współczuję takiego dnia i nieprzyjemnych wrażeń. Dobrze, że babcia lepiej się czuje ale rozumiem jaka to stresująca sytuacja. Czy nikt inny nie mógł jechać z babcią do szpitala? Dla Ciebie takie stresy nie są wskazane.

Akatsuki widzę, że u Ciebie ciągle się dzieje. Oby tempo życia trochę zwolniło i mąż znalazł czas, żeby Ci pomóc bo nawet po postach "czuc", że potrzebujesz wypoczynku i odprężenia.

A ja próbuję zasnąć bo niestety pobudkę mam za 3 godziny...

Najgorsze było wzywanie karetki i bycie w tej sytuacji do jej przyjazdu. Sam szpital to już nic w porównaniu z nerwami gdy obrzęk nachodzil, przyjechała moja mama ale mieszka 15 min drogi więc i tak karetka była pierwsza... Zawsze jest to dla mnie mega stresujące bo zawsze przy mnie obrzęku dostaje i to ja zawsze jestem na pierwszej linii reakcji... Teraz od miesiąca im mówiłam że widzę symptomy nadchodzącego obrzęku, po tylu razach po prostu widać, to babcia furii dostawała że ja chcę zamknąć w szpitalu, mama też niestety nie tupnela noga... A gdy już obrzęk najdzie to na prawdę minuty dziela od tragedii przy niewydolnym sercu... Zawsze musi dojść do takiej skrajnej sytuacji żeby dopiero zareagować... Jakie to szczęście że dosłownie 10 min przed zdarzeniem weszłam do domu, zazwyczaj wracam dużo później...

Z pozytywów malutka troszkę się rozbrykala :-)

Hej! Ja mam jakieś ciężkie dni. Wczoraj po południu i wieczorem łapały mnie skurcze. W nocy ostro mnie przeczyscilo i trzyma do tej pory :( jestem zmęczona, a tu córka juz nie śpi. I mogę pomarzyć o odpoczynku.

Malinka,

Współczuję przeżyć! Dobrze, że córeczka się rozbrykala.

Akat,

Zdrówka dla Lari !

Milej środy!

Najgorsze było wzywanie karetki i bycie w tej sytuacji do jej przyjazdu. Sam szpital to już nic w porównaniu z nerwami gdy obrzęk nachodzil, przyjechała moja mama ale mieszka 15 min drogi więc i tak karetka była pierwsza... Zawsze jest to dla mnie mega stresujące bo zawsze przy mnie obrzęku dostaje i to ja zawsze jestem na pierwszej linii reakcji... Teraz od miesiąca im mówiłam że widzę symptomy nadchodzącego obrzęku, po tylu razach po prostu widać, to babcia furii dostawała że ja chcę zamknąć w szpitalu, mama też niestety nie tupnela noga... A gdy już obrzęk najdzie to na prawdę minuty dziela od tragedii przy niewydolnym sercu... Zawsze musi dojść do takiej skrajnej sytuacji żeby dopiero zareagować... Jakie to szczęście że dosłownie 10 min przed zdarzeniem weszłam do domu, zazwyczaj wracam dużo później...

Z pozytywów malutka troszkę się rozbrykala :-)

No tak. Rozumiem, że to bardzo stresujące, sama byłam kilka razy w takiej sytuacji. To może tym razem będą Ciebie słuchać jak będziesz wcześniej zauważała symptomy. Ze starszymi ludźmi jest bardzo ciężko ale cóż, taka kolej rzeczy. W takim razie dzisiaj wypoczywaj!

Kamilove ja też mam jakieś problemy żołądkowo - jelitowe. Wydaje mi się, że teraz w ciąży po prostu jesteśmy takie wrażliwe.

Ja mam dzisiaj płytki oddech. Pewnie mały znowu siedzi na przeponie.

Miłego dnia Dziewczyny!

Hej dziewczyny,
miłego dnia wszystkim i lekkiego, bo przeżycia to miałyście niezłe wczoraj.
Powiem Wam że o dziwo to ja jednak mam lekko w ciąży i w sensie poruszania i z zdrowia no i omijają mnie w miarę stresujące sytuacje.
Malinka zdrówka dla Babci- o tym że osoby starsze są uparte też wiem na szczęście wszystko się dobrze skończyło ale poważna rozmowa by sie przydała w końcu muszą zacząć Cię słuchać nie mogą narażać Ciebie i maleństwa na takie stresy

reklama
Hej ja nadaje z łóżka ;) dziewczynki jeszcze śpią, psiorki tez wiec mam chwilkę

Poczytałam was uff dużo tego

Kamila Lec Do Lekarza po antybiotyk na te zapalenie, kiedyś miałam współczuję tego bólu przy siusianiu

Akatsuki fajnie meble wyszły zupełnie nowy wystrój

Malinka współczuję przeżyć z babcia, wyobrażam sobie jaki stres przrzylas

Ja jutro na badania lecę ale to od diabetologa na próby wątrobowe bo 10 mam kontrolę. Do gina mam na 19 kolejna wizytę, ostatnio mam problemy z chodzeniem , jak tylko po spaceruje troszkę to odrazu mi brzuch twardnieje ale od góry. .. i w tym czasie młody się wspina bardzo, stresuje mnie to, macie tez tak ? Na szczęście położna wraca z urlopu i 12 będzie u mnie to popytam co to może być

Dobra lecą na śniadanie bo już minęło 30 min od tabletki :)

Do góry