reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Ja miewam czasami infekcję pęcherza, ale zazwyczaj mi urofuraginum wystarcza... Tylko nie wiem czy można w ciąży stosować- jest bez recepty...

Do ginekologa chodzę prywatnie, koleżanka mi poleciła i faktycznie bardzo w porządku. Podobno dobry specjalista, choć mam wrażenie, że ostatnio jakoś olewczo podchodzi do wizyty, choć może po prostu wszystko jest w porządku więc się nie zagłębia...

reklama
Doris a te akcje z tętnem to zdarzają ci się jak coś robisz, a może po jakiejś czynności czy tak poprostu, jeju ja bym chyba umarła że strachu, pewbie zaraz poty cie oblewaja

Dolga do tej pory złapało mnie 3 razy i zawsze bez wysiłku, to znaczy raz jak spałam, obudziłam się i czułam, że mam bardzo szybkie tętno ale przeszło mi po 5 minutach. Za drugim razem zjadłam śniadanie i poszłam do toalety i tam mnie dopadło ale trwało juz pół godziny no i dzisiaj tez zjadłam śniadanie wstałam do zlewu i podczas zmywania poczułam to samo, czyli że robi mi się niedobrze i serce zaczyna się rozkręcać. Próbowałam dziś metody z zimną wodą (trzeba zamoczyć w niej twarz kilka razy) ale nie pomagało. Jest jeszcze inna metoda ale nie nadaje się w ciąży bo trzeba przeć. Przeszło mi po 10 minutach i po 5 zaczęło się od nowa. Poty mnie nie zalewają ale jestem w panice i nie wiem co robić bo serce galopuje i człowiek myśli, że zaraz umrze :-( ciężko opanować głowę i nie wiadomo czy dzwonić po pogotowie czy czekać i co się za chwilę stanie :-/ no i boję się cały czas, że za chwilę będzie powtórka z rozrywki.

Ja nie mam gina :baffled: Jutro rano zadzwonie do lekarza i od razu sie umowie po antybiotyk, mysle ze bedzie ok. Tylko skad mi sie to dziadostwo wzielo?

Ja kiedyś rozmawiałam na ten temat z lekarzem i powiedział, że Escherichia coli lubi sobie przechodzić z układu pokarmowego do moczowego i zwykle stąd zakażenia.

Kamila1982 możesz brać urinal- to preparat z żurawiną, ale jak już się coś rozwinęło i siusiasz z krwią to nie wiem czy on pomoże. Raczej konieczny będzie antybiotyk.

hejka. Sorki dziś nie nadrobie nic tylko szybko update co u mnie. Dziś pobudka była o 4:00. Wysoka gorączka i wysypalo malenstwo moje. Bardzo marudna była za co ja winić nie mogę. Do lekarza mnie przyjąć nie chcieli bo za późno zadzwoniłam (była 11 a poszliśmy spać przed 7) wiec zadzwoniłam gdzie trzeba i zaraz wizyta się znalazła. Larci wybija dwie trojki ma spuchniete migdalki czerwone gardlo no i ospe. Jesteśmy półki co udupione. Ja jadę na oparach. Mąż łaskawie mi oświadczył ze 10/08 będzie mieć dwa dni wolnego. Pierwszy raz od 6 tyg... Postraszylam go rozwodem bo co to za małżeństwo jak go nigdy w domu nie ma? Może jutro jakis lepszy dzień będzie to wam coś więcej napiszę... Na razie marzę o łóżku ...

Witam kochane,

Dziś mieliśmy gości więc czasu na nic nie było....

Doris- kochana niedobre wieści...mam nadzieję że uda się to szybko opanować!

Cześć dziewczyny:)

Ja też jakoś spać nie mogę,to chyba przez te upały..wczoraj byłam tak wypluta..a dzisiaj ma być jeszcze cieplej..

Buba widzę,że zwiedzałaś moje tereny,ja z Puław jestem:) Nałęczów bardzo ładny, w Kaziku dla mnie teraz za dużo turystów,ale są Dwa Brzegi,warto się wybrać wieczorem.

Cieszę się,że Wasze wizyty udane:)

Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków.

Miłego dnia:)
Mam takie samo zdanie :) my pardziej po wioskach i plenerach niż miastach siė szwendaliśmy ;)
Hej ja też się chwilę temu obudziłam i juz zasnąć nie mogę.
Kamila ja po owocach mam zawsze kung fu :)
Akatsuki współczuję zachowania Larci a co będzie jak urodzisz? A ospa się nie przejmuj ty juz miałaś a u dzieci im wcześniej przechodzą tym łagodniej.
Kamilove dobrze ze juz masz wszystko ustalone. A nie próbujesz rodzić SN, czy masz przeciwwskazania? Znajoma rodziła SN bliźniaki w 9 miesiącu ale to w Warszawie.
Lentai a przypomnij mi z jakich okolic podchodzisz? Trzymam kciuki za wizytę.
Kasia ty z Puław a ja z okolic Garwolina :)

Mieliśmy jechać dziś bad wodę ale ja chyba zostane w domu. Chociaż mój D wczoraj parę piw wypił to nie wiem czy da rade prowadzić. Ale za to siostra chciała przyjechać to może się z nią spotkam.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Reniam ja co tydzień w Garwo rano na targu jestem :) mamy naszą oazę wiejską niedaleko Garwolina :)
Kamilove fajnie ali jakoś tak dxiwnie znać godzine zero :) teraz tylko zadanie dotrwac w pakunku do niej :-)

Buba łączę się w bólu z mdłości ami, mnie ostatni tydzień tez męczą :-/

Akatsuki ślicznie zrobiona komoda. Wspolczuje ospy u małej. Oby przeszla jak najlagodniej.

Doris odpoczywaj i jakiś pyszności zjedz. Ja mam dzisiaj lazanie od paru dni za mną chodzi.

Malinka twardziel z Ciebie z ta pracą.

Kasik w zeszle wakacje mojej przyjaciółki dziewczyny miały i mimo ze widzialysmy sie w tym czasie (jak juz mialy ale nie wiadomo było co to jest) to moje nie zlapaly. Moze i u Was tak bedzie. A o dorosłych chorujących na bostonle nie słyszałam, za to przyjaciolka zaraz po dziewczynkach na ospe zachorowala.

Aga milej wizyty u rodziców.

Aniatress super wieści. I milwgo ogladania w piątek.

Kamila z czasem i w nowym domku uwijecie super gniazdko.
Eli piękne po wizycie i milych zakupowych szaleństw

Normatywna super :-)

Maly wczoraj wstydliwy byl i buzię zaslanial rękami. Wazy juz 1900g, wg ginka idealnie na nasz 32tydzien, wszystkie parametry super. Szyjka bez zmian, rozdarcie tez bez zmian, nie powieksza się. Dalej mam brac duphaston ale raczej spokojnie dotrwamy do października :-)
Julisia to fatalnie....ciekawe kiedy miną.....
Dzień dobry :)

Już jest 29°!!! Masakraaaaaaa!
Muszę podjechać do galerii handlowej kupić sobie jakąś sukienkę bo padnie w tym Krakowie....Tam zawsze jest jeszcze goręcej niż pokazują pognozy :(
Ale mi się nie chce tam jechać :/

Powodzenia Dziewczyny w znszeniu tych upałów. W tym tygodniu chyba tylko BUBA będzie szczęśliwa ;)
Bingo!!! Annie ja to przeszczęśliwa w taką pogodę :)
kamilove niby fajnie wiedzieć kiedy ,ale ja bym panikowała wolę zaskoczenie
Buba ja sobie czasem jeszcze puszczę pawia :-)
Co do odnawiania mebli też jestem miłośnikiem wrzucam zdjęcia komódek które zrobiłam ze trzy lata temu też sosnowe mają 20 lat .
Codziennie nie śpię od około 5 zasypiam koło 7 i śpię do 9 .
Co do ruchów to każde dziecko jest inne i inaczej leży moje ma dni ,że naprawdę prawie nie czuję Ja mam łożysko na przedniej ścianie co czasem maskuje ,ale nie ma co panikować .Co do ktg to od chyba dwóch wizyt mam robione około 10 minut Zobacz załącznik 704013 usg zawsze i co tydzień mam w domu położną ,która ma detektor tętna mierzy mi ciśnienie i sprawdza czy ze mną ok .
Komoda super, jak nówka sztuka! Życzę aby pawiki szybko minęły!

Miłej nocki!

Pytanie do dziewczyn tych rozmiarowo wiekszych ;) macie moze jakies ubrania dla siebie ciazowe / do karmienia konkretnie bluzki - jak te rozmiary wypadaja. Bo ü mnie stacjonarnie nic nie ma a chcialam zamowic sobie dwu pak bluzek do karmienia i kurcze nie wiem jak z tymi roz hm mama wypada ? Moze ktoras mi pomoze

Oj widzisz Buba co tydzień w moich rejonach a ja nic nie wiedziałam. A w którą stronę od Garwo macie ta oazę? Bo ja mieszkam 7 km w stronę wawy.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Hej

Jestem wykończona dzisiejszym dniem... Dopiero wróciłam ze szpitala

Babcia zaczęła mi prawie schodzić z tego świata, dostała obrzęku płuc i się dusila aż zsiniala... Karetka przyjechała nawet szybko ale wiecie, w takiej sytuacji 10 min to wieczność... Straszne to jest, bezradnie stać i czekać na karetkę bo nic zrobić się nie da, patrzeć jedynie mogłam i wychodzić po karetkę... Tak się spielam że miałam kilka skurczy i postawił mi się brzuch, ciśnienie trzymało mnie wysokie chyba z godzinę. Później na szczęście mi przeszło ale dodatkowo się wystraszylam czy nic się mi nie stanie, bo Mała dodatkowo cały czas mało aktywna... Eh jestem wykończona... Jutro jak się nie rozbryka jadę na KTG, chce mieć pewność i nie stresować się. A babcia na szczęście jakoś się trzyma, już świadoma choć że wymeczona niesamowicie i taka na wpół ogarniajaca co się dzieje. Jutro dowiem się więcej. Bo o tej godzinie to już nie bardzo szło gadać... Całe szczęście że już nie idę do pracy

Doris mam nadzieję że już lepiej się czujesz i że nie wróciły już te ataki :-)

Wybaczcie ale nie nadrobie reszty dziś bo po prostu padam na pyszczek

Dobrej nocki :-)

Ja wybudzam się w nocy np do toalety i od razu jakbym po 10 godzinach snu była, to znaczy spać mi się nie chce. Nie wiem czy za dużo myślę czy co?

Malinka współczuję takiego dnia i nieprzyjemnych wrażeń. Dobrze, że babcia lepiej się czuje ale rozumiem jaka to stresująca sytuacja. Czy nikt inny nie mógł jechać z babcią do szpitala? Dla Ciebie takie stresy nie są wskazane.

Akatsuki widzę, że u Ciebie ciągle się dzieje. Oby tempo życia trochę zwolniło i mąż znalazł czas, żeby Ci pomóc bo nawet po postach "czuc", że potrzebujesz wypoczynku i odprężenia.

A ja próbuję zasnąć bo niestety pobudkę mam za 3 godziny...

reklama
Do góry