reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Krewetka - no to fajnie, że ok, ale fakt faktem dziwnie tak oczekiwać chyba na ten " The day", wydaje mi się, że jak ja bym znałam mój to bym się coraz bardziej stresowała :-p

Jak się okazało do dziadka zjechała się kupa rodziny, której dawno nie widziałam, w większości damska więc ciekawie i śmiesznie było, ale jakoś szczerze mówiąc się zmęczyłam i nie mam zamiaru już dzisiaj nic robić, no chyba że jakiś spacer :tak:
Poza tym u mnie jakoś tak od rana krążą dookoła ciemne chmury i grzmi, ciekawe czy rypnie w końcu.

Hura nadrobilam :-)

Wizyty u ginka mialam ok co 3 tygodnie i na kazdej usg
kolejna na 31.08 bo on wyjezdza ma urlop, ale pewnie międzyczasie podejde do ginka u mnie w przychodni. Od września wizyty co 2tyg wtedy tez zaczniemy ktg na 2 tyg przed terminem ktg co drugi dzień. Tak mi juz zapowiedział.

Co do teściów to teoretycznie kontakt mamy ale ostatni mnie i jedyne wnuczki widzieli na boże narodzenie a mieszkają w tej samej miejscowości co moi rodzice a u nich jesteśmy co najmniej raz w tygodniu. Także szalu nie ma ;-)

Kamila na początku ciazy gdzieś w marcu miała infekcje, objawy tak jak u Ciebie, po antybiotyku i urosepcie szybko przeszlo. Musisz jak najszybciej cos dostac co by sie nie męczyć. Zdrowia.

Atkasuki ale macie kumulacje :-/ zdrowka dla Lari

Malinka wspolczuje przezyc z babcią :-( dobrze ze z babcia lepiej. Po takim dniu potrzebna chwila spokoju i maleństwo da o sobie znać.

Kasik to fajnie ze synek juz lepiej.

Landyk ale akcje na pobraniu az mnie ciarki przeszly. Milego podgladania na usg.

Kasik staniki z Alles sa fajne ale trzeba mierzyc ja mam juz dwa i każdy w innym rozmiarze. Jeden taki brązowy bardziej w krojy bardotki, a drugi kremowy z delikatnymi wdtawkami brązowymi. Koszulkę nocną tez dzisiaj z Alles kupilam tak klasyczna na ramiaczkach z czerwone kwiatki, druga w tym samym kroju z happymummy cala szara.

Jestem z dziewczynsmi u rodziców one z kuzynkami szaleją w ogrodzie i basenie a ja relaksuje sie. Tylko mdlosci i zgaga mnie męczy :-/ mialam nadzieje ze tym razem zgaga ominie mnie a jednak... no coz trzeba wytrwac jeszcze trochę. Wg aplikacji pozostalo juz 58 dni szok!

Makabra te wasze przeżycia a próbowałyście trening relaksacji jacobsona lub schultza? nic nie kosztują i nie są tabletkami
Ja nie wiem nawet nic na ten temat. Możesz coś napisać?

Doris do tego właśnie doprowadza prowadzenie firmy :-)ja już miałam takie stany ,że z domu nie mogłam wyjść .Brałam wcześniej np lexotan ,ale w ciąży nie bardzo teraz biorę persen melise no i jak w szpitalu byłam to dostawałam 3x dziennie hydroxyzyne w domu jej już nie brałam .
Staram się ograniczać bo już i tak jem od 10 tygodni jem no-spę i dalej muszę brać . Jak już poznałam mechanizm ataków to łatwiej mi je opanować nawet poza domem .

Eli ja przez lata radziłam sobie z kołataniem a tachykardia to dla mnie nowość. Jeszcze ogarnia mnie panika. Czasy kiedy bałam się sama zostawać w domu znowu niestety wróciły chociaż myślałam, że już są pożegnane. Może też kupię persen. Rozumiem, że możemy go brać?

Buba obawiam się, że to kwestia miejsca, w którym jesteśmy chociaż wydawałoby się, że jest niezłe. Nie mam pojęcia czego to wina :-( juz mam dość i coraz częściej myślę o rezygnacji.

Heloł laseczki :)
Dawno mnie nie było i teraz pewnie znowu będzie przerwa. W skrócie: w niedzielę pojechaliśmy do Tolkmicka do teściowej mojej :) Dojechalismy w porze obiadowej i po obiadku popłynęliśmy sobie do Krynicy :) Rózia odkryła radość z karuzeli - jechała aż trzy razy na takiej dość zaawansowanej :) Bardzo się jej podobało. Mam oczywiście mnóstwo zdjęć, więc jak już na dobre osiądę w chacie, to powstawiam. Nie wiem kiedy :)
W poniedziałek od rana na plaży do 14, potem obiad i chwila odpoczynku i poszliśmy sobie posiedzieć w restauracji na plaży. Pizza, frytki te sprawy. We wtorek tez plaża, ale już mi za gorąco było, słabo mi było w pewnym momencie. Wyjechaliśmy do Gdańska o 16, bo na 18 byłam umówiona z moim ginem na podpisanie zaświadczenia, że mogę w czwartek lecieć :)
Weszłam od course na BB wczoraj wieczorem, ale jak zobaczyłam 30 stron do nadrobienia tylko w tym jednym wątku to zwątpiłam... Dopiero przed chwilą skończyłam. No i odpiszę paru osobom, tak jak pamiętam ;)
Jeszcze się tylko pochwalę, że jutro o 5:10 przyjeżdża po nas taxi i lecimy!!!!!!! Jestem taka podekscytowana, że nie wiem. Wieczorem dzisiaj muszę sobie zrobić zastrzyk w brzuch, ale to raczej niewielka cena za możliwość lotu :) Rózia już zaczęła przeżywać. Jesteśmy prawie spakowani i pewnie koło 21 będę chciała aby wszyscy byli już w łóżkach... Bo musimy jak najszybciej zasnąć.
Trzymajcie kciuki, aby się Rózi i M. podobało - dla nich to pierwszy raz!!! Ufff, ekscytacja!!!

Colly - co z tą arytmią? Kiedy idziesz do jakiegos specjalisty? Ja chodzę do Fiutowskiego do Sopotu, może zanim wydasz setki złotych na konsultację kardiologa, najwpierw się skonsultj z innym ginem, np. z Fiutowskim.

Julisia - dzięki - jak na razie spędzamy wakacje fajowo :) O paznokciach napisałam bo: Rózia mała i wiele osób to krytykuje; a ja bo już się ledwo schylam :D Można malować pazury - ja maluję :)

Chybra - gratuluję wybrania imienia dla Kacperka :) Super, że w końcu Twój małż się zdecydował (z Twoją pomocą).

Akatsuki - współczuję przeżyć z Lari, tak myślałam, że ona się od Ciebie zarazi... Trudno - mała to szybko jej minie. I łatwiej nad tym zapanujesz. Pięknie robisz te meble tak nawiasem mówiąc. Zazdroszczę zdolności :)

Kamilove - ciekawe co hematolog Ci powie - daj znać, ja za tydzień idę po wyniki badań i też jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie... Ile masz tych wód? U mnie pokazuje AFI12.

Ladyk24na7 - ja też mam wizytę u mojego gina 18/08 to idziemy razem :)

Xmam - fajnie napisałaś że co bączek to kleksik, uśmiałam się :) Ja też już bym chciała, aby Olek był z nami już :) Lepiej kup sobie wapno w syropie, albo takie zwykłe. W pluszu pewnie jest sporo dodatków...

Aga1986 - już o tym pisałam jakiś czas temu - też jestem za założeniem wątku o ćwiczących mamach :) Będziemy odchudzać się na maxa :)

Buba - strasznie masz z tym rzyganiem. Naprawdę to niesamowite, że tak długo się to u Ciebie utrzymuje. Nic dziwnego, że tak wyglądasz chudzinko.

Kasik4 - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia synka... nic fajnego ten wirus.

Doris - ale masz to ciśnienie bidulko. Dobrze, że wzięłaś ten beta bloker. To przecież dla dobra dziecka i Twojego... Mój Olek też jest mniej aktywny w te upały, dopiero wieczorem lekko i z rana, ale to nie ma porównania do tego co było w chłodne dni. Daj Aleksowi szansę na przystosowanie się do temperatury :) Też mam siwe włosy... dużo dużo. Ale na razie nie chcę farbować, nie przeszkadzają mi. Nie wiem, ale jakoś totalnie nie przwiiązuję do nich wagi - są to są. :)

AnnieTess - daj spokój z tym upałem - to jest jakaś masakra... ja na pewno nie jestem zadowolona, Olek też nie.

Sylwia.87 - niespodzianka taka akcja :) Dobrze, że byłaś przy niej i pomogłaś w tym w czym mogłaś. Rzeczywiście, w zasadzie w każdej chwili możemy zacząć rodzić - każda z nas. Od teraz już do końca października. Trzeba na siebie uważać... I zaopatrzyć się już w jakies ciuszki i inne potrzebne sprzęty. W razie czego.

Lenati - super wieści o zastawkach Zuzi :) Oby tak dalej.

Malinka - współczuję przejść z babcią.... nie dość, że ciąża, że facet jakoś mało zaangażowany, to jeszcze ta babcia na głowie. Twoja mama powinna się wstydzić... masakra taka sytuacja.

Ostatnia edycja:
Po Majce mam staniki z Medeli - model Medela Eva. Są miękkie, mają odpinane ramiączka, ładnie trzymają biust, bardzo wygodne. Alles Mama nigdy nie mierzyłam, ale od koleżanki słyszałam pozytywną opinię o modelu Mama Easy. Jeśli chodzi o koszulę, to przy córce kupiłam jedną. Jak wrócę do domu to zobaczę na metce, co za firma. Teraz dokupię z jedną z BonPrixu Ciążowa koszula nocna Piękna ciążowa • 49.99 zł • Bon prix

Dzieki za opinię. Takie bardziej miekkie mam dwa w calkiem dobrym stanie, ale ten medela mnie zaciekawil. zastanowie sie nad nim.

Kasik ja mam.jeden do karmienia z alles ale to wieczorem Ci poszukam i napisze model, bardzo dobrze mi się dopasowal chociaż zamawiałem przez internet bez mierzenia, a co do.koszul to niepolecam tych zapinanyxh po bokach, są strasznie niewygodne, jak coś to te z przodu zapinane, ale jeszcze myślę że wygodne są te takie co moznansobie biust odsłonić, później podam linka do niego, bo nie woem jak ci napisać, a byłas z synkiem u lekarza? To jednak ta bostonka?

Ja poprzednio tez przez net zamawialam i super mi sie dopasowal. Zamawialam dwa, jeden taki usztywniany, drugi bardziej miekki, i ten piewrszy bardziej mi podpasowal. Teraz chcialabym najchetniej jakis cielisty, ale wlasnie model z ktorego mialam i wiem ze jest dla mnie dobry jest tylko biały.
Nie byłam u lekarza, bo w sumie goraczke mial tylko jeden dzien, wysypki tez nie ma. Mysle, ze jakos lagodnie przeszedl tego wirusa.
Hura nadrobilam :-)

Co do teściów to teoretycznie kontakt mamy ale ostatni mnie i jedyne wnuczki widzieli na boże narodzenie a mieszkają w tej samej miejscowości co moi rodzice a u nich jesteśmy co najmniej raz w tygodniu. Także szalu nie ma ;-)

Kasik staniki z Alles sa fajne ale trzeba mierzyc ja mam juz dwa i każdy w innym rozmiarze. Jeden taki brązowy bardziej w krojy bardotki, a drugi kremowy z delikatnymi wdtawkami brązowymi. Koszulkę nocną tez dzisiaj z Alles kupilam tak klasyczna na ramiaczkach z czerwone kwiatki, druga w tym samym kroju z happymummy cala szara.

masz moze ten? https://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html bo ten wlasnie moierzylam i byl do kitu :(

a z tesciami to słabo, nie tesknia za wnukami?

Dreamgirl to udanej wycieczki :) a jaki zastrzyk? Gdzie sie zatrzymujecie w Toruniu? Bo ja przyszly weekend chce z mezem bez synka sie wybrac na dwa dni do Torunia, a zawsze jak tam jestesmy to tylko tak na jdene dzien, wiec teraz musze cos znalezc.

Ostatnia edycja:
Doris, nie daj się nerwom... :tak: Wiem, łatwo powiedzieć, ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, niestety... :baffled: Ja nerwicy lękowej chyba nie mam, natomiast miewam ataki paniki i wtedy też mi serce wali i w ogóle czuję się jakbym miała umrzeć lub zwariować. Rzadko mi się to zdarza, ale okropne uczucie. W ciąży mnie na szczęście nie dopadło, ale obawiam się, że może w trakcie porodu, bo najczęściej atakuje mnie jak coś mnie zaboli i zaczynam się martwić o zdrowie... :baffled:

Lato jest- musi być ciepło!!! :-D

Co do staników do karmienia to ja, z wiadomych względów, kupować nie będę, za to przymierzam się do zakupu koszuli nocnych do szpitala. Może potem przejrzę co ciekawego na allegro mają... :-)

Dziś, otwierali u mnie Ikeę- cały dzień w dupie :-), ale pokupowałam trochę dupereli... Chciałam wanienkę, ale jakaś taka mała mi się wydała i ostatecznie nie wzięłam... :sorry:

Ściągnęłam dzisiaj sama paznokcie żelowe... Dwa mi się załamały i stwierdziłam, że do uzupełnienie mam za tydzień, więc nie będę jak debil chodzić z ubytkami paznokci... Są w stanie, delikatnie mówiąc, opłakanym. Na poród podobno i tak nie można, więc może mi się ciut odbudują. Macie jakieś sprawdzone sposoby na regenerację paznokci?

Ostatnia edycja:
Dream- szczęśliwego lotu i udanego wypoczynku! Chyba bym wolała te parę kilo więcej niż mordor wc ;)

Doris- a jak z reklamą stoicie? Wypozycjonowani jesteście w Google? Nie poddawaj się pamiętaj że po trudnych chwilach pojawiają się te fajne i pozytywne :)

reklama
Malinka wspolczuje przezyc z babcia :baffled: Nie zly stres.

U mnie wieczorem wczoraj juz bylo lepiej, dzis nie ma sladu po jakiejkolwiek infekcji pecherza. Zadzwonilam do lekarza rano to kazala przyjsc i probke moczu zostawic na wszeslki wypadek. Wiec poszlam ale dopiero po pracy wiec jutro rano maja do mnie zadzwonic z wynikami.

Ja problemow ze snem na szczescie nie mam, chodze ze 3 razy w nocy na siusiu i od razu zasypiam po powrocie do lozka.

Wspolczuje wam laski tych upalow w Polsce, ja bym tam chyba umarla w tym stanie :baffled:

Do góry