reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej

Colly no to do kitu.. Po co dali 21 dni skoro u pracodawcy termin jest krótszy :-/ bez sensu, zmiany ustaw powinny iść w parze a nie... Eh

W takim razie jeszcze bardziej się cieszę że zalatwilismy to uznanie dziecka nienarodzonego bo napewno w ciągu pierwszego tygodnia z Malutką bym nie jechała na drugi koniec miasta do Urzędu żeby pozalatwiac, a jeszcze ja musze dokumenty dostarczyć do innego miasta, bo gdzie indziej ma siedzibę mój pracodawca więc ze 2-3 dni muszę liczyć na przesyłkę.

Co do tej wagi to macie racje, to jest tylko orientacyjna :-) najważniejsze że pomiary główki, brzuszka, serduszko, wszystko co da się zbadać jest prawidłowe a waga to tylko symulacja, więc nie ma co się sugerować :-)

Moja dzidzia szaleje od wieczora, bryka, fika, pcha się :p w nocy też czułam ale dała spać i rano ciągle fika :-) moja wiercipietka kochana <3

reklama
Dziewczyny, wiem,że temat był chyba ze 100 razy,ale ciągle mi łazi po głowie.... Coraz intensywniej zastanawiam się nad tym porodem i gdybym miała wybór to chyba jednak wybrałabym cesarskie cięcie. Po pierwszym porodzie sn jeszcze mi nie przeszło... Tylko kurcze jak to załatwić? Nie mam żadnych oczywistych wskazań, nie mam pojęcia jak o tym zagadać z lekarzem...Zwłaszcza,że czuję,że mój gin będzie mi to raczej próbował wybić z głowy. Znajomości brak. Klinika prywatna raczej odpada. Czy któraś z Was załatwiała to sobie na życzenie i mogłaby mnie jakoś pokierować?

niestety ale jeśli chcesz cc na życzenie to tylko prywatna klinika, myślę ze nikt bez ewidentnych wskazań nie zdecyduje sie na cc "na życzenie"

Jak pracuje w szpitalu to zawsze coś sobie wpisze moje koleżanki , które tak załatwiały miały zawsze spadek tętna płodu i cesarka .

No właśnie - dla chcącego nic trudnego. Spadki tętna płodu, czy np infekcja w drogach rodnych to są rzeczy,których i tak nie bardzo da się później udowodnić,że były nieprawdziwe...Tylko ja niestety nie mam znajomych,którzy taki wpis mogliby mi zagwarantować. Jakoś spróbuję zagadać do gina - wizytę mam w przyszłym tygodniu. Nie spodziewam się jednak entuzjazmu z jego strony...

Popytaj na miejscowym forum albo facebooku może uda ci się dowiedzieć u kogo można to załatwić .A może nastaw się na to ,że załapiesz się na znieczulenie albo u Ciebie już jest taka opcja .

reklama
Do góry