reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja bym sie pomiarami z usg nie sugerowala tak do konca, choc moja gin pow ze wiecej jak 3,5 corka miec nie bedzie i fakt ur sie 3370 ale wiadomo ze to tylko maszyna oblicza. Moja lekarka mowila ze wielkosc dziecka po 30tc ciezko oszacowac stad te +/-0,5 kg bo mierzy sie z obwodu brzuszka, glowki i czegos tam jeszcze.

A powiedzcie mi miewacie bole na dole brzucha cos jak na okres? Ostatnie 3 dni kilka razy w ciagu dnia mi sie zdarzaja takie bole i nie wiem czy to te braxtona czy cos innego a wizyte mam dopiero 19 sierpnia. Ma moze ktoras z was tak?

Powiem wam ze moje bole kregoslupa prawie odeszly w zapomnienie :) po 3 masazach teraz pije kawke i czekam do 10.30 i ide na 4-ty masaz moje plecy sa w lepszej formie, jeszxze dzis i za tydz 2 x ide i koniec , a ulga wielka. W przyszlym tyg mam ortopede bo rodzinny zlecil i mowi ze on Mi jeszcze zapisze masaze juz rozluzniajace i moze akupunkture :) Kozystam w tej ciazy ile sie da , bo lekarz pow korzystac bo to darmowe a jak mam sie lepiej czuc to tym bardziej

reklama
hejka :)
dziś obudziłam się jak nowo narodzona, tak dobrze mi się spało, co prawda 4 razy wstawałam siku i piciu ale dziś super się czuję po wczorajszych przeżyciach bólowych :)

A i mam problem z puchnacymi nogami masakra. Macie na to jakiś sposób?

ja miałam. ograniczyłam sól do minimum, dużo wody piję i często jak odpoczywam to trzymam nogi wysoko i narazie pomogło, już nie są tak bardzo spuchnięte :)

Xmam,

Ale to usg po wielkości macicy? Mi gin mówił, że mierzy się jak duże jest dziecko i maszyna szacuje wagę.

Po wielkości macicy to mi położna i lekarz na chybił trafił szacowaly wagę dziecka i w d.upe mogą to sobie wsadzić ;);)

Zbieram się na Usg. Oby Zuza i Hania przybieraly. Trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki :) napewno będzie oki :) ja już się nie mogę doczekac swojej wizyty a to dopiero za tydzień

Kornelcia gratulacje dziewczynki. Muszę powiedzieć ,że ja nie znam płci i czekam na niespodziankę .
So_happy ja boję się szerszeni mamy z nimi problem co roku dobrze ,że nic się nie stało .Dzidziuś widzę zacnych rozmiarów .
Co do ruchów to moje jeden ,a nawet czasem dwa dni siedzi jak mysz pod miotłą następnie robi mi całą noc rewolucję w brzuchu .Wczoraj miałam dość mocne skurcze matko męczy mnie to już strasznie .

Mnie też wczoraj łapały i trochę się wystraszyłam. W ciągu pół godziny miałam 4 skórcze BH ale po magnezie i no spie przeszło :)

Ja bym sie pomiarami z usg nie sugerowala tak do konca, choc moja gin pow ze wiecej jak 3,5 corka miec nie bedzie i fakt ur sie 3370 ale wiadomo ze to tylko maszyna oblicza. Moja lekarka mowila ze wielkosc dziecka po 30tc ciezko oszacowac stad te +/-0,5 kg bo mierzy sie z obwodu brzuszka, glowki i czegos tam jeszcze.

A powiedzcie mi miewacie bole na dole brzucha cos jak na okres? Ostatnie 3 dni kilka razy w ciagu dnia mi sie zdarzaja takie bole i nie wiem czy to te braxtona czy cos innego a wizyte mam dopiero 19 sierpnia. Ma moze ktoras z was tak?

Powiem wam ze moje bole kregoslupa prawie odeszly w zapomnienie :) po 3 masazach teraz pije kawke i czekam do 10.30 i ide na 4-ty masaz moje plecy sa w lepszej formie, jeszxze dzis i za tydz 2 x ide i koniec , a ulga wielka. W przyszlym tyg mam ortopede bo rodzinny zlecil i mowi ze on Mi jeszcze zapisze masaze juz rozluzniajace i moze akupunkture :) Kozystam w tej ciazy ile sie da , bo lekarz pow korzystac bo to darmowe a jak mam sie lepiej czuc to tym bardziej

Mój synuś z usg na 2 dni przed porodem miał ważyć 3,5kg a ważył 4kg... choc moja położna po zbadaniu i wymacaniu brzucha powiedziała że napewno będzie większy i się sprawdziło.
Skórcz BH jak łapie to zaczyna się od góry nad pępkiem i idzie w dół, a te bóle jak na okres to widocznie macica dalej rośnie i przez to boli :)

Pewnie macie racje ze moze macica sie rozciaga, tyle ze te bole/skurcze czasem sa nawet jak chodze i nie u gory a wlasnie tylko nisko jak na okres , poobserwuje to Do konca niedzieli i najwyzej w pon pojde do gina

hej dziewczyny :)

Piszecie o tych szpitalach i wyprawkach. Ja chyba muszę powoli zacząć kompletować torbe bo ten mój chyba tego nie ogarnie jak trzeba. Z resztą pewnie nawet czasu nie będzie mieć bo bym się nie zdziwiła jakby jeszcze do pracy chodził jak ja będę w szpitalu. Z resztą co sama to sama.

Dzwoniłam dziś do zus popytać o pare rzeczy i spytałam przy okazji o roczny urlop. Dowiedziałam się, że trzeba złożyć podanie u pracodawcy wraz ze skróconym aktem urodzenia w terminie 14 dni od porodu. Do kitu, że jest na to tylko 14 dni. Ja jeszcze w zeszłym tygodniu cieszyłam się że mam 21 dni na rejestracje dziecka (ten tydzień jakoś wydawał mi się bardzo znaczący) a teraz wychodzi na to, że najpóźniej po 14 dniach to ja już muszę być u pracodawcy z tym aktem urodzenia... Coraz bardziej się zastanawiam czy nie pójść z L do urzędu żeby uznał dziecko nienarodzone. Ciężko przewidzieć co będzie się działo ze mną i z dzieckiem w te pierwsze dwa tygodnie ale napewno łatwo nie będzie i jakoś nie widzi mi się latanie po urzędach.

Lecę zaraz na mój przed ostatni dzień pracy. Aż mi smutno na tą myśl.

Miłego dnia :)

Ja też postanowiłam dziś zrobić listę rzeczy potrzebnych dla mnie i dla Bartusia,ja mam tylko piżamę nic więcej,jeśli chodzi o staniki do karmienia,zawsze miałam zwykły bawełniany,teraz widze że są bawełniane z fiszbiną pod piersią,co myśłicie ? wolała bym taki żeby ten cycek wyglądał jak należy... Dla Bartusia musze kupić przybory higieniczne i z 3 kaftaniki do szpitala :)

Dzieki dziewczyny za fobie rady na puchnacymi nogi i O to będzie mi ciezko sól uwielbiam cukier juz nie koniecznie, nie mam czasu na leżenie chyba że młoda do przedszkola odstawie. Ale i tak ciągle jest coś do załatwienia. Wyprawkę juz mam praktycznie wszystko. No może pieluszek mi brak i kosmetyków. Jakby co służę pomocą. Buziaki

reklama
Colly ja wczoraj z mężem obgadaliśmy listę rzeczy do kupienia dla mnie i syna i mówił, że spokojnie wszystko razem załatwimy więc jako tako się nie martwię, lubię z Nim zakupy, zawsze mamy przy tym ubaw :-)
A jeśli chodzi o ten urlop to ja zanim poszłam na zwolnienie to się wypytałam w pracy i Pani mi powiedziała, że spokojnie w ciągu 14 po urodzeniu młodego mąż może się pojawić z aktem urodzenia w administracji i tam ona mu wszystko co potrzebne da i powie, więc z tej strony ułatwienie.
Sysia87ami2011 ja też miewam raz na jakiś czas takie właśnie dziwne uczucie jakby na okres, ale nie przejmuję się tym, moja ginka powiedziała, że to normalne i będzie się powtarzać, bo jakby nie patrzył macica pracuje aż do samego porodu. Póki nie czujesz mocnego parcia jakby dzidziuś chciał wyjść przez dłuższy czas czy nie pojawiają się jakieś krwiste wydzieliny to jest ok :tak:

Do góry