reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

So happy dobrze ze tak to się skończyło.

Kornelcia gratuluję córeczki ;)

Kitek odzyskałas męża ?? ;)

Doris jak twoje samopoczucie ? Nadal kiepsko ??

Waga rzeczywiście może się różnić ale nue zawsze. jak ja trafiłam na porodówke, zrobili mi usg i wyszło 3.5 kg a mały urodził się 3480 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja akurat pomiarom usg wierze, ale to dlatego że mnie jak przyjmowano do porodu to położna po wymacaniu mojego przyznam się niewielkiego brzucha powiedziała, że tu będzie malutkie dziecko góra 2.200-2500g. No i jak lekarka usłyszałam oceniła, że tu 40 tc i taka mikra dzidzia to zaraz na usg, a tam waga minimum 3700 g i jeszcze nie mogła lekarka dobrze całościowo małej oszacować bo główka juz była bardzo nisko. A córa urodziła się 3850 g. Tak więc maszyna niewiele się pomyliła.

Ale znam przypadki tak jak Akatsuki pisze. Mojej koleżance mówili, że syn jej powyżej 4 kg, a on się urodził 3200g :D

Kasik ja też się się umawiam na cc i zaczęłam od dzisiaj, żeby zdążyć i mieć w szpitalu, w którym chcę. Niestety moje samopoczucie jest do d... od kilku dni i mam nadzieję, że wyjdę z tej dziury :-(

So happy dobrze, że nic Wam się nie stało. Ja na widok osy jestem w panice a szerszeń to już w ogóle katastrofa.

Kamilove pojechałam do szpitala i zapisali mnie na wizytę do wszystkich lekarzy na 14 sierpnia. Kazali mi zabrać ze sobą całą dokumentację medyczną. I póki co tyle.

Aga mój syn to straszny wiercioch. Wieczorami i nocą tak daje mi popalić, że już raz byłam na IP bo mnie przerażały jego ruchy, to znaczy ich ilość i gwaltownosc. Lekarze stwierdzili wtedy, że wszystko jest ok i ze na pewno wpływ na to miała moja dieta tamtego dnia. Ale jemu tak zostało i juz nie panikuję jak robi mi z brzucha worek treningowy. Rzuca się i miota jakby szaleju się najadł. Oby faktycznie to był tylko jego temperament.

Ja średnio zawierzam pomiarom z usg bo przy starszej córce dzień przed porodem powiedzieli mi, że waży około 3200 a urodziła się z wagą 3580g a z kolei młodsza kilka dni przed cc miała ważyć 3800 a urodziła się z wagą 3310g.

so_happy dobrze ze tylko tak sie skonczylo, a maluch faktycznie rosb ie jak na drozdzach, dopiero co mi mowilas ze wazy 1900 :tak:, nadal jestes zgrabna laseczka i nie widać tych kg u Ciebie :-D

ja bym wielkiej wagi nie przywiązywala do szacowanych parametrów dziecka. Na majówkach 2013 nie raz dziewczyny miały wagę szacowana na 3 800 a rodziły się dzieciaki o ok 500g mniejsze.

ja tez do konca nie przywiazuje wagi, mnie lekarz powiedzial ze ta waga jest orientacyjna, jak bylam w szpitalu to dziewczyna miala miedzwczynke niby 3700 a urodzila dzien pozniej 4260....wazne zeby dziecko przybierało na wadze

w usg przecież nie widać tkanki tłuszczowej ;) szacują na podstawie wielkości dziecka w oparciu o jakies wzory. Stąd te rozbieżności. Mi z Lari położna spojrzała na brzuch i oszacowała wagę z dokładnością do 100g ;D Z Usg jak z Chińczyków kalendarzem. Jednemu się sprawdzi w 100% a innemu wcale.

w usg przecież nie widać tkanki tłuszczowej ;) szacują na podstawie wielkości dziecka w oparciu o jakies wzory. Stąd te rozbieżności. Mi z Lari położna spojrzała na brzuch i oszacowała wagę z dokładnością do 100g ;D Z Usg jak z Chińczyków kalendarzem. Jednemu się sprawdzi w 100% a innemu wcale.

J pytałam położną na jakej zasadzie oceniają wage dziecka,to powiedziałą że po wielkości macicy hmmm

reklama
Do góry