kitek85
Fanka BB :)
Dzień dobry
U nas idealna pogoda 22st. Od razu lepiej się czuje.
Chyba zacznę oglądać jakieś filmiki o pielęgnacji dziecka, żeby choć trochę przybliżyć sobie temat. Fajno, że tyle piszecie o kosmetykach, pieluchach i odkażaniu, lepiej coś wiedzieć na ten temat. Z drugiej strony życie i tak to zweryfikuje, bo każde dziecko inaczej przyjmuje środki pielęgnacyjne, to raczej indywidualna sprawa.
Kurcze, nie spałam do 3.00 To chyba wina Ł., dziś wraca
Paulka trochę niepokojący ten ból. Ja przed wczoraj miałam kłucie w prawym boku, szczególnie przy większym oddechu. Na szczęście przeszedł po godzinie.
Z tą RMUA to ja na światłość mojego szpitala nie liczę i wolę mieć ze sobą, niż później Ł. wysyłać do pracodawcy. Zresztą moja Kadrowa sama przypominała mi o tym, że tak trzeba się zabezpieczyć i w ostatnim m-cu mi taką wyda.
U nas idealna pogoda 22st. Od razu lepiej się czuje.
Chyba zacznę oglądać jakieś filmiki o pielęgnacji dziecka, żeby choć trochę przybliżyć sobie temat. Fajno, że tyle piszecie o kosmetykach, pieluchach i odkażaniu, lepiej coś wiedzieć na ten temat. Z drugiej strony życie i tak to zweryfikuje, bo każde dziecko inaczej przyjmuje środki pielęgnacyjne, to raczej indywidualna sprawa.
Kurcze, nie spałam do 3.00 To chyba wina Ł., dziś wraca
hejka
Ja dziś ledwo zeszłam z łóżka. Nad ranem strasznie mnie lewy bok bolał i położyłam się chwilę na prawy, strasznie mnie rozbolał brzuch i krocze że nie mogłam z łóżka zejść a jak się zwlokłam to dojść do kuchni było ciężko. Do teraz czuję dyskomfort w chodzeniu.
mnie się wydaje że druk RUMUA nie jest już potrzebny bo w całej Polsce działa e-wuś i mogą sobie sprawdzić czy jesteś ubezpieczona czy nie.
Ja do swojego szpitala muszę zabrać raczej wszystko to co wy
a dla dziecka muszę mieć swoje ubranka, pampersy, butelke i teraz wezmę krem na odparzenia bo ostatnio nie miałam a dwie pierwsze noce był u pielęgniarek i strasznie mi synka odparzyły. W moim szpitalu kapią dziecko dopiero w 3 dobie bo ponoć wtedy lżej przechodzi żółtaczkę, choć nie wiem ile to w tym prawdy.
Mężuś trochę się wystraszył tym bólem brzucha i powiedział że weźmie wcześniej zaliczkę w pracy i jedziemy kupić resztę brakujących rzeczy hehe
W pierwszej ciąży torbę spakowałam już w 34tc bo od 35tc jeździłam 2 razy w tyg na ktg a w 38tc5d urodziłam
Paulka trochę niepokojący ten ból. Ja przed wczoraj miałam kłucie w prawym boku, szczególnie przy większym oddechu. Na szczęście przeszedł po godzinie.
Z tą RMUA to ja na światłość mojego szpitala nie liczę i wolę mieć ze sobą, niż później Ł. wysyłać do pracodawcy. Zresztą moja Kadrowa sama przypominała mi o tym, że tak trzeba się zabezpieczyć i w ostatnim m-cu mi taką wyda.