reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

U mnie w szpitalu dziecko jest w takim polkombinezoniku tzn taki "worek" na nozki z gumka na brzuszku nie ma becikow ani nic, ja mialam rozek ale nie uzywalam bo to niewygodne bylo.
Co do nacinania ü mnie bylo Tak niewielkie ze mialam jeden szew i tyle od razu siedzialam wiecej niz lezalam , a Do podmywania dostalam w szpitalu taka spwcjalna "sol" do wody

reklama
Dolga tez nie rozumiem fenomenu sudocremu tym bardziej ze o po dluzsxym stosowaniu wysusza skore. My naprzemiennie z bephantenem jeszcze innej masci uzywalismy chba na L. W żółto niebieskim opskowaniu. Lekarka nam w poleciła i byl ekstra, a wiele tanszy nisz bephanten. Musze sprawdzić co to bylo.

Ladyk wlasnie Linomag o ten krem mi chodzilo. Też go używałam i bylam zadowolona.

Co do pieluch to my przyzwyczajeni do pampersow - najpierw re sensitive, pozniej active. Inne jak próbowaliśmy to zawsze cos - albo odoarzaly albo przeciekaly. Chusteczki nawilzole tez z pampersa sensitive, te nam się najlepiej sprawdzily. I na bomby ekologiczne paclanki :-).

Dzięki Wam i bb zaczynam sobie przypominać wszystko i dzidziusiowo nakrecac

hejka

Ja dziś ledwo zeszłam z łóżka. Nad ranem strasznie mnie lewy bok bolał i położyłam się chwilę na prawy, strasznie mnie rozbolał brzuch i krocze że nie mogłam z łóżka zejść a jak się zwlokłam to dojść do kuchni było ciężko. Do teraz czuję dyskomfort w chodzeniu.

mnie się wydaje że druk RUMUA nie jest już potrzebny bo w całej Polsce działa e-wuś i mogą sobie sprawdzić czy jesteś ubezpieczona czy nie.

Ja do swojego szpitala muszę zabrać raczej wszystko to co wy :)
a dla dziecka muszę mieć swoje ubranka, pampersy, butelke i teraz wezmę krem na odparzenia bo ostatnio nie miałam a dwie pierwsze noce był u pielęgniarek i strasznie mi synka odparzyły. W moim szpitalu kapią dziecko dopiero w 3 dobie bo ponoć wtedy lżej przechodzi żółtaczkę, choć nie wiem ile to w tym prawdy.

Mężuś trochę się wystraszył tym bólem brzucha i powiedział że weźmie wcześniej zaliczkę w pracy i jedziemy kupić resztę brakujących rzeczy hehe
W pierwszej ciąży torbę spakowałam już w 34tc bo od 35tc jeździłam 2 razy w tyg na ktg a w 38tc5d urodziłam

ja pępek też przemywałam octeniseptem a pupkę smarowałam sudokremem na przemian alantanem jak miał jakieś zaczerwienienie a jak pupka była zagojona to sypałam pudrem tylko że wtedy musiałam do sucha skórę wytrzeć. A pupkę miał wrażliwą bo nie mogłam użwyac zadnych pampersów tylko firmy pampers bo inne go odparzały.
Teraz się zastanawiam czy używac oliwki na zakamarki :) czy kupić balsam, bo oliwka strasznie plami ubranka

Hej

Jeju dziewczyny, leżąc nie zdarzyłam zwinąć się przy kichaniu, nagle mnie wzięło i jak brzuch po bokach zaczął mnie boleć to aż wić się zaczęłam! Masakra, aż się wystraszylam czy nic się nie stało :/ ale malutka sprzedała mi za to jednego kopniaka więc chyba wszystko ok :-( ale ból niesamowity...

Co do sudocremu też nie rozumiem zachwytu, silna maść, która fakt może być dobra ale w jakiś skrajnych odparzeniach. Koleżanka mi mówiła że położna jak do niej przyszła to powiedziała że u chłopców jest trochę bezpieczniejsza ale u dziewczynek po dłuższym stosowaniu może powodować sklejanie się warg sromowych! Na pewno jej nie kupię. Już jakiś czas temu poswiecilam trochę czasu na kosmetyki i wybór padł na linomag maść ten biało zielony i do pupci świetny i do ciałka :-) mam nadzieję że będzie nam służył a jak się zdarzy jakieś odparzenie to kupie z cynkiem krem z Rossmanna albo Hippa :-)

Paulka hehe szybko zmienił zdanie :-D

Witam sie z laboratorium glukoza wypita dali sie przezyc :)
Siedze i czekam na kolejne pobranie.
Dolga w Białymstoku 7 lat temu nic nie dawali teraz musze sie dowiedziec ide za tydz do szkoly rodzenia to wtedy zaczne robic liste potrzebnych rzeczy.

Malinka ja kicham z 30 razy dziennie z powodu alergi wiem co czulas :/ ja staram sie usiasc albo kucnac
Akatsuki tez czulam po porodzie nieustanna potrzeba odświeżenia :)
My pempuszek przemywalismy fioletem odpadl po 3 dniach.
Co to pupencji to tym razem kupie linomag albo alantan. Beoanthten dobry ale drogi
Na mega odparzenie używałam tormentiolu kiedys polozna mi polecila dzialam od razu.

Zadnych dodatkowych kosmetykow nie kupuje tylko emolient oilatum do kąpieli. Tylko ten w niebieskiej butelce nie wersja oilatum baby w białej.

Cześć Dziewczyny

Ja to nie mam pojęcia co zabrać do szpitala. Jeszcze nie sprawdzałam ale dzisiaj jadę zapisać się na cesarkę to może czegoś się dowiem.

Ja przy dziewczynach stosowałam sudocrem i byłam z niego bardzo zadowolona. Może to zależy co komu pasuje ale jakoś bezpiecznie się z nim czułam. Muszę się teraz zastanowić i poczytać bo totalnie wypadłam z obiegu przez te 6 lat. Tak samo odnośnie pępka. Już nic nie pamiętam :-( chyba przy Weronice to przemywałam tymi gazikami nasączonymi.

Nie wiem jak Wasze kręgosłupy ale mój w ogóle nie daje rady czego nie rozumiem bo z dziewczynami tak nie miałam a przybierałam na wadze dużo więcej. Mnie ciągle koszmarnie boli odcinek piersiowy i mam wrażenie, że mięśnie brzucha to mi nic a nic nie trzymają bo jak chwilę postoję albo pochodzę to aż mnie pieką i muszę się zginać. Czuję się naprawdę kiepsko ostatnio i fizycznie i psychicznie. Nic mnie nie cieszy i wszystko jest bez sensu :-((((

reklama
Moj maluch na początku to własnie wcale nie miał odparzen, wiec tez bephantenu mało uzywałam, tylko własnie linomag, albo nic :) dopiero jak zaczął jeść normalne jedzenie to sie czasami cos zdarzylo

AKatsuki ooo tak, ja sie ciagle kąpałam, bo tak ze mnie ciekło, ze mnie to okropnie dobijało, a do tego czułam normalnie od siebie smród :D aczkolwiek w szpitalu tak sie strasznie nie kąpałam, bo leżałam praktycznie jeden dzien, a poza tym robilo mi sie słabo

Ja uzywalam octenisept na krocze, bo mialam jakies 10 szwów i siedziec to ja nie moglam dłuuugi czas, masakra, oby teraz bylo lepiej

paulka a z Twoja ciążą jest wszytsko ok? Od czego te ciągłe bóle?

A mi sie przypomnialo wlasnie, ze u nas w szpitalu nie kąpią dzieci, zeby zachowac naturalna florę bakteryjną, no chyba ze ktos lezy dluzej z dzieckiem, akurat moj synek urodził sie czyściutki, ale czasami dzieci są całe w tych maziach i je tak trzymaja brudne :/ u was tez tak jest? u nas to w sumie od niedawna, bo jak 5 lat temu rodzila siostra to normalnie kąpali

Do góry