reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Chybra ja chyba swoją skompletuje w oparciu o twoja :p

Ja niestety chciałam iść do szkoły rodzenia ale jest z tym problem bo ja zamknęli w moim szpitalu, podjadę dzisiaj chyba do innego i podpytam

No ale koszty faktycznie spore.. Dobrze że chociaż te koszule i szlafrok mam z głowy

U mnie nie ma słowa o goleniu ani tym bardziej o lewatywie.. Ale wiem ze ostatnio znajoma jak tam rodzila to poprosiła i zrobili bez problemu

reklama
Malinka89 to jeśli tak to jeszcze Ci wklejam resztę dotyczącą dokumentów. Ja jeśli chodzi o szkołę rodzenia cieszę się, że się zapisałam, ale tylko na teoretyczne zajęcia, na które razem z mężem będę chodzić, te ćwiczeniowe odpuszczam, bo sama je w domu wykonuję. Jeśli jest pierwsza ciąża to myślę, że warto z czegoś takiego skorzystać, mimo dobrych rad koleżanek czy mam ;-)
Dokumenty:
• dowód osobisty
• aktualny dowód ubezpieczenia
• karta przebiegu ciąży
• ew. zaświadczenie ze szkoły rodzenia, skierowanie do szpitala
• numer NIP pracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej
Wyniki badań:
• grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
• przy ujemnym Rh (Rh–) – badanie na obecność przeciwciał anty Rh
• zrobione po 32. tygodniu HBS – badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
• odczyn WR – badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży)
• wynik USG zrobionego po 36. tygodniu ciąży
• ostatnia morfologia i badanie moczu
• wynik badania na obecność HIV

Malinka kichniecie to mocny skurcz miesni, do przujemnych teraz nie należy.

Paulka współczuję boli, cos czesto masz podobne dolegliwości, mówiłaś ginkowi? Co on na to?

Chybra lewatywa nie jest obligatoryjna i ja przykładowo nie mialam robionej przy zadnym porodzie. Szczerze to wolałabym jednak miec by czuć się w trakcie porodu bardziej komfortowo. Przy drugim jak wiedziała m ze nie zrbia to sama sie specjalnymi czopkami ratowalam..

Bylam dzisiaj na badaniach i na kawie z koleżanką a miedzy czasie maz mnie wkurzyl bo nawet chwilę nie moge wyjść z domu tylko co chwila tel sprawdź to zadzwon tam obejrzyj to itp ja wiem ze many sporo teraz na głowie i do zrobienia ale zebym nawet kawy spokojnie nie mogla wypic ?! Nerwa na niego mam

a moim zdaniem lista CHybry jest troche przesadzona

co do lewatywy to u nas pytaja czy chcesz czy nie, a golenia to akurat nie potrzebowalam, wiec w sumie nie wiem jak to z tym jest

Paulka współczuję boli, cos czesto masz podobne dolegliwości, mówiłaś ginkowi? Co on na to?

z moim ginem widziałam się w czerwcu bo cały lipiec był na urlopie. Jak byłam na IP z trochę mniejszym bólem nic niepokojącego się nie działo, lek kazała mi więcej odpoczywać i brać magnez. Z moim bedę się widziec dopiero 7 sierpnia to mu powiem, bo u tej co byłam ostatnio to wolałam nic nie mówić bo to gin starej daty dla babć :)

a moim zdaniem lista CHybry jest troche przesadzona

co do lewatywy to u nas pytaja czy chcesz czy nie, a golenia to akurat nie potrzebowalam, wiec w sumie nie wiem jak to z tym jest

Dolga, co szpital to inna wyprawka. Trochę bez sensu, bo powinni to odgórnie ujednolicić.

W "moim" szpitalu odnośnie lewatywy i golenia, pytają się, czy się chce, czy nie. Wpisuje się to też w "Plan porodu".

kurde ja nawet nie myślę jeszcze o pakowaniu się. Nawet fotelika jeszcze nie mam :D wydaje mi się że jeszcze tyyyyle czasu ...

reklama
Do góry