reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

W tym szpitalu co rodzilam 3 lata temu to nie robili lewatywy, ale polozna w szkole rodzenia raczej namawiala zeby zrobic ja samemu w domu. Ja kupilam sobie ten specyfik do tego, ale mi odeszly wody i w sumie nie zrobilam jej.

Co do masci na pupę, to ja na co dzień uzywalam linomag, i czasem sudokrem, ale to w sumie bardzo rzadko. Ogolnie nie mielismy problemow z odparzeniami. Teraz zaopatrze sie tez w linomag (tak na co dzien) i bepanthen (jak sie cos zacznie dziac).

Byłam dzisiaj na wizycie.Ogolnie ok. Musze tylko umowic sie prywatnie na usg bo te co mam robione na wizytach to jakby ich nie bylo. Dolga pytalam o Cyclo3forte i powiedzial, ze moge brac 3 razy dziennie, powiedzial, ze jest ok.
No i kurcze mysle teraz caly czas o porodzie. Mialam jedna cesarke, teraz tez wolalabym cesarke, ale moj lekarz jakos malo konkretnie gada. Zapytalam go dzisiaj o to, a on jak zawsze "to bedzie jak chcesz", ale jak go przycisnelam to powiedzial"umowimy sie jak bedzie czas" a czas wg niego to 39 tc. Powiedzial, ze jak sie cos zacznie dziac wczdesniej to jakpojade do szpitala to i tak moge odmowic porodu naturalnego. Ale caly czas sie obawiam, ze jednak beda kazac rodzic naturalnie... Dzieczyny ktore maja miec cesarke, jak jest u Was?? Umawiacie sie juz teraz ??

Ide cos podzialac do kuchni bo jutro przyjezdzaja goscie na kilka dni, wiec musze cos przygotowac.

reklama
Czytam o wyprawce do szpitala i w niektorych przypadkach wpadaloby wziac spora torbe na kolkach. Ja w pierwszej ciazy nie nusialam w sumie nic miec ze soba. Dla dziecka bylo wszystko, dla matki tez. Jedynie co to szlafrok i kapcie by sie przydal ale to zalezy od tego czy kobieta tego uzywa. Bylam jedna na cala porodowke, sala dla mnie i meza osobna z lazienka. Moglam isc prosto z ulicy rodzic bez papierow i torby. Teraz nie wiem jak to bedzie wygladac, bo bede rodzic w innym szpitalu gdzie nie bede na pewno sama. Po urlopie na wizycie dowiem sie co wziac ze soba.

Kasik,

Ja będę się umawiać na cc. I z tego co wiem to w większości szpitali tez to tak wygląda. Spotkanie z ordynatorem, anestezjologiem i ustalenie terminu. Więcej pewnie będę wiedziała po poniedziałku to napisze.

Ja do szpitala zabrałam taka mala walizkę na kółkach i ledwo się zamieściłam ze wszystkimi gratami dla siebie i małej.

Teraz będę to organizować podobnie. Z tym, że wezmę mniej pokładów, pampersow i ciuchów dla maluchów. Wszystko doniesie mi Ł w razie potrzeby, a niepotrzebnie miejsca w walizce nie będę marnować.

Ja też miałam jedna torbe ale zapakowana po brzegi :)
Jeszcze jakos nie myślę o tym w ogóle to znowu mi się wydaje ze mam ttyyylle czasu ze hoho na wszystko przyjdzie pora : :-D
Ogolnie to nam tylko troszkę ciuszków, wanienke i laktator.

dobrze ze termin dopiero na koniec pazdziernika :)

Ostatnio zmeczenie mnie dopada tyle chce zrobic zaczac pakowac sie do przeprowadzki i nie dam rady sie pozbierac. :(
Muszę dom posprzątać, popakować rzeczy rodziców co wywalic co na strych dopiero potem przywiesc swoje. Wynajac odkurzacz pioracy żeby wszystko odświeżyć oj pracy przedemna masa. A ja siedzę w ogrodzie :/ i czekam aż lżej mi będzie.

Hej,
My już po usg i wiecie co, bede miala córeczkę wreszcie nam się pokazało maleństwo☺☺☺ mąż trochę przerażony, natomiast synek zachwycony.
Malutka waży 1.350 i z wymiarów wychodzi ze o tydzien starsza, szyjka długa, wody w normie zdjęć narazie nie mam dopiero odbiorcę na wizycie za tydzień u lekarza prowadzącego.
Ja chyba też spakuje sie w dwie torby bedzie latwiej cokolwiek znaleźć.
U nas robią lewatywe od razu po przyjęciu i sprawdzaja czy krocze do golenia. Co do lewatywy To ja tez wolę mieć zrobiona bo przy partych to na prawde jest komfort. I mozna sie skupić na tym co potrzeba.

helloł co szpital to inna lista trzeba sprawdzać indywidualnie. Ja na bank zabiorę tylko jedną torbę- niech się tatuś wykaże będzie dowoził co trzeba. W szpitalach jest za mało miejsca by jeszcze torbami zawalać- mówię z perspektywy personelu pracującego.

Co do tych bóli w odcinku piersiowym to może być od przepony lub ból promieniujący od lędźwi.

Kornelcia GRATULACJE

reklama
Do góry