reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kitek ale stanik sportowy czy taki luźny porostu? Bo ja w mój sportowy to już teraz cycków bym nie chciała wkładać bo on ciasny strasznie i tak trochę zgniata cycki.

So happy głowa do góry, dużo ludzi z cukrzycą normalnie funkcjonuje. Dobrze że wcześnie wykryta.

Krewetka daj znać co Ci powiedzą.

Powodzenia na wizytach :)

Chodziło mi o luźny, ale o kroju sportowego. W Pepco takie są za małą kasę.

Po wizycie się wyluzowałam... Ale od początku... Gin obejrzał wyniki i stwierdził, że wg nowych norm PTD jest ok, jednak powinnam pomyśleć o zmianie niektórych nawyków żywieniowych. Mocz mam do powtórki, przepisał mi Furaginę. Na krew zalecił Buraka w tabletkach. Frelka ułożona główkowo, waży 940g, czyli nadal średnia krajowa. Za to ja przybrałam 4kg :(
Ciśnienie w porządku, szyjka długa i zamknięta. Cytologia PAP II. Uffffff... tak się czuje :)

Jeszcze raz dziękuje za wsparcie :)

reklama
so_happy bedzie dobrze, nie ma co sie stresowac, mężus da radę :)

kitek ja tez tam u lekarzy nie bylam wcale, dopiero w ciazy sie zaczelo łazenie i pobieranie krwi :) i gratuluje udanej wizyty, mała ładnie rośnie

xmamuska oo jeju jaki duzy ten Twoj maluch, a dziewczynki tez takie spore rodziłas?

paulka ja tez nie moge za bardzo wyczuc mojego szkraba, na zebrach nie czuje nic za to "kaśka" :D i biodra mam oklepane, czyli jest jednak mozliwosc ze nadal sie nie przekrecil i lezy ulozony miednicowo, wolałabym jednak zeby sie przekrecil, bo chyba wole rodzic sn

Cześć dziewczynki,
Melduję że u nas wszystko oki tylko czasu brak :( faza wykończeniówki osiągnęła zenit....wisze non stop na telefonie i w necie necie ogarniając temat....trochę m już dosyć...

Wczoraj miałam usg i wizytę, mała waży 1420, poród przedwczesny ponoć mi nie grozi bo szyja jak to lekarz określił pierwsza klasa ;) Dziś miałam w szpitalu spotkanie z anestezjolologiem, neonatologiem, szefową położnych i moim ginkiem ustalaliśmy co i jak z CC jaka opcja, jakie badania itp. Więc mam już ogarnięte. Prawdopodobnie będzie to 20 września ale ja chciałabym jaknajpóźniej....;) listopad byłbyy lepszy ;)

Jutro ttochę pasuję i idziemy w plenerowy chillout :)

Miłej nocki i wybaczcie żem tak z rzadka i zdawkowo ale uwierzcie że jak wracam po 21 to marzę o spanku!

Ale miałam dzień! Przedpołudniem przyjechali ludzie zabrać nasze meble z sypialni, udało się je sprzedać za tysiaka więc nie najgorzej. Ale nowe meble kupimy dopiero po powrocie z kolejnego urlopu, czyli po 9. sierpnia! Tak więc mamy burdellos w mieszkaniu na maxa. Z tego wszytkiego zapomniałam, że dziś miałam zrobić morfologię i oddać mocz do badania :/ będę musiała to zrobić jutro rano przed samym wyjazdem... Ech :(
Potem byliśmy na zakupach przedwyjazdowych itd. Oczywiście kupiłam też masę rzeczy dla Hani w tym prezent na imieniny :) W Superpharm jest promocja na herbatkę Hipp na laktację więc też już sobie kupiłam :)

Ja już po wizycie,zdjęcie dostałam ale mało widoczne,dlatego się nie chwale.Bartuś nadal jest Bartusiem uffff :) Waży 1,550 kg :) Pani doktor mnie uspokoiła i powiedziała że jeśli będe trzymać dietę i brać insulinę to cukry będą okey i Młodemu też nie szkodzę,na szczęście rośnie po mimo że ja chudnę,rozwija się,ułożony już główką w dół :) następna wizyta za 3,5 tyg 19 sierpnia. Jeśli Junior nie urośnie do 4500 kg to jest szansa na poród sn :) , ja obstawiam 4200-4300 :) Usg pokazało 32 tydz więc może jeszcze na koniec września urodzę

Fajnie, że Wasz wymarzony Bartek nadal jest Bartkiem ;) Ale najważniejsze, ze zdrowy!
Ile miały Twoje Córeczki jak się rodziły?
Od jakiej wagi (według usg) zalecane jest CC?

xmamuska oo jeju jaki duzy ten Twoj maluch, a dziewczynki tez takie spore rodziłas?

Spory ?? Hmm no większy jest włąsnie przeglądałam różne strony z wagami dzieci w poszczególnych etapach ciąży i no waga jak by 2 tyg starszy.Ale ja rodze duże dzieci,dziewczynkami cukrzycy nie miałąm i urodziły się spore
Sandrunia 3900 i 55 cm
Julcia 4050 i 55 cm

:-)
Fajnie, że Wasz wymarzony Bartek nadal jest Bartkiem ;) Ale najważniejsze, ze zdrowy!
Ile miały Twoje Córeczki jak się rodziły?
Od jakiej wagi (według usg) zalecane jest CC?

Wagi dziewczynek podałam wyżej

Moja lekarka powiedziałą że jeśli będzie 4500 to cc,więc mam nadziej że nie dobije do tej wagi,ale jak wspomniałam obstawiam 4200-4300 :)

Hej, ja .z Kinia wakacjujemy u moich rodziców... Młoda ma tu koleżanki a ja mam spokój... Upał tutaj jakoś mniej dokuczliwy niż w bloku w mieście...
Kitek podpisuje się pod tym co xmam napisała o diecie, dodalabym jeszcze, żeby uważać na wielkość porcji... A .z tym moczem to faktycznie mogło być źle pobranie... Ja sobie kiedyś zapomniałam nasikac ale nasikalam na miejscu, do ostatniej kropli... I wyszły takie cuda, że gin odrazu dal mi skierowanie na posiew.... Posiewu nie zrobiłam, bo mi nie pasowało a po powtórzeniu ogólnego badania mocz czysty... Pokrecil tylko głową na nie zdyscyplinowaną pacjentkę, ale się odczepil....
Krewetka na pewno uda się trochę odwlec poród, oby do tego 36 tyg. A będziesz pod kontrolą więc tym bardziej....
Nie wiem jak u was, ale ją czuje, że mój brzuch robi się już typowo 3-trymestrowy... Wielki i uciążliwy. ..

Ostatnia edycja:
hej

jaka duchota dzisiaj u nas, byłam u fryzjerki,
kolor odświeżony, troszkę doła wczoraj miałam, bo M zrobił badania,
takie kontrolne ale dokładne i wyszło, ze ma cukrzycę, na razie wczesnie stadium ale
to juz cukrzyca, mierzy cukier i ma leki

krewetka dobrze, ze jesteś pod opieką,

xmamuska kciuki za wizytę

Głowa do góry! Będzie dobrze! Trzeba tylko przetrwać ten pierwszy okres "pogodzenia" się z przewlekłą chorobą. Moja przyjaciółka choruje na cukrzycę od blisko 20 lat. Jest na pompie insulinowej. Kontroluje cukier, dietę i żyje pełną piersią. Obecnie jest w pierwszej ciąży, 2 miesiąc :).
Ten gorąc mnie dobija. Ledwo łażę.
Ja bym bardzo chciała, aby chłopaki najwcześniej urodziły się po 20 września i z wagą powyżej 2500 g. Wtedy będzie dla nich najbezpieczniej. Mam nadzieję, że dotrwam, a w szczególności dotrwa moja szyjka...
Krewetka, zdrowia i siły!

hej

dziewczyny dzięki za słowa otuchy, M wprowadził dietę,
widzę, że bez jakis większych oporów, leki je, insuliny na szczęście nie ma,
trochę się dokształcimy w temacie i mam nadzieję, ze będzie dobrze

u nas dzisiaj ma być 35 stopni, mam nadzieję jakoś przetrwać ten dzień

Kitek85 mi odkąd piersi zaczęły rosnąć w ciąży to po pracy i przed pracą jak tylko mogłam zamieniałam normalny stanik na sportowy, oczywiście nie ciasny, ale fajny elastyczny, którego defacto wcześniej nie używałam, bo myślałam, że jest zbyt luźny. Teraz jak już siedzę na zwolnieniu nie mogę bez niego przeżyć, ewentualnie zakładam również górę od stroju kąpielowego, bo w końcu mamy lato i piersi też odpoczywają :-)

reklama
Nie nadrobie Was. Nie ma.szans ;/ ja nie mam dostepu.do internetu , a jeszcze ta pogoda ze ledwie zyje . jeszcze troszke i poogladam moja Zuzie bo juz sie za nia stesknilam ;))*

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

Do góry