reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Wizytę mam w piątek, więc zobaczymy... Dzięki za pociechy!

Malinka pobrania miałam tylko 2, na czczo i po 2 godzinach. W laboratorium powiedzieli, że jak nie było zapisu gina na 3 pobrania to taka jest u nas procedura :(

reklama
Aga ja jestem umuwiona na sesje brzuszkowa ale domowa na tlach w polowie wrzesnia bede robic a potem sesja noworodkowa czyli max do 2 tyg po porodzie :)
W pierwszej ciazy nie mialam sesji i zalowalam ani corce nie robilismy za to potem nadrobilismy i kilka c sesji rodzinnych w Plenerze mamy, mam znajoma co jest fotografem to trzeba korzystac

Blair wszystkiego dibrego szczescia i milosci na dluuugie lata.

Wizytę mam w piątek, więc zobaczymy... Dzięki za pociechy!

Malinka pobrania miałam tylko 2, na czczo i po 2 godzinach. W laboratorium powiedzieli, że jak nie było zapisu gina na 3 pobrania to taka jest u nas procedura :(

Ahh szkoda :-/ mnie ginekolog nie zaznaczył nadczczo to babeczki z laboratorium same powiedziały że prawidłowo musi być nadczczo, po godz i po dwóch i same zmieniły skierowanie... No ale do piątku niedaleko i się dowiesz co i jak :-) może faktycznie tylko jakaś zmiana diety się przyda i będzie ok :-) daj znać po Wizycie :-)

Nadrobilam dzisiejszy dzień dopiero teraz. Uff

Ja dziewczyny oszczędzam się ile mogę. No ale już więcej się nie da bo musialabym kompletnie nic nie robić :no:

W domu tylko robie obiad i wychodzę z J na plac zabaw. Resztę obowiązków mój Ł przejął.

Kitek,

Kciuki by wszystko dietą dało się unormowac. Juz nawet nie pamiętam, ale według nowych norm ptd dużo norma jest przekroczona?

Malinka,

Popieram dziewczyny. Jedz tyle ile domaga się organizm. Niczego nie wmuszaj bo jak dla mnie to tak tylko siebie możesz podtuczyc, a nie Zuzie.

Happy,

Zazdroszczę tej klimy :p

Dobra uciekam poudawac spanie. Dobra nocy!

a ja nie wiem co robic :(

wczoraj byłam na wizycie, nadal mam wysokie cienienie, dostałam skierowanie do szpitala, ale co oni więcej mogą mi podać niż to co mam? już dwa razy byłam i nic nie dostałam wiec niż to co mam w domu..... na dodatek maluszek mało przybiera, zaczęłam 30tc a babka mówi ze niby w normie ale tak na 27/28tc jest :( troche mnie starszy powikłaniami, odklejaniem się łożyska itd.... dziś nie pójdę bo nie mam z kim Lilki zostawić jeśli już to jutro ale czy jest sens iść na weekend skoro wiadomo ze nic się wtedy nie dzieje, choc babka mówiła ze w pt i sb ma dyżur ( tylko nie wiem czy w dzien czy nocny).... M nie bardzo chce mnie puscic bo mówi ze i tak nic znowu mi nie podadza tylo bede lezec bez sensu, sama ( bo to 50km od domu):baffled:

Hej koleżanki...
Dawno nie pisałam,ale czytam Was codziennie. Nie jestem w stanie żyć na takich upałach...W dodatku moje dziecko ma katar od 4 tygodni, ciągle jakiś ząbek gdzieś się przebija i masakra nie ma końca...
W nocy budzę się czasami i nie czuję rąk, to chyba dlatego,że przez sen przekręcam się na plecy i mały leży na dużych naczyniach krwionośnych,przez co krew nie dopływa tam gdzie powinna...eh...

a ja nie wiem co robic :(

wczoraj byłam na wizycie, nadal mam wysokie cienienie, dostałam skierowanie do szpitala, ale co oni więcej mogą mi podać niż to co mam? już dwa razy byłam i nic nie dostałam wiec niż to co mam w domu..... na dodatek maluszek mało przybiera, zaczęłam 30tc a babka mówi ze niby w normie ale tak na 27/28tc jest :( troche mnie starszy powikłaniami, odklejaniem się łożyska itd.... dziś nie pójdę bo nie mam z kim Lilki zostawić jeśli już to jutro ale czy jest sens iść na weekend skoro wiadomo ze nic się wtedy nie dzieje, choc babka mówiła ze w pt i sb ma dyżur ( tylko nie wiem czy w dzien czy nocny).... M nie bardzo chce mnie puscic bo mówi ze i tak nic znowu mi nie podadza tylo bede lezec bez sensu, sama ( bo to 50km od domu):baffled:

to ile waży Twoje maleństwo?

Łożysko ma się odklejać z powodu niskiej wagi dziecka? :szok:

dzień dobry!

ja sesji z brzuchem nie planuję, dopiero jak się dzidz urodzi to zrobimy coś fajnego do ramek...

kurcze, całą noc nie spała, od 5 buszuję po domu, a położyłam się po 24... jakoś mi duszno było i plecy mnie bolą... :crazy: ciekawe czy mnie w dzień zmuli...

chciałam z rana na plażę jechać, a tu całą noc burze i ulewa do teraz, ech...

3 dzień z rzędu jem o poranku owsiankę, podobno po 21 dniach wchodzi w nawyk, zobaczymy... :-)

co do tych porodów przedwczesnych i genetyki to także myślę, że to raczej nie ma związku. no zobaczymy, nie nastawiam się na wcześniejszy por,od, tym bardziej, że przeprowadzka na początku września, więc muszę na spokojnie się ogarnać...

Ostatnia edycja:
to ile waży Twoje maleństwo?

Łożysko ma się odklejać z powodu niskiej wagi dziecka? :szok:

nie wiem, bo w sumie mi nie powiedziala

nie z powodu niskiej wagi tylko nadcisnienia...
"
nadciśnienie może spowodować niedotlenienie i
zaburzenia rozwoju dziecka. Może np. dojść do zatrzymania wzrostu wewnątrzmacicznego płodu, tzw. hipotrofii, do przedwczesnego oddzielenia się łożyska, a nawet obumarcia wewnątrzmacicznego płodu. Matce grożą bardzo poważne powikłania, takie jak udar mózgu, zawał serca, niewydolność krążenia, szczególnie jeśli wysokiemu ciśnieniu towarzyszą obrzęki i białkomocz. Niezwykle niebezpiecznym powikłaniem nadciśnienia ciążowego jest tzw. rzucawka, do której może dojść przy bardzo wysokich wartościach ciśnienia i białkomoczu. To napad drgawek przypominający atak epilepsji. Śmiertelność matki i płodu przekracza wtedy 50 procent."

Ostatnia edycja:
reklama
hej

znowu upalny dzień się szykuję

Kitek kciuki za piatek, oby było wszystko dobrze, ja tez miałam 2 pobrania

krewetka myslę, że dlatego dała Ci skierowanie do szpitala bo wtedy jestes cały czas
pod kontrola lekarzy, ja bym chyba jednak pojechała na Twoim miejscu

Do góry