reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

A ja niedawno wyszłam ze szpitala. Zaslablam w labolatorium. Okazało się, ze dziewczyny naciskaja mi głowami na główną żyłe i nie wolno mi się schylac, kucac i spać na plecach bo grozi to omdleniami. I ogólnie mam zwolnic najlepiej. Rozwarcia nie ma, szyjka długa zamkniętą - 34mm.

No ale wiem przynajmniej ile damy ważą 870 i 890g. Więc już prawie 1kg. A mamy dopiero 26t 2d a według usg 25t 5d, ale lekarz powiedział, ze dziewczyny są niewielkie. Miałam ktg. Skurczu brak :) serduszka pięknie biją.
Maloplytkowosc się potwierdziła. Na wynikach ze szpitala płytki trochę lepsze bo 70tys, ale to i tak kiepski wynik.

Aha i znów robi mi się zastój z żółci - stąd ten mój ból w okolicach wątroby i trzustki. Dostałam leki i mam się zgłosić do gastrologa.

Potem doczytam co u was.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
Eli ja mialam nakladki z medeli i dla mnie byly ok, jednak nie mam porownania z innymi.

Dzis sie narobilam troche, ale jutro juz maz przyjezdza to bedzie latwiej. Czuje ze rosne z dnia na dzien i jest mi coraz ciezej

No ja wróciłam z wizyty i moja dr wszystko sprawdziła, szyjka zamknięta, na usg akurat było widać w jakiej niestworzonej pozycji jest młody :p Hehe. Co do nadmiernego rozpychania się boba to faktycznie wpływa na to i pogoda i czekolada, którą czasem jadam. Jeszcze trochę takie przewracanie się po całej powierzchni potrwa póki bobo ma jeszcze miejsce. W najbliższy wtorek idę na to specjalistyczne usg, wtedy wszystkiego się dowiem na temat wzrostu, wagi, serduszka, kręgosłupa bobasa :-)

Hejka
Blair gratulacje i wszystkiego naj!

Dziewczyny jak Was tak poczytałam o tych wcześniejszych porodach to mam aż ciarki. Z studiów moich pamiętam, ze taki graniczny okres bezpieczeństwa dla maluszka to 32 tc więc im później i bliżej 40 tym lepiej.

Dbdg nie wiem na podstawie czego lekarz Twój wysunął taki wniosek może wagowo i wzrostowo maleństwo mu tak zasugerowało...
Mi ostatnio lekarz powiedział, że raczej poród będzie później niż wynika z usg bo mała miała 850 g (w 28 tc) ale mi by się to nawet zgadzało- a zobaczymy co wyjdzie.

Ps dziewczyny, które pierwsze urodzą mam nadzieję, ze się nam pochwalą swoimi pociechami :-) ja już się nie umiem doczekać, a z drugiej strony strach przed porodem. Ale żeby go na razie zabić to przeglądam oferty sesji brzuszkowych i noworodkowych. Ps któraś z Was się decyduje na taką sesję?

hejka :)
blair duzo szczęścia i miłości na nowej drodze życia :)

ja dzis padam, cały dzień przed wiatraczkiem i 3 razy pod prysznicem a i tak ledwo chodzę, dobrze ze jutro i w sobotę ostatnie dni upałów, wreszcie odsapnę, tylko tych burz się biję.

Malinka ja mam taki stan przy omdleniu kiedy spada ciśnienie nie musisz wcale zemdleć ,ale organizm się broni .Oblewają cię poty przyśpiesza puls możesz mieć mroczki .Zareagowałaś dobrze tylko wodę pij powoli i połóż się z nogami lekko wyżej zimny okład jest bardzo wskazany .Trwało to tyle bo się pewnie zdenerwowałaś całą sytuacją no i ciało musi wrócić do równowagi .
Mam doświadczenie bo mam bardzo niskie ciśnienie i przerabiałam to już nie raz :-).

No właśnie nawet coś mówiłam że czuję się jakbym miała zemdlec ale dzielnie walczylam bo nie padłam :p ale fakt, wystraszylam się, bo jak coś to tylko czasem mroczki mi latały i słabiej mi się robiło ale to dosłownie na chwilę i przechodziło. A tu mnie trzymało i trzymało, jeszcze te poty i latające ręce... Nie pomyślałam żeby się położyć tylko siedziałam, dzięki za radę! Następnym razem, mam nadzieję że już takiego nie będzie, położę się chociaż no i na pewno też nie spanikuje :-)

Hej dziewczyny ;-)

Wirginia w udanej wizyty i spokojnej podróży :)

Mnie dziś tak boli spojenie łonowe że szok. Ledwo z łóżka wstałam. Z krzesła też się ledwo podnoszę a jak kucne to mam łzy w oczach na samą myśl o wstawanie. Normalnie jakby miało mi to tam pęknąć. A jak nie boli to, to boli kość ogonowa. A dziś jeszcze od rana żebra bo mały se upodobał do kopania. Żyć nie umierać .
A z pozytywów to dziś mam równe 30 tygodni :) nie mogłam się doczekać tej trójki z przodu :p

I jak ból? coś odpuścił? Gratuluję 3 z przodu :-D leci niesamowicie, zaraz będziemy z porodowki pisać!

Ja mam zakaz rodzenia do 14 sierpnia ze względu na przrbyta ospę. Na badaniach wszyscy mówią że Nelka wielki dzidziol. Ostatni pomiar brzucha wskazuje 33 tc. Musze jutro przenieść sie do przychodni żeby mi zmienili szpital i umówić sie na USG dodatkowe.

Jeju to już duża twoja panna :-) mnie ostatni pomiar brzuszka wskazuje na 27 tydzień więc półtora miesiąca różnicy wow :-D

Hej ;)

Malinka widze ze mnie wywoływałas ;)

Mam akurat chwile bo siedze pod szpitalem (przywiozłam Mamę na wizytę). Wrócę pewnie do Was na początku sierpnia, bo teraz sporo sie dzieje ;)
Jestem juz mężatką :) slub był cudowny i wzruszajacy i zabawny. Usg w 30tc prawidłowe, ale Zuzia uparta i nawet na chwile nie pokazała buzi, jedyne co troche zmartwiło to ze ma miedniczki nerkowe powiększone, ale w normie jeszcze, w każdym razie Tesc powiedział ze bedziemy obserwować ale jak na razie mam sie nie martwic. Mała fika jak szalona ;) ostatnio dostaje mocne kopniaki w żebra, ale i tak to uwielbiam ;)
Jestesmy z G ma etapie poszukiwania wózka i troche zaczyna nas to przerażać.
G zachwycony byciem Mężem i przyszłym Tatą, wiec jest super ;)

To tyle co u mnie tak na szybko. Staram sie Was podczytywać, ale ciezko idzie ;p

Zgadza się :-)

Cieszę się że wszystko wyszło tak pięknie :-) i jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Pochwal się później zdjęciami :-)

kiecuszka zapewne się sprawdziła? Śliczna była z tego co pamiętam :-) mogłabyś jeszcze raz napisać jak się nazywa? :-)

A ja niedawno wyszłam ze szpitala. Zaslablam w labolatorium. Okazało się, ze dziewczyny naciskaja mi głowami na główną żyłe i nie wolno mi się schylac, kucac i spać na plecach bo grozi to omdleniami. I ogólnie mam zwolnic najlepiej. Rozwarcia nie ma, szyjka długa zamkniętą - 34mm.

No ale wiem przynajmniej ile damy ważą 870 i 890g. Więc już prawie 1kg. A mamy dopiero 26t 2d a według usg 25t 5d, ale lekarz powiedział, ze dziewczyny są niewielkie. Miałam ktg. Skurczu brak :) serduszka pięknie biją.
Maloplytkowosc się potwierdziła. Na wynikach ze szpitala płytki trochę lepsze bo 70tys, ale to i tak kiepski wynik.

Aha i znów robi mi się zastój z żółci - stąd ten mój ból w okolicach wątroby i trzustki. Dostałam leki i mam się zgłosić do gastrologa.

Potem doczytam co u was.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Jeju! Kamilove uważaj na siebie! Te gorączki dodatkowo też nie sprzyjają :-/ ale najważniejsze że powiedzieli na ci uważać i że małe gwiazdeczki miewają się dobrze! I jak ładnie równo rosną! Super! Ja byłam na usg w 26t5d i moja malutka ważyła 929g więc nie wiele więcej. Mnie też powiedział żeby się nie martwić bo jest chudsza niż rówieśnicy ale w normie, a tu u ciebie bliźniaki i podobne wagi :-)

Apropo tej wagi... Moja mama mnie ciśnie że powinnam więcej jeść żeby Zuzia więcej tyla i rosła... Tłumacze że jest w normie i że lekarz powiedzial że jest ok tym bardziej że ogólnie z usg wyszła o dzień starsza. No to ona ze nie szkodzi jak jednak więcej będę jej dostarczać.. Kurcze przecież ja nie chcę źle dla małej... Może to wina tego że ten cukier tak szybko spalam? Jem sporo owoców, jem tak żeby głodu nie czuć i co ja wiecej mogę.. Biorę witaminy... Ja kolosem nie byłam, tatuś też, więc w sumie po kim ma być duża eh

Niedawno wróciłyśmy z jeziorka :) Fajnie było, okazało się, że koleżanka moja w ciąży jest i ma termin na 25 września :D Beka jak nie wiem co :)

Kornelcia - gratulacje :)

Wirginia - i co tam na wizycie? Wszystko ok?

Chybra - fajnie, że masz zamkniętą szyjkę, to ważne. Czekamy zatem na wymiary :)

Kamilove - ja też miałam takie dziwne odczucia po położeniu się na plecach - kilka razy. A teraz przynajmniej wiem czemu :)

ja mam dzisiaj cały czas coś, troche spraw załatwiłam, zakupy,
paznokcie zrobione, do fryzjera sie umówiłam,
kuzynka z rodzina była na kawie, teraz M kończy taras,
dobrze, ze mam w domu klime bo chyba bym padła dzisiaj

aga ja jestem umówiona na sesję jak tylko bedzie pogoda za tydzien i noworodkową też
jak mały bedzie miał tak koło tygodnia

kamilove oszczędzaj się jak tylko mozesz

Blair wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kamilove o kurcze to uważaj na siebie.

Dream fajnie ze wypad udany ;) a jak to sie stalo ze nie wiedziałas ze jest w ciąży ?

Aga dobrze ze mi przypomniałas o sesji. W pierwszej ciąży robiłam i byłam bardzo zadowolona. To jest super pamiątka. Teraz też bym chciała, ale muszę się ogarnąć żeby jakoś w sierpniu zrobić bo w poprzedniej ciąży trochę za późno zrobiliśmy i juz czułam się wielka.

Do góry