reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Colly współczuję bólu staraj się oszczędzać i nie chodzić za dużo to ból ustanie☺
Fajnie ze u Was już 3 z przodu mi jeszcze daleko, dzisiaj zaczynam 27 tydzień czyli chyba 3 trymestr tak? nie pamiętam jak pisalyscie z którym tygodniem sie zaczyna?
Dzisiaj z mężem mamy 9 rocznicę ślubu czekam aż przyjedzie do nas na wieś bo już dawno go nie było :( w W-wie wziął się za malowanie i skrecanie mebli dla naszego pierwszoklasisty.
&&& za dzisiejsze wizyty

Ostatnia edycja:
reklama
Dbdg no to chyba nie jest standardowe, że urodzisz 35-36 tydz. A może masz skrócona szyjkę, albo jeszcze coś tam innego, nic nie mowil? Na pocieszenie powiem, że miałam skrócona szyjkę w poprzedniej ciąży i lekarz był pewien, że urodze koło 36 tyg, a ja ciążę przenosilam tydzień :) za to poród miałam dosyć szybki, wiec może mi się tam wszystko dobrze Przygotowało

Nie, szyjkę mam 4,1mm, zamkniętą... I wszystko jest w porządku jeśli chodzi o przebieg ciąży...
Chyba zasugerował się tym, że moja mama rodziła wcześniaki... Nie wiem czy porody są uwarunkowane genetycznie. :-D

Eee chyba niekoniecznie moja mam też wcześniaki rodziła, a jak narazie to dwie siostry urodziły pr ze d terminem, a ja i jeszcze jedna siostra po terminie :) ch yb nie od tego do zalezy, zresztą kiedyś były inne czasy i chyba dosyć sporo tych wcześniaków, kobiety się mniej osz cz edzaly i medycyna poszła do przodu

Dbdg po skonczonym 37tc mozna rodzic ale wczesnien to raczej lekarze chca przetrzymac malucha... kazdy dzien jest wazny dla takuego malenstwa a wczesniejsze porody sa tylko z wskazan medycznych np zatrucie ciazowe spowodowane wysokim ciśnieniem itp. Wiec to troche dziene, ze lekarz tak beztrosko zaklada, ze urodzic miesiac wczesniej mozna ot tak bez konsekwencji... kobiety często w szpitalu leza na podtrzymanu ciąży by wlasnie nie urodzic za szybko tylkobtrzymaja je tam dobtego skonczonego 37tc wiec dosc dziwne podejscie ma Twoj lekarz... no a to, ze mama rodzila wczesniaki wcale nie mysi oznaczac, ze i Tobie to pisane ;)

Dzus nie moglam spac od 4 rano... zadnelam jeszcze na kilka minut jakos po 7mej, ale oholnie to ciezko ze spaniem dzis mialam... za to moj maz ukochany zrobił mi obiad przed wyjsciem do pracy :)

Milego dnia :)

Mi lekarka ostatnio powiedziała ze mam być gotowa od polowy września do porodu :)
A pierwszy termin jaki podała to 1.10 :)

Raczej u mnie to nie jest siara ten strupek ale nic go nie ruszam :)

Gratuluję 9 rocznicy ślubu :)

Ja jeszcze 4h i moja wizyta :)
Walizki juz spakowalam potem tylko kanapki zrobię i w drogę :)

Ja mam zakaz rodzenia do 14 sierpnia ze względu na przrbyta ospę. Na badaniach wszyscy mówią że Nelka wielki dzidziol. Ostatni pomiar brzucha wskazuje 33 tc. Musze jutro przenieść sie do przychodni żeby mi zmienili szpital i umówić sie na USG dodatkowe.

Akatsuki a ty masz jeszcze jakieś usg w pakiecie? Jeśli tak to kiedy? A te dodatkowe to ze względu na ospe tak?

Kurcze właśnie sobie pije kawę a mój maluch nie daje mi spokoju, kręci się i wierci... Dziewczynki jeszcze z 2 msce i będzie po wszystkim :)

Witamy :)

My dziś od 6.00 jesteśmy na nogach. Przyszły Tatusiek wyjeżdża dziś na wakacje i chcieliśmy jeszcze spędzić razem trochę czasu :) Nogi mi dziś wchodzą i wychodzą... oszaleje.
Wczoraj coś dziwnego mi się przytafilo. Miałam wrażenie że zaraz zemdleje, krecilo mi się w głowie, słabo na oczy widziałam, jakby z przerwami, zlaly mnie poty że aż ciuchy całe mokre miałam.. Położyłam mokry zimny ręcznik na szyi i zaczęłam pić dużo zimnego, cała się trzeslam w dodatku. Trzymało z pół godziny aż w końcu przeszło. Ciekawa jestem od czego to. Akurat u nas dość gwałtownie pogoda się zmieniła, ale nigdy nie reagowalam na to i nie mam pojęcia :-/

Malinka miałam tak wczoraj po glukozie i raz jeszcze się przydarzyło, jak już byłam w ciąży, a jeszcze o tym nie wiedziałam. Ja też zrobiłam sobie zimne okłady i położyłam się odpocząć.

Ooo, gratulacje dziewczyny, to u mnie do trójki jeszcze troszkę zostało... :D

Ale troszkę się przestraszyłam, bo lekarz mi wczoraj powiedział, że "może się zdarzyć, że urodzę wcześniej i jeśli to będzie rozsądna data, czyli od 35-36 tygodnia" to nie będziemy małej przeszkadzać" i się zastanawiam czy Wam też coś takiego mowił. To standardowa procedura i czy po prostu u mnie tak zakłada?

Dbdg jutro mam wizytę i chętnie zapytam czy można takie coś przewidzieć, skoro wszystko jest w porządku.

Colly współczuję bólu staraj się oszczędzać i nie chodzić za dużo to ból ustanie☺
Fajnie ze u Was już 3 z przodu mi jeszcze daleko, dzisiaj zaczynam 27 tydzień czyli chyba 3 trymestr tak? nie pamiętam jak pisalyscie z którym tygodniem sie zaczyna?
Dzisiaj z mężem mamy 9 rocznicę ślubu czekam aż przyjedzie do nas na wieś bo już dawno go nie było :( w W-wie wziął się za malowanie i skrecanie mebli dla naszego pierwszoklasisty.
&&& za dzisiejsze wizyty

Kornelcia mam tak jak Ty ;) Dopiero 27 tydzień się zaczyna. Jak czytam "bardziej zaawansowane" Dziewczyny to ciągle myślę, że jestem z wszystkim do tyłu :p Nie mówiąc już o tym, że będę oglądać zdjęcia Waszych Kruszynek,a moja będzie jeszcze w brzuszku leżeć.

Moja Gwiazda uaktywnia się po słodkim i ogólnie w trakcie posiłków. Ma dni kiedy się leni, innym razem znów szaleje tak, że mi organy przestawia, nie raz jest to dość bolesne. Czasem wstaję rano i wszystko mnie boli "od środka".

Pozdrawiamy :)

reklama
Akatsuki a ty masz jeszcze jakieś usg w pakiecie? Jeśli tak to kiedy? A te dodatkowe to ze względu na ospe tak?

Kurcze właśnie sobie pije kawę a mój maluch nie daje mi spokoju, kręci się i wierci... Dziewczynki jeszcze z 2 msce i będzie po wszystkim :)

tak, dodatkowe żeby się upewnić że z małą wszystko ok no i ocenić wagę. Lekarze w szpitalu byli bardzo zaciekawieni moimi rozmiarami i chcą oszacować ją.

Do góry