reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Przerażacie mnie tym co piszecie bo moje dziewczyny były bardzo grzeczne w brzuchu i potem także. Co prawda Zuzia zbyt dużo nie spała ale nie miała nadmiaru energii. Za to synek szaleje, szczególnie wieczorem. Jak to się ma przełożyć na jego aktywność potem to ja już się boję.

reklama
hej

witam sie w kolejny upalny dzień, dzisiaj ma byc u nas 33 stopnie,

u nas się sprawdziała teoria, jak dzieci sa spokoje/aktywne w brzuchu to po urodzeniu tez,
przy całej 3, ale to moze byc tylko przypadek

ja dzisiaj umówiłam się na paznokcie, musze iśc do fryzjera , ale czekam na normalną temeraturę
bo w taki upał nie dam rady

dziewczyny jak by któras była zainteresowana koleznka chce sprzedac laktaot madela mini electric,
bardzo mało używany za 95 zł,
o dokładnie taki
Medela Laktator Mini Electric od ręki Warszawa (5181780678) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ale ruchliwość nie jest kwestią grzeczności czy niegrzeczności. Energiczne dziecko nie równa się niegrzeczne. Moja 15-miesięczna córka po prostu aktywnie poznaje świat. Szybko się przemieszcza, lubi być w ruchu.

Hej :-) kręgosłup w dzisiejszą noc nawet nie dokuczal :-D muszę chyba więcej się oszczędzać w ciągu dnia i będzie dobrze :-)

Jejku, zasnęłam o 18 i sie niedawno obudziłam. Zjadłam
danio i ide spac dalej... [emoji3]

Moja dzidzia wazy 1000 gram około. Nie ma sie co spodziewać że bedzie grubiutka ;) I jest ułożona miednicowo... Czy Wasze dzieciaczki już się obróciły?

Ja chyba nie mam jeszcze skurczów B-H. Natomiast czasem jak sie gwałtownie ruszę to czuje takie, hmm, kłucie, ciągniecie...

Zapytałam gin o spanie na lewym boku i powoli mam sie przyzwyczajać do tej pozycji, choc macica jeszcze nie powinna na nic uciskać...

Nic, ide kimac dalej...

Moja była ułożona główka do dołu. i mam nadzieję że tak już zostanie :-)

Super ze cukier w porządku :-D mnie jak usg jamy brzusznej robił lekarz w szpitalu to zapytał jakim cudem wyhodowalam taka trzustke bo jest idealna jak u niemowlaka, nienaruszona :p a i cukier też miałam niski po tym badaniu obciążenia glukoza :-D

Ciekawe co tam u Blair :-)

Akatsuki a to nie wiem, nie mam tak, ale zgadzam się z ladyk, coś w tym jest.

Co do aktywności moja mała ma ciche dni a później nadrabia aktywnościa, więc nie mam pojęcia jaka może być po porodzie :-) grunt że na razie w nocy grzecznie śpi :-)

Wczoraj coś dziwnego mi się przytafilo. Miałam wrażenie że zaraz zemdleje, krecilo mi się w głowie, słabo na oczy widziałam, jakby z przerwami, zlaly mnie poty że aż ciuchy całe mokre miałam.. Położyłam mokry zimny ręcznik na szyi i zaczęłam pić dużo zimnego, cała się trzeslam w dodatku. Trzymało z pół godziny aż w końcu przeszło. Ciekawa jestem od czego to. Akurat u nas dość gwałtownie pogoda się zmieniła, ale nigdy nie reagowalam na to i nie mam pojęcia :-/

Hej, mój pierwszy synek tez w brzuchu był bardzo grzeczny i jedynie sie rozciagal natomiast jak już zaczął chodzić to nie było normalnego spaceru tylko bieg i do tej pory tak mu zostalo więc od września będę musiała zapisać to na jakieś zajęcia bo mi dom rozniesie. W tej ciazy natomist dostaje coraz mocniejsze kopniaki więc jak będzie znowu taki uciekinier to szybko poprawie sobie kondycje☺

Ja po wizycie niestety bez usg, za to byla glukoza ale nie naczczo a po sniadaniu , Po wypiciu pobrali Mi krew w sumie 3 fiolki bo jeszxzw na inne badanie . Potem 40min sobie pod ktg lezalam i sluchalam serduszka , a mala skakala jak szalona , zacukrzyla sie chyba , ale serduszko pieknie bije.
Kolejna wizyte mam 19 sierpnia i wtedy te ostatnie duze usg w 30tc a potem wizyty co 2 tyg i ktg na wizytach dodatkowo.
19-Tago tez dostane zastrzyk bo mam minusowa grupe , szkoda ze dzisiaj nie bylo usg ehh
A co do cukru mam czekac na tel, ale zadz jesli bedzie za wysoki wtedy powtorka w poradni

reklama
Do góry