reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

hejka :)
troche mnie tu nie było, w sobote robiliśmy urodziny synusiowi, wczoraj mąż malował sypialnie i nie miałam czasu nawet was podczytać. Upały dają mi konkretnie w kość, nawet wczoraj jak było troszkę chłodniej to ja byłam wykończona.

Moja ostatnia wizyta u pani gin to jakaś masakra, najpierw przeprowadziła ze mną szczegółowy wywiad na temat mojego życia itp, na fotelu badanie nawet oki ale usg to porażka, pytałam ile waży mały a ona że na tym etapie dziecka sie nie mierzy... przyłożyła kilka razy głowice do brzucha zobaczać czy serduch bije mimo że jej mówilam że mały jest bardzo aktywny.... w karcie wpisała mi 26tc mimo że był 28t2d, bo ona liczy miesiące i jej wychodzi akurat 26tc. Zrobiła mi usg tarczycy, oczywiście do kontroli bo powiększona, mimo że badanie tsh w normie, chciała zrobić usg piersi ale powiedziałam że miałam niedawno robione... Jak dobrze że mój gin wraca z urlopu.

Ja też strasznie puchnę, stopy, ręce... jedyne buty jakie ubiorę to japonki :) mam nadzieję że wrzesień będzie ciepły bo nie opłaca mi się kupować butów na kilka tygodni..

reklama
Hej dziewczyny,
Paulka ale na ginke trafiłaś, co ona z choinki sie urwala? Moze nie potrafila zmierzyc wiec tak sie wytlumaczyla ach Ci lekarze.
Mi od niedawna w nocy dretwieja ręce i mam skurcze w lydkach tez ktoras tak ma? Zwiększyłam dawke magne B6 mam nadzieję ze pomoże.
Kciuki za wizyty

Hej dziewczyny,
Paulka ale na ginke trafiłaś, co ona z choinki sie urwala? Moze nie potrafila zmierzyc wiec tak sie wytlumaczyla ach Ci lekarze.
Mi od niedawna w nocy dretwieja ręce i mam skurcze w lydkach tez ktoras tak ma? Zwiększyłam dawke magne B6 mam nadzieję ze pomoże.
Kciuki za wizyty

Ja łykam SlowMag i mimo to zdarzają mi się nocne skurcze łydek. Nieczęsto, ale jednak. Ręce mi drętwieją, ale w moim przypadku to może być od kręgosłupa, ucisków na nerwy.

Kamilove swietnie z ZUSem :D z glowy

Paulka porażka z doktorka :/

Kornelcua tez mnie w nocy skurcze w lydkach łapią. Potrafilam i 3-5 razy w nicy miec tak ze z krzykiem sie budzilam i maz mi madowak a później i tak caly dzien czulam te nogi. Biore magnez i jest lepiej.

Wszystko dopilnowalam, jestem z siebie dumna :-) tylko kurier nawalil bo pojechal na dobra ulice ale po drugiej stronie Wrocławia. Nic to będziemy się jeszcze umawiać a teraz juz w mieszkaniu jestem i chwila relaksu zanim dzieci wrócą ;-)

To widzę ze nie tylko ja mam ten problem,
Wiecie ostatnio podczytywalam mamy czerwcowe i lipcowe i oglądałam zdjęcia noworodków jakie cuda ☺ już nie mogę się doczekać aaa ☺ mimo że nadal nie znam plci dziecka☺

Z tego co widzę sporo z Was narzeka na bóle kończyn i kręgosłupa. Ja szczerze polecam ćwiczenia dla kobiet w ciąży rozluźniające na rozciąganie, kręgosłup i na wzmocnienie mięśni rak, nóg i również podbrzusza. Ja ćwiczę z Angeliką Pióro na Youtubie 4 razy w tygodniu, polecam ją wszystkim Wam babeczki, niezależnie od tego czy odczuwacie bóle czy też nie. Oprócz tego, że teraz dzięki nim czuję się dobrze to mają one pomóc w powrocie do kondycji po porodzie :tak:

reklama
Do góry