reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Akatsuki też mi się wydaje że to już te skurcze... Ja też czasem tak mam, tylko nie ma reguły kiedy mnie złapie, ale najczęściej z rana po przebudzeniu. Pytałam lekarza to powiedział że macica się stawia i że to normalne na tym etapie. Więc chyba to chodziło o te skurcze. Kazał brać magnez i tyle. Brzuch momentalnie twardnieje, spina się, jest jak balon za mocno nadmuchany, ale nie boli tylko dziwne uczucie temu towarzyszy i samo puszcza po chwili

Jejku, zasnęłam o 18 i sie niedawno obudziłam. Zjadłam
danio i ide spac dalej... [emoji3]

Moja dzidzia wazy 1000 gram około. Nie ma sie co spodziewać że bedzie grubiutka ;) I jest ułożona miednicowo... Czy Wasze dzieciaczki już się obróciły?

Ja chyba nie mam jeszcze skurczów B-H. Natomiast czasem jak sie gwałtownie ruszę to czuje takie, hmm, kłucie, ciągniecie...

Zapytałam gin o spanie na lewym boku i powoli mam sie przyzwyczajać do tej pozycji, choc macica jeszcze nie powinna na nic uciskać...

Nic, ide kimac dalej...

Akat mi mi twardnieje tylko wtedy kiedy szybko i dużo chodzę.

Dbdg mój syn się przekręcił główką do dołu ale w piątek jeszcze był ułożony miednicowo.

nie chodzi o skurcze kiedy brzuch staje bo to wiadomo ... chodzi o gwałtowny nagły skurcz np prawej strony brzuch kiedy szybko obracasz się lub schylasz...

Annie jak myślisz to coś niepokojącego? Dzisiaj mi się dwa razy zdarzyło i troszkę sie zmartwilam ze może przesadzam przy przeprowadzce...

Annie jak myślisz to coś niepokojącego? Dzisiaj mi się dwa razy zdarzyło i troszkę sie zmartwilam ze może przesadzam przy przeprowadzce...

Bardzo możliwe, że przeciążasz sobie mięśnie poprzeczne brzucha. Są nadwerężone i reagują na każdy aktywniejszy ruch. Poza tym Ty jesteś szczupła, a Twój brzuszek jest sporawy. Dźwigasz ciężar (słodki, ale jednak ciężar) i mięśnie, stawy i więzadła są obciążone dość mocno. Do tego dochodzą wysiłki zw. z przeprowadzką. To taka moja teoria na chłopski rozum. Najlepiej, żeby wypowiedział się lekarz.

Rany, trzeci raz od kąd jestem w ciąży miałam sytuację, że wczoraj bardzo młody szalał w brzuchu ( podejrzewam, że mogło to być spowodowane tym, że jadłam czekoladę i banana, a z tego co wiem są to produkty wzdymające :/ ), a od dzisiejszego ranka gdy tylko się ruszy odczuwam ból jakby cały brzuch od środka był pokryty siniakami. Najważniejsze, że już się uspokoił, ale dziś u ginki się spytam co mogę na to poradzić :/

reklama
Akat w tym co pisze ladyk jest sporo racji :)

Chybra łącze się z Tobą w bolu tez się czuje jakby mój brzuch od środka był jednym wielkim siniakiem

Ja mam stresa przez dzisiejsza wizyta i nie wiem czemu aż nie umiem śniadania zjeść

Czekam aż mój wstanie i idę się pakować i wieczorem wyjazd :D

Do góry