reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Dbdg mi wczoraj coś na IP lekarz polecał na wyproznienia ale zapomniałam :-( coś na L...
Mi zawsze pomagają płatki owsiane z suszonymi owocami. Zalewam to wrzątkiem i po 10 minutach jem. PP takich śniadaniach zawsze jest super z tym, że ja ich nie jem regularnie, niestety.

Bardzo Cię ten brzuch boli? Czy tak, że da się wytrzymać?

Da się wytrzymać, ale bardzo dziwny ten ból... [emoji26]

Akat, wracaj szybko do zdrowia!!!

Kurcze, dzisiejsza duchota nawet mi przeszkadza. Chciałam sie opalać ale wytrzymałam ledwie pół godziny i zrezygnowałam. 34 stopnie były. A teraz już słońce zaszło :(

Dziewczyny co Wy polecałyście na przyspieszenie wypróżnień? Coś się taka ciężka czuję i pełna...

Boli mnie brzuch :( Punktowo, w jednym miejscu. Dziwne uczucie. Na IP to się chyba nie kwalifikuje ale trochę mnie to martwi...

Otręby albo śliwki suszone! Ja jem otręby owsiane z jogurtem i ze śliwkami z rana. Mnie pomaga

U góry po lewej stronie. Zwłaszcza jak się ruszę. Albo jak dotknę. Chyba jednak pojadę na IP... [emoji22]

Nie wiem jaką masz IP ale ja w razie wątpliwości jeżdżę i zawsze są bardzo uprzejmi. Tak zrobiłam wczoraj bo mały nieustannie i mocno się wiercił, kopał a mój brzuch po prostu zmieniał kształty. Na IP zrobili mi ktg i usg. No i rozmowa z lekarzem. Badania wyszły ok, sprawdzili przepływy i ilość płynu owodniowego i powiedzieli, że wszystko super. Nawet położna podłączając mnie do ktg była zdziwiona, że mały tak szaleje. Dostałam ochrzan za czereśnie i bób. Lekarz powiedział, że skoro mnie tak męczyło to dlaczego nie pomyślałam, że dziecko też się kiepsko czuje? Zalecił miętę, espumisan i oczywiście dietę lekkostrawną. Powiedział, że np. czereśnie to owszem ale kilka a nie pół kilo a do tego jeszcze bob... kazali mi przyjechać dzisiaj na kontrolne ktg ale wyszło super. Oczywiście dostosowalam się do zaleceń lekarza i malutki już normalnie w nocy spał a w ciągu dnia tez spokojny był. Teraz za to szaleje ;-)
Także dbdg jeśli masz taką możliwość to jedz na IP. Lepiej sprawdzić i się uspokoić niż się stresować.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, właśnie miałam sabat lekarzy ze wszystkich instancji i dobra wiadomość jest taka że od 28 tc nie ma potwierdzonego przypadku komplikacji zwiazanych z ospa u dziecka. Ponieważ ja jestem 27+5 dostane dodatkowe Usg ale lekarka powiedziała że szansa na komplilacje dla Nelki jest czysto teoretyczna.
Zla wiadomość jest taka że nie puścili mnie do domu. Mam wysoki puls (110-140) i ból w klatce piersiowej więc zatrzymują mnie ze względu na ryzyko infekcji płuc lub ew zakrzepu. jutro rano będzie kolejna kontrola I może wtedy mnie puszczą. No nic plus jest taki że przynajmniej jestem izolowana. mam swój pokój I wiatrak, internet I łóżko. pewnie w domu bym takich wygód nie uswiadczyla. tylko jestem strasznie samotna :(

Dobrze, że małej nic nie grozi ale Ty nie spiesz się za bardzo do domu. Lepiej, żebyś w tej sytuacji była pod opieką lekarzy.

Mój facet jest idiota! Kosił trawę, zeszlam mu powiedziec ze jade do szpitala, a on zapytał czy ma jechać ze mna. Głupie pytanie :/ Powiedziałam, ze nie i niech sobie kosi dalej i wiecie co- wrócił do koszenia, a ja przyjechałam sama. Pomijam juz fakt, ze nie jestem w swoim miescie, tylko u niego i nawet nie bardzo wiedziałam gdzie jest szpital :( Ale mnie wkurzył!!!

Położna kazała mi czekać gdyz lekarz jest wzywany z porodówki i przyjdzie jak bedzie miał czas. Moze za 2h, hahaha.

reklama
Akat, dobrze, że małej nic nie grozi :) A Ty czekaj spokojnie az minie wszelkie zagrożenie także dla Ciebie. 3mam kciuki!

Do góry