reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Jeju to ja chyba jakaś inna bo mnie natomiast przeraża cc.. Boję się operacji, zabiegów, igieł itd. Bardzo chcę rodzic naturalnie i bez znieczulenia, no chyba ze będą mieli ten gaz to z chęcią spróbuję. No chyba że trzeba będzie zrobić cc to protestować nie będę, wiadomo bezpieczeństwo malutkiej najważniejsze, ale jeśli będzie wszystko ok to tylko naturalnie...

reklama
doris nie sądzę czy to dziwne w moim przypadku. Raczej logika lekarza który boi sie pozwu za uszczerbek na zdrowiu ;) ale to nie moje kaprysy albo chęć posiadania ciasnej kaski...

Ostatnia edycja:
Doris,

Ja przygotowanie tez wspominam miło o ile można tak o tym pisać. Jak usłyszałam, że tu nic z SN nie będzie i trzeba CC to mimo partych miałam ochotę wysciskac wszystkich tylko sił mi brakło by wstać ;)

Tak więc wszystko co robili by móc zaraz mnie na zabieg było dla mne doslownie niczym droga do raju.

Akat ale ja uważam, że to dobrze, tzn. napisałam, że dziwne w tym sensie, że mi lekarz powiedział, że jak chcę rodzic naturalnie po 2 cc to mogę sobie na Wyspy lecieć :-D no i oglądałam kiedyś program o porodach w UK i na siłę trzymali dziewczyny w takich sytuacjach jak Twoja, tzn. brak akcji, brak rozwarcia itd. Także fajnie, że nie musiałaś o to walczyć.

Ja miałam podobną sytuację przy Zuzi z tym ze nie miałam stanu przedrzucawkowego ale 1 cm rozwarcia przy silnych skurczach przez 6 godzin i przebitym pęcherzu. Dalej by mnie trzymali tylko, że Zuzi zaczęło zanikac tetno i urodziła się podduszona. A mimo to przy kolejnej ciąży nikt nie chciał słyszeć o cc...

Dziewczyny mam pytanie. Jestem w 29 tc i od kilku dni mam takie wodnistej i bezbarwne uplawy.Byłam u położnej i powiedziała, że to nic złego i tak się może dziać. Gdyby było coraz więcej albo jakas kolorową wydzielina się pojawiła mam dzwonić. Pewnie panikuje ale po kilku krwawieniach jestem przewrazliwiona , macie też takie uplawy?

ja 3 razy rodziłam Sn i teraz też chciałabym SN tylko ze znieczuleniem, od razu napisze , ze moje porody nie należą do łatwych,
CC mnie przeraża, ale oczywiście jeżeli bym musiała to nie ma dyskusji bo dobro dziecka jest najwazniejsze,

reklama
Do góry