reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Julisia,

Ja przez to zmęczenie nie załapałem, że ty masz rozwarcia współczuję :(
Oszczędzaj się jak najwięcej to powinno się cofnąć. Będę trzymać kciuki &&&

Kasia,

To Kitek zaczyna dzień z borówkami ;)

Kitek,

Podeślij malin :p

reklama
Hej!

Mnie dopadła ciążowa bezsenność. Śpię po 2-3 godziny dziennie i lewo żyje, dziś boli mnie strasznie głowa. I teraz tak mi się chce spać, że masakra. Ale oczywiście Guciak szaleje wiec mogę jedynie o spaniu pomarzyć. Jeżeli do wtorkowej wizyty nie będzie poprawy to o jakiś lek na spanie gina poproszę.

Sorki dziewczyny, że tak tylko o sobie, ale jestem wykończona.

Miłego dnia i kciuki za wizyty!&&&&
Kochana łączę się w bólu ja mam tak samo od początku ciąży....czasem jest kilka dni spokoju i już myślę że wszystko wróciło do normy a zaraz znowu 3 h i oczy jak 5zł....dostałam leki ale nie biorę ale za dużoinusów trudno pomęczę się....wyśpię się po porodzie :)
Annietess gdzie zamówiłas literki ? Może i ja się skuszę hm :)

Julisia ano może na siebie wpadniemy :)
Ach zazdroszczę romantico kolacji :) my zawozimy synka w sierpniu do dziadków to tez nam nadzieje ze sobie gdzieś powychodzimy. I mamy niecny plan pojechania dwa dni do Torunia. Znalazłam fajny hotel na grouponie :)

Szkoda ze rozwarcie się pogłębia :(

Blair no pogoda na być ok :)

Buba o matko ty się zameczysz kobieto. Podziwiam !
Kasik dzięki za troskę :) teraz jestem na wsi ludzie robią elewację a ja trochę się opalam ;) i wypoczywam.
Witam się z rana :)

My dzisiaj pospalismy do 7, ekstra, ja problemów ze snem nie mam, o dziwo jak mi się nigdy nie zdarzało to nawet w dzień gdzieś potrafię usnac ;)

Julisia ooo to mnie pocieszylas mój szkraba niewiele mniejszy od twojego a mamyvten sam tydzień, więc spoko, mój też ułożony miednicowo, q jakie masz te rozwarcie? Już w tym tyg to chyba niebezpiecznie, odpoczywaj kochana :)

Doris a właśnie ta mi się przypomniało, że czasami mam wrażenie jakbym nie miała czym oddychać, jakby powietrze się skończyło ooo masakra, ale to tylko takie chwiloee jest

Buba nie szalej

Pisze z tel i w sumie to już więcej nie pamiętam, wiec wybaczcir

Kochana ja w pietwszej ciąży spałam 18 godzin na dobę więc w tej wogóle prawie jak to w przyrodzie - równowaga ;) ale Ci zazdroszczę tego spania!

Staram się nie szaleć ale raz że taki mam temperament co na 4 literach nie usiedzę a dwa wiecie, termin goni.... W wolnej chwili uwierz padam i wypoczywam zamiast poszaleć na mieście ;)

Ale cudna dziś pogoda :)

Dbdg Akat ma rację, możesz spróbować prywatnie zrobić, to znaczy dogadać się z jakimś lekarzem. Ja po pierwszej nieudanej próbie SN miałam cc i uparłam się, że za drugim razem nawet nie zamierzam próbować. Co prawda to było 6 lat temu ale bez problemu za 2000 zł zrobili mi cesarkę. A teraz jak bym chciała spróbować naturalnie to to nie mogę :-( tylko cesarka.

Ja nie mam zrytego brzucha bo teraz ładnie szyją i nawet w stroju kąpielowym nie widać blizny ale jak sobie przypomnę co się z tym zabiegiem wiąże to aż mnie trzęsie.

Ja znów cc wspominam bardzo dobrze. Tydzień po zabiegu znosilam wózek z 1 piętra więc źle nie było. Na SN w życiu bym się nie zdecydowała.

W naszym szpitalu znów wiem, że jak prowadzisz ciążę u ordynatora to możesz sobie wybrać jak chcesz rodzic bez "oplaty". Chore, ale cóż taki kraj.

Buba,

Ja w ciazy z córką tez miałam takie problemy, ale to dużo później było po 30tc i wiem, że dostałam jakiś syrop i pomogło :tak:

Serio serio. Najlepiej dowiedz się co i jak bezpośrednio w tych liniach z których masz wykupiony bilet.
Dzięki pięknie - już się dowiedziałam i mam już papier do podpisu przez lekarza ;)

My po wizycie. Mały waży 1350 g takze ok jak na swoj 29 tydzien. Szyjka ok, ale rozwarcie sie powieksza. Mam brac 3x dziennie duphaston i przede wszystkim więcej odpoczywać ( z tym to będzie ciężko). Maly jest ulozony miednicowo. No to tyle, kolejna wizyta 3 sierpnia.
A jakie masz rozwarcie i czy szyjka jest zamknięta na jakims odcinku w ogóle? Czemu nie zakładają Ci pessara?

Z tym że u mnie historia pierwszego porodu to stan przedrzucawkowy (ciśnienie 165/120 I zatrucie ciążowe) trzy nieudane wywolania (16 godzin oksydocyny a rozwarcie 1-2 cm przy ponad trzech dobach skurczy I przebiciu pęcherza plodowego) no I to że Lari była 3980 więc pewnie I tak by nie wyszła jakby się akcja zaczęła. W końcu po czterech dniach jak już bylam totalnie wycienczona I spadał mi puls zrobili cc. Dla mnie cc to nie kaprys. Prawie umarłam próbując rodzić sn.

Ostatnia edycja:
reklama
Kamilove mi nie chodzi o to co później bo to było ok. Ładnie się wszystko goiło i ja się nieźle czułam. Tylko ja kiepsko wspominam przygotowanie do zabiegu (np cewnikowanie), samo znieczulenie pp, i to 12-godzinne leżenie... ale nie mam wyjścia.

Akat to dziwne, że wpisali Ci od razu w kartę cc bo mi się wydawało, że oni tam na wyspach to bardzo się upierają przy naturalnym porodzie.

Do góry