reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dream a Różę jak urodziłas po czy przed terminem ? Ja też cod czuje ze przenoszę , a wolałabym tak z tydzień lub dwa wcześniej :)
No Róża to miała termin na 31 marca a wylazła 30 :D Chociaż wyciskałam ją na wszelkie sposoby wcześniej. Piłam herbatę malinową, robiłam przysiady, nawet lewatywę. Wszystko - i nic nie zadziałało...

Dziś mój synuś kończy 5 lat :) ale ten czas leci. Dokładnie 5 lat temu o tej godzinie leżałam na sali pooperacyjnej i studentki pomagały mi wstać po cesarce. to była masakra ale dziś wspominam to z uśmiechem i już następnej nie mogę się doczekać :)
Wszystkiego najlepszego od Cioć z forum BB :D Hahahah :)

reklama
O rany, udało mi się dotrzeć do końca ;-) kilka dni przerwy i już myślałam, że Was nie nadrobię.

A to woskowanie usuwa wszystkie włosy? Bo ja się golę na '0'... Tez bym sie nie odważyła by M mi golił- on chyba tez by sie bal :D

Tak, ja chodzilam na tzw depilację brazylijska czyli na zero, pierwszy raz niesamowicie bolał, cała się aż upocilam, później już było coraz lepiej bo coraz mniej odrastalo, w ciąży byłam raz i zrezygnowałam bo to jednak spory ból i byłam całą w czerwone kropki, bo mam bardzo grube cebulki i w ciąży zauważyłam że gorzej się goi i saczy krew więc odpuściłam i wrocilam do maszynki.. Trochę żałuję może bo już taki słaby zarost miałam a teraz busz znowu..

no ja tez chodziłam na depilację brazylijską, generalnie fajna sprawa, 3 tygodnie spokoju ale niestety mi bardzo wrastały włosy, nawet jak robiłam peelingi, w związku z czym musiałam zrezygnowac po pół roku bo brzydko to wyglądało i robiły mi się stany zapalne :-(
Teraz golę się sama "na czuja" :-) ponieważ robię to na zero to raczej nie mam problemu z wymacaniem niedociągnięć ;-)

muszę wam pomarudzic. Mam dość tej ciąży. Najpierw mega mdłości, ból pleców, bioder, teraz megawielki brzuch I ciągła niestrawność... Gdyby nie to że dokładnie wiem kiedy zaciazylam to bym powiedziała że lekarz się walnął I jestem w 9 miesiącu :/ nie mogę sobie ubrać butów, ani dziecka ubrać, non stop zgaga a w nocy budzi mnie ból w zależności od pozycji albo bioder albo żołądka albo skurcze łydek... Mimo że niby "tylko" 7 kg na plusie to czuje się ociezala I zmęczona. A to dopiero 7 miesiąc... Nie mówiąc już o przprowadzce jaka mnie czeka... jak ja mam dotrwać? Niby i tak lepiej bo cc będę miała kolo 5 października (39tc) ale to mi się wydaje tak daleeeeeko... nie mam siły już na tą ciążę :(
sorry za to 15 kg pesymizmu.... musiałam

Akat podpisuję się pod każdym Twoim słowem; mi do bólu pleców (szczególnie w odcinku piersiowym) i strasznego bólu pachwin (mam problem z poruszaniem się) dochodzi jeszcze arytmia, która mnie wykańcza :-(( kilka razy dziennie mam tętno dochodzące do 110 uderzeń na minutę i co kilka dni nieregularne bicie serca, a kilka dni temu obudziłam się o 5:30 i nie mogłam złapać oddechu a serce waliło mi chyba z 200 uderzeń na minutę; nigdy czegoś takiego nie przeżyłam :-( nawet jak biegałam to mi tak szybko nie biło :-( naturalnie to ciąża nasiliła mi arytmię dlatego chciałabym aby dwa miesiące minęły jak najszybciej i mam nadzieję, ze wszystko wróci do normy bo inaczej wykończę się psychicznie.

A tak poza tym to moja wizyta u lekarza była dziś bez USG :( ale lekarz zbadał szyjkę, która jest długa i zamknięta no i naturalnie kazał mi wybrać się na konsultację do kardiologa.

Robiłam dzisiaj też obciążenie glukozą. Nie było najgorzej. Ukrainiec poszedł ze mną i jakoś przetrwałam te dwie godziny :-)

Widziałam, że był temat seksu. U mnie po tym jak się łożysko podniosło wszystko wróciło do normy i nie mogę narzekać ;-)

A to woskowanie usuwa wszystkie włosy? Bo ja się golę na '0'... Tez bym sie nie odważyła by M mi golił- on chyba tez by sie bal :D

Jak wybierzesz brazylijski to wtedy jest do zera. Ja laser mialam do zera wiec i teraz tak chce.

Tak, ja chodzilam na tzw depilację brazylijska czyli na zero, pierwszy raz niesamowicie bolał, cała się aż upocilam, później już było coraz lepiej bo coraz mniej odrastalo, w ciąży byłam raz i zrezygnowałam bo to jednak spory ból i byłam całą w czerwone kropki, bo mam bardzo grube cebulki i w ciąży zauważyłam że gorzej się goi i saczy krew więc odpuściłam i wrocilam do maszynki.. Trochę żałuję może bo już taki słaby zarost miałam a teraz busz znowu..

No wlasnie tego sie boje ze w ciazy to bedzie wiekszy bol niz normalnie...

Malinka Dolga super ze wyniki są ok :)

Ja teraz w ciąży mam bardzo wrażliwa skórę i wosku nie mogę używać. Ogólnie mam wrażliwa skórę ale teraz to masakra.
Juz podjęłam decyzję ze po ciąży pójdę na laser i będę już miała z głowy depilację.

ja słyszałam, ze po laserze jednak odrasta i że nie warto chodzić, ale nie
próbowałam, moze macie jakies doświadczenia?

Ja mam zrobione laserem pachy i łydki reszty nie zdążyłam w ciąży nie można .Jestem bardzo zadowolona tylko trzeba się liczyć z tym ,ze zabiegów trzeba ok 6 i działają na ciemne włosy im ciemniejsze tym lepiej .Niestety bikini nie wiem czy dam radę bo laser niestety boli ,a w tym miejscu to chyba bardzo mocno . Więc ja polecam nic mi nie odrosło ,ale proces depilacji trwa długo 6 zabiegów co 4- 6 tygodni .Teraz chcę pozamykać naczyńka laserem bo mam strasznie dużo ,a po wymiotach ciążowych i porodzie będzie masakra .

Ja robilam laserem bikini, nogi i pachy w zeszlym roku. Laser dosc nowoczesny z dmuchawka taka z zimnym powietrzem zeby ciut mniej bolalo ;-) Mialam chyba z 7 sesji co 4-5tyg i trzeba powtarzac te zabiegi potem 1 co roku. To nie tak ze do konca zycia juz nic nie bedzie. Lepiej robic to tez zima bo nie wolno sie opalac. Eli u mnie bikini nie bolalo bardziej niz nogi, poprostu wszystko bolalo ;-)

muszę wam pomarudzic. Mam dość tej ciąży. Najpierw mega mdłości, ból pleców, bioder, teraz megawielki brzuch I ciągła niestrawność... Gdyby nie to że dokładnie wiem kiedy zaciazylam to bym powiedziała że lekarz się walnął I jestem w 9 miesiącu :/ nie mogę sobie ubrać butów, ani dziecka ubrać, non stop zgaga a w nocy budzi mnie ból w zależności od pozycji albo bioder albo żołądka albo skurcze łydek... Mimo że niby "tylko" 7 kg na plusie to czuje się ociezala I zmęczona. A to dopiero 7 miesiąc... Nie mówiąc już o przprowadzce jaka mnie czeka... jak ja mam dotrwać? Niby i tak lepiej bo cc będę miała kolo 5 października (39tc) ale to mi się wydaje tak daleeeeeko... nie mam siły już na tą ciążę :(
sorry za to 15 kg pesymizmu.... musiałam

Ja ci osobiscie wspolczuje bo sama ledwo sie ruszam. Tez mnie wszystko boli i zaczynam sie irytowac tym ze najprostrzych czynnosci nie jestem w stanie wykonac. A tu jeszcze 3,5 miesiaca....:baffled:

Paulka toksoplazmoza to nie od kotów i ich odchodów? Od tych serów z niepasteryzowanego mleka to chyba listerioza. Bakterie listerii giną w tem. pow 70 st.C

Mroowkaa rozumiem Cie doskonale, ja teraz zastepuje mame w prace, mam tak srednio na jeza roboty, ale trzeba sie troszke nałazic i powiem ci ze czuje sie jakbym w ciazy nie byla, a jak jestem z synkiem pol godziny to sie gorzej czuje, wiec jednak teraz patrze ze te posłanie go do żłobka wczesniej nie bylo złym pomysłem

so_happy ojj najezdziłas sie, ale Twoj dzieciaczek jest wielgachny, a moj podejrzwam, ze maks bedzie wazyl 1,5 kg, jutro mam wizyte, wiec zobaczymy

wirginia Twoj tez podejrzewam wielki bedzie, juz ostatnio byl spory byczek hehe :)

dream aa no widzisz jednak kiedy ma wyjsc to wtedy wyjdzie i żadne metody nie skutkują :) ja urodzilam po terminie, ale w sumie poza seksowaniem nie stosowalam zadnych przyspieszaczy :)

O nie i teraz mam ochotę na ser pleśniowy :p
O losie... chyba jutro sobie na śniadanko zafunduje :))

Doris,

Właśnie dziś myślałam co u Ciebie. Super, że się odezwałaś. Nie fajnie, że są kłopoty z serduche. Może konsultacja u kardiologa pomoże w tym temacie i jakieś leki czy coś dostaniesz. Trzymaj się :*

Ja niedługo będę się kladla bo jestem wykończona więc dobranoc!

Paulka 100 lat dla synka!!!
So happy no spore to twoje dziecię...
Ja dzisiaj byłam u diabetolog, nie miała za bardzo czasu, więc wizyta ekspresowa... w poniedziałek znowu do niej, co trochę mi plany pokrzyżowało, ale trudno...
Obawiam się, że najlepszy czas w ciąży już za nami... Teraz tylko stękanie i narzekanie, i odliczanie ile do końca...

Sorry, że zamilkłam ale też mam ostatnio kryzys ciążowy. Jestem wielka, ciężko mi się oddycha, wiecznie mam zgagę i zaparcia :/ A jest Hanusia więc nawet ciężko w ciągu dnia odsapnąć bo przecież nie wytłumaczę mojej niespełna dwuletniej Dziewczynce, że jestem zmęczona. Ona przecież tylko chce z mamusią się bawić, nic złego nie robi - jest dzieckiem.

Postaram się być już na bieżąco :)

Widziałam temat depilacji. Ja mam tak niski próg bólu, że ledwo żyję po depilacji rąk więc rejonów intymnych bym nie przeżyła chyba... też już się teraz golę na czuja albo z lusterkiem, jak nie zapomnę go zabrać do wanny :p

Do jutra Dziewczęta, dobrej nocy!

reklama
Hej. Caly dzien dzisiaj czytam i nie mihe dobic do konca, płodne jesteście :-p

Paulka wszystkiego najlepszego dka synka!

Sohappy piękne wazy malenstwo juz coraz fajniej to nrxmi i coraz bliżej do konca. Super.

Wirginia czego sie nie robi dka makwnstwa i duze igły nie sa takie straszne. Dobrze że już po.

Co do golenia to ja jak Doris na czuja do zera ;-)

Jutro mam wizytę wiec będziemy podgladali :D

Do góry