reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
A ja gdzieś posiałam centymetr krawiecki i się nie zmierze, no chyba że jak u mamy będę.

Co do sexu, nie narzekam, M. mógłby codziennie, ale ja aż takich potrzeb nie mam. Najgorsze że z brzuchem coraz bardziej niewygodnie.

Do tej pory goliłam się sama, ale coraz gorzej z tym i zaczynam nie widzieć, pewnie pójdzie w ruch lusterko bo M. to chyba nie poproszę.

Kopniaki czuję coraz bardziej, najgorzej jest oczywiście jak się położę wieczorem spać wtedy zaczyna dawać czadu, aż zasnąć ciężko.

So_happy Mały nie taki mały.

Co do serów pleśniowych to można ale tylko te z pasteryzowanego mleka, jak już dziewczyny pisały.

Idę kawy się napić bo coś mnie senność ogarnia i niemoc straszna.

dziekuję za zyczenia dla synka :)

so-happy kawał chłopaka :) to teraz się nie dziwie że aż tyle przytyłas jak w samym brzuszku nosisz jakieś 4kg :)

z tego co słyszałam o serach pleśniowych to nie powinno się ich jeść bo można zarazić się toksoplazmozą.

ja metra krawieckiego nie mam i zmierzyłam się paskiem męża a poźniej sprawdziłam metrem budowlanym i mam w pasie na wysokości pępka........120cm..... a do porodu pewnie mi przybedzie z 10cm.... masakra. Z wagą na razie spoko mam 9kg na +

hej
ja tak na szybko,
bylam na wizycie u gina, wszystko dobrze, pozniej opisze w odpowiednim wątku,
tylko napisze ile mały waży - 1900 gram,

w ostaiej ciąży rozmawiałam z ginem czy to prawda ze lepiej urodzić w 7 niz w 8 mieciacu,
bo mały wybierał sie od 7 miesiąca na świat,
mówi ze nie, ze kazdy dzien dla dziecka u matki liczy sie na plus,im póżniej tym lepiej
Jaki duży syneczek [emoji1] kurczę i pomyslec, że między nami jest tylko miesiąc różnicy i twoje maleństwo waży już prawie dwa kg, a moje ledwo 500g przekroczyły [emoji6]

Paulka,
Sto lat dla synka! [emoji324] [emoji322] [emoji320]

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Paulka zdrówka dla syneczka :)

So happy to już kawał chłopa jest :) to teraz wcale się nie dziwię czemu kilogramy tak lecą :)

Kamilove a to chyba normalna waga dla bliźniaków co nie? Bo w tym temacie to się nie znam

Colly ja się lekarki Pytałam to powiedziała ze nie ma przeciwwskazań ale trzeba jeść te z mleka pasteryzowanego

Ja przed chwila wróciłam do domu ze szczepienia na ten konflikt. Lekarz dal mi go w bok mojego biednego tyleczka :( bo w reke mi odradzal bo igła za dluga i za gruba i faktycznie bolało to dziadostwo :/

Wirginia,

Lekarz nic nie mówił, że coś jest nie tak. Więc pewnie normalna :) ale na miesiącu różnicy rozbieżność jest naprawdę duża. To właśnie obrazuje jak ważny jest każdy jeden dzień w brzuszku dla takiego maleństwa :)
Moje to pewnie już teraz ok 700 może nawet 800g ważą. Ale przekonam się o tym ile dokładniej dopiero 3 sierpnia. Bo wizyta w przyszły poniedziałek pewnie znów będzie bez usg.

Grunt, że już masz to szczepienie za sobą. Ja nie cierpię zastrzyków [emoji14]

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

dopiero usiadłam, od rana wędrówka po lekarzach, pierwsze po wyniki musiłam jechać,
a mam kawałek -40 km, pożniej do gina, i jescze dzisiaj miłam terin u urologa a to kolejne 50 km w
innym kierunku, M dzisiaj ze mną jezdził bo średnio się czuję od wczoraj,
przeciwciała mam dobre, ale wyamaz 1 dodatni i gin dał mi antybiotyk na 7 dni,
waga dziecka chyba duża bo gin mówił 2 razy, ze dziecko jest bardzo duże, ale na razie na spokojnie to
przyjmuję bo starsi też byli zawsze ponad normę a nie;przekraczali 4 kg przy porodzie,
a i mam ucisk na wątrobę , młodemu chyba ciasno trochę,
urolog też mówił, ze bardzo duże dziecko, bo robił mi usg, i mówi ze ma nadzieję, ze wytrzymam do porodu bez żadnych
akcji, zeby nie zakładac mi jakiś drenów w moczowodach, też mam taką nadzieję

paulka 100 lat dal synka, mój ma w sobotę 5 lat

maran a Ty bedziesz mieć jeszcze usg?

wirginia najważniejsze ze juz po szczepieniu

kamilove mój 5 tyg temu ważył 820 , tak ze na pewno dziewczynki rosną prawidłowo,

reklama
So happy no to dzis sie umeczylas tymi wizytami wszystkimi, ale masz juz z glowy... no i faktycznie chlop rośnie jak na drożdżach :) ciekawe do jakiej wagi dobije i kiedy zechce wyjsc... ja ostatnie usg mialam w 22tc teraz to juz duzego usg miec nie bede a male to nie wiem czy i kiedy bede miec bo na razie to mam tylko wizyty z polozna moze cos po 32tc bede miec w szpitalu, ale to i tak niczego sie nie dowiem bo oni na tym malym usg sprawdzaja tylko stan lozyska ilosc wod i czy serduszko bije... tu nie podaja szacunkowej wagi dzieci... czasem mowia tylko, ze dziecko wyglada na duze ;)

Do góry