reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hejka,
tutaj dziewczyny o remoncie, a u nas wszystko leży. Mąż ciągle w delegacji, a jak w domu to okazuje się, że jakieś wesele w weekend, albo inna okoliczność i cigle nie ma na nic czasu. Nie wiem jak się wyrobimy do października. W połowie lipca przychodzą montować kuchnię, trzeba jeszcze założyć drzwi - nie wiem kiedy się wyrobią, a przed tym mój musi założyć podłogi. Ale jak to jak go ciągle nie ma w domu a temat wykańczania mnie dobija, osłabia i dosłownie wywołuje ból brzucha.

Z wizyt to ostatnio na USG, w 27 tygodniu Maluszek ma 1,100 i lekarz mówi, że z tego o widzi to na 23 września będzie gotowy do wyjścia. Przyspieszył, bo z ostatniej miesiączki termin mam na 4 października.

Widzę, że za oknem znowu lato, więc życzę samego dobrego samopoczucia :)

reklama
chcecie wiedzieć jakie są przyszłościowe zawody? Piekarz, fryzjerka, hydraulik, stolarz. Jak mialan 18 lat to nie iść na studia było wstydem taka była presja zewsząd. I wysralo na setki za przeproszeniem magistrów od wszystkiego a pracy dla nich nie ma. Amen.

Święte słowa !!! Zgadzam się w 100 % z tym co napisałaś.

Blair tez uważam ze studiowanie aby studiować jest bez sensu. Ale myślę że to wynika m.in. z presji o której pisala Akatsuki.
No i jeszcze panuje przekonanie ze po studiach - nie ważne jakich - to już tylko raj czeka. Ale myślę że to powoli się zmienia. Mam taką nadzieję. ..

Ostatnia edycja:
Akutsaki - sama prawda. Niestety ale teraz są studia po których nie ma pracy i jesteś mgr, ale na ch... Ci ten mgr. Rozmawiałam ostatnio ze znajomym, który kończy resocjalizację i pytam go co planuje, a on: jak to co, wyjeżdżam za granicę. Przykre, że kształcisz się i guzik z tego jest. :/

Hejo

Za zabiegana,zalatana podczytuje na śpiocha z wyrka wieczorami. Mierzę ten cukier przed i po każdym posiłku i nie mam już siły naprawde,i bardzo stresuje mnie to,raz mam w normie,raz podwyższony np.Wczoraj rano na czczo 78 dziś 112 i weź nie oszalej ,mierzę do poniedziałku,w poniedziałek mam położną zobacze co powie,chyba ze mnie coś naprawde zaniepokoi to będe dzwonić do mojej gin,tylko że nikt mi tak naprawdę nie powiedział jaka jest norma po posiłku,mój rodzinny mówi do 180 jak po glukozie,dziewczyny które chorowały w ciąży mówią 120,a ja miewam po śniadaniu nawet 150 i oczywiście się stresuje tym wszystkim,chciałam iść do jakiejś poradni diabetologicznej ale takiej bez skierowania nie ma u mnie,na skierowanie terminy na koniec roku.Niewiem już sama co robić. Zaczełam b.dużo pić wody,nawet 1,5 l dziennie wypijam samej wody niegazowanej,ograniczam owoce,słodycze.Bardzo cięzko jest odmawiać sobie wszystkiego,naprawde,jeśli by się okazało że musze bo zdrowie mojego synka by mogło ucierpieć,mogła bym nawet na suchym chlebie być do końca ciąży. Wczoraj nie wytrzymałam i zjadłam do kolacji pól kg czereśni i cukier po 2h 138 .... ehhh

Koniec trucia o mnie sama nie wiem co miałam Wam dziewczynki odpisać,przytłacza mnie ten cukier.

Ania Karol to będzie chłop :) hehe ważne do zdrowo się rozwija,dasz rade kochana ja też dziewczny po 4 kg rodziłam :) i straszą że Bartek będzie jeszcze większy ;)

Dbdg ale brzuncio malusi :) Jak byś wzdęcie miała ;)

Dziś malujemy sypialnie bleeeeeeee

Pokaże Wam kawałek metamorfozy stołowego :) Jeszcze brakuje kilka dodatków

Zielony był przed :)

Akatsuki zgadzam się z Tobą w 100% jeśłi chodzi o zawody i szkoły,ja teżmarzyłam żeby zostać fryzjerką,ale to był najgorsza szkoła i rodzice mi zabronili,skończyłam studia i dyplom moge sobie w Dupkę wsadzić będzie jeszcze szersza o!

Załączniki

• DSC_0408.jpg
    DSC_0408.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0396.jpg
    DSC_0396.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0395.jpg
    DSC_0395.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0383.jpg
    DSC_0383.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0382.jpg
    DSC_0382.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 53
ja chciałam iść do technikum to mi mama powiedziała: będziesz z matolami chodziła? I kto jest matolem teraz... ech.

Dziewczyny nie ma się co załamywać, a nóż widelec zmienią się jeszcze czasy że dyplomowanych będą potrzebować, teraz zmienia się wszystko jak w kalejdoskopie i kto wie co bedzie za 5 czy 10 lat... Ja myślę zrobić jakiś kurs ale to dopiero jak dzidzie troszke odchowam, bo z zawodu już wypadłam, o mature nikt nigdzie nie pytał tylko o świadectwo ukończenia szkoły żeby urlop wyliczyć i tyle z tego wykształcenia mamy.

Byłam właśnie zabezpieczyć się na upały i zakupiłam wentylator :) popijam sobie własnie kawkę mrożona tylko mało słodka ale da się wypic. dużo lodu, mleko 0%, kawa rozpuszczalna i pół łyżeczki cukru :)

Dream- trzeba pana i władcę do pionu postawić! No żesz żeby facet, kurde blaszka nie odpuscił!!!! Masz rację jedź i się zrelaksuj a on niech zobaczy że Cię nie tyka sytuacja i mam nadzieję że skruszony podejmie rozmowę pojednawczą!
Heh, no pojechałam. Jak wróciłam on spał w ogóle, więc poszłyśmy jeszcze na spacer - ja spacer, Rózia rolki ;) I tak ponad godzinę łaziłyśmy. A jak wróciłyśmy to on akurat z psem szedł na spacer. Smutno tak się mijać, ale co poradzę...
Wieczorem bez zmian, ja zasnęłam, on sobie grał. Ale za to rano chyba nie wytrzymał już i się przytulił tak znienacka do mnie :D Normalnie przetrzymałam go!!!! Chwilkę tak poleżeliśmy, ale to było bardzo przyjemne takie przytulanie. Ale mała już wstała, ubrana, uczesana i spakowana na plażę :) Więc musiałam wstać. A on do roboty. Ale poszłam i pytam "to co - rozejm?", on - no na to wychodzi", no to ja wyciągnęłam rękę i mówię "no to zgoda". No i przytulas. Ale nie omówiony problemik był. Po prostu przemilczany. Może go poniosło wtedy i on nie chce się przyznać, może to ja. Cholera wie, poczekamy czy to wyjdzie jeszcze w rozmowie za jakiś czas. Jak nie to spoko. Byleby się nie powtórzyło już.

Kochana trzymam kciuki zeby wszytsko się ulozylo. Tez bylam wczoraj wieczorkiem nad Motławą :) Tak praiwe wszyscy narzekaja na upaly a ja jak wracalam po 20 to nawet mi zimno bylo :)
Powiem Ci, że jak byłyśmy wczoraj z niunią nad Motławą to myślałam o Tobie, czy i Ty przypadkiem gdzieś tam się nie szlajasz :D :D :D Hahahaha, proszę jak Cię wyczułam :)

chcecie wiedzieć jakie są przyszłościowe zawody? Piekarz, fryzjerka, hydraulik, stolarz. Jak mialan 18 lat to nie iść na studia było wstydem taka była presja zewsząd. I wysralo na setki za przeproszeniem magistrów od wszystkiego a pracy dla nich nie ma. Amen.
Zgadzam się. Dopisałabym mechanika samochodowego, pracownika socjalnego, nauczyciela, pielęgniarkę... nie ma. Jest coraz mniej. Słabe warunki mają, a przecież są nam potrzebne bardzo...

My dzisiaj byłyśmy na plaży od 9-11, upał jak cholera dzisiaj. Obecnie 25 stopni w cieniu... A tak ma być kolejne 10 dni... Jest ciut za gorąco...

reklama
No właśnie my mieliśmy ten dylemat jak syn szedł do szkoły średniej i powiedziałam ,że jeśli planuje później planuje iść np na zrządzanie to niech sobie daruje i idzie do technikum po porządny zawód nikt nie wymaga od niego studiów .Syn jest bardzo zdolny , ale to nie znaczy ,że będę go pchać na siłę byle skończył studia .
Okazało się ,że w planach ma medycynę i jest teraz w LO cieszymy się ,że sam zdecydował bez naszych sugestii czy przymusu . Gdyby został malarzem pokojowym też bym była z niego dumna .

Przepraszam bardzo, ja jestem po zarządzaniu :p i dzięki temu udało mi się trochę polepszyć swoją sytuację :-) po za tym teraz uczelnie coniektore oferują studia od strony bardziej praktycznej i że ja zawsze chcialam być na swoim to zrobiłam mgr z zarządzania biznesem i tak na prawdę przez dwa lata dowiedziałam się wiele i jak będę zakladac firmę to wiele z tego wykorzystam a przy okazji mam juz mgr :-) dwie pieczenie na jednym ogniu :-) ale fakt faktem bardzo żałuję że nie poszłam do technikum... Ale wtedy był właśnie ten szał i presja gdzie tylko licea były niby dobre a tak na prawdę nic nie dawały

Do góry