reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Kitek super wieści po wizycie. Ale zrobilas mi ochotę na zupę kalafiorowa.

Szczesliwa moje dziewczyny maja wspólny pokoj, i tak zostanie w nowym domu na razie (docelowo każda będzie miala swoj jak podrosna) Natomiast maly będzie mial osibny pokoj chociaż pewnie dla mojej wygody pierwsze pol roku będzie miał łóżeczko w naszej sypialni. Wiec sie skończy ze dom duzy a wszyscy śpimy w jednym pokoju ;-)

Dreamgirl kiepsko z tym twoim :/

Kamila 12 lat to sporo, jeszcze kolejne 5 to naprawdę może być ciężko z powrotem. Ale spoko znam ludzi którzy po 20 lat mieszkali zagranicą, wrocili i wspaniale im się tu żyje.

Dolga widzisz jak pięknie się przyzwyczaić do żłobka, super!
upaly faktycznie masakryczne sie robia na szczęście u mnie w mieszkaniu całkiem przyjemnie, milo sie siedzi. Tyle ze większość czasu i tak poza domem. Z koleżanką na obiedzie i plotach bylam, z mala u alergologa na testach bylysmy, później jakieś lidy spacer i dopiero przed 20 do domu dotarltsmy. W sumie wole tak bo jak juz wejdę do tego domu zasiade w fotelu to juz wstac mi się nie chce.

reklama
Zarobki są u nas śmieszne, niestety :-( mam zamiar coś wykombinować w czasie macierzyńskiego bo jak wrócę tutaj to wtedy będę miała grosze... Chyba że mojemu się powiedzie to wtedy wstrzymam się i pójdę nawet na bezpłatny dopóki Mała nie pójdzie do przedszkola. Ale wszystko to jedna niewiadoma i same kombinowanie...

Mam pytanie odnośnie usg, ja dopiero kolejne będę miała ok 30-32 tygodnia a ostatnie miałam w 21 tyg, też macie taką dużą przerwę?

Szczesliwa u nas malutka bedzie miala lozeczko w naszej sypialni, mi tak jest najwygodniej :)
Malinka ja mialam polowkowe a teraz to nie wiem kiedy jakies miec bede...

malinka ja tez tak mam, bo ogolnie masz obowiązkowe 3 usg i to sa te kolo 12 tyg, kolo 20 i kolo 30, moj lekarz pmiedzy nie robi, no chyba ze juz pod koniec :) i tak za 2 tyg dowiem sie co slychac u mojego synka :)

Akatsuki e tam ja żyje w Pl a mam w nosie "co ludzie pomyślą" ;p
Podobnie, jestem biotechnologiem. Mam nadzieje ze po macierzyńskim jak dokończę dr to uda sie znaleźć dobrze płatna prace.
Ale mam w razie czego "zapas" bo lubię robic paznokcie, a z tego co ludzie gadają to moje pazurki sie podobają. Jak na razie jestem samoukiem ale jak bede na macierzyńskim i Mała bedzie troche większa to chce pójść na kurs jeszcze i w razie czego robic pazurki, bo to tez niezły pieniądz jest no i jestem niezależna czasowo, oczywiście to w razie W, takie zaplecze ;)
Na Waszym miejscu to bym dom wynajęła albo sprzedała i żyła tam gdzie jesteście...
Moj kolega po doktoracie poszedł zarabiać na budowie, bo za cos rachunki trzeba było płacić...
Na uczelniach czy instytutach siedzą stare dziadki na emeryturach, biorą wysokie emerytury plus duże gaże z pracy (po kilka tys miesięcznie) i blokują młodym możliwości rozwoju, oczywiście obi wiedza wszystko najlepiej, a młodych traktują tak ze lepiej nie mowić... Nie każdy oczywiście, bo na swojego promotora złego słowa nie moge powiedzieć, ale takich to garstka jest...

Annie zarabia sie moze i wiecej w wawie ale o ile życie jest droższe, Rodzice jak przyjeżdzają albo ja do Nich jade i porównujemy ceny to czasem jest przepaść...

Malinka ja mam tak jak Ty, ostatnio miałam polowkowe w 20tc, a teraz kolejne w 30-31tc (tzn miałam na IP ale ani nic nie widziałam, a lekarz sprawdził tylko szyjkę i wielkość wód).
Nie martw sie to normalne, gdy ciąża przebiega prawidłowo, to na cała ciąże wystarczy nawet 4 usg, nie ma sensu robic co chwile ;)

Blair ja na studiach się utrzynywalam z paznokci żelowych I przedłużania włosów na ringach ;) Nie powiem, kasa była ale uzerac się z idiotami ...

Zarobki są u nas śmieszne, niestety :-( mam zamiar coś wykombinować w czasie macierzyńskiego bo jak wrócę tutaj to wtedy będę miała grosze... Chyba że mojemu się powiedzie to wtedy wstrzymam się i pójdę nawet na bezpłatny dopóki Mała nie pójdzie do przedszkola. Ale wszystko to jedna niewiadoma i same kombinowanie...

Mam pytanie odnośnie usg, ja dopiero kolejne będę miała ok 30-32 tygodnia a ostatnie miałam w 21 tyg, też macie taką dużą przerwę?

Ja miałam dwa i juz więcej nie będę miała. Chyba ze coś będzie nie tak jak trzeba.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie pokoju. My mamy łóżeczko i kupiłam tez kołyske do naszego pokoju w razie gdybym jednak nie dała rady co chwile wstawać. Nie mam pojęcia jak to wszystko będzie wyglądało. Moja mama mieszka z nami i napomniala ze się wyprowadzi ale nic się na to nie zapowiada i stoimy w martwym punkcie. Trochę mnie denerwuje ta niewiadoma. Mam zamiar pogadać z mama jak pojadę na urlop i może się czegoś dowiem. Pewnie wszystko i tak wyjdzie w praniu choć wolałabym sobie wcześniej jakiś plan ułożyć.

reklama
Do góry