reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Zoska juz spi. Mozna troche odpoczac :-) Cos jej sie poprzestawialo i zaczelanwstawac o 6.30. Dla mnie to jeszcze noc. Mam nadzieje, ze wroci jeszcze do 8.30 ;-)

Jak tam mamuski weekend mija? Chyba dobrze, bo taka cisza ;-)

Hej.
Hania juz tez spi :) za to wczoraj znowu nocka nieprzespana :)
Wiec dzisiaj korzystamy poki spi.

Milego weekendu :)

Też zaglądałam kilka razy a tu taka cisza;) Ja nie wiem co ze sobą zrobić bo Hania śpi już od 17.30 do teraz...:O jak tak dalej pójdzie to dzisiaj na dobre położy się spać o 24.00 ;) Przejrzałam już chyba cały internet, a ona smacznie chrapie;)

Pokoik dla Małej już coraz bliżej skończenia- naklejka na ścianę wygląda fajnie choć miała być duuużo większa.. :/ Najważniejsze, że Hani się podoba. Miała być dzisiaj przeprowadzka, ale niestety Męża wywiało do pracy.. Wyrok dla córki odroczony :p

Askar jaka macie najlejke? My tez mamy :-) Poczatkowo miala byc taka na cala sciane, drzewo ze zwierzakami. Ale niechcacy trafilam na promocje na allegro i za 15 zl kupilam taka na dlugosc lozeczka. Galaz z sowami, kwiatki, motylki. Za taka cene jest swietna. Tylko mielismy problem z przyklejeniem, bo mamy farbe satynowa. Ona jest taka sliska i nie bardzo chcialy sie trzymac. Ale potraktowalam je klejem do mebli :p
A co do przenosin to pociesze Cie, ze nie sa takie straszne. Ja juz sie przyzwyczailam :-)

O tak wyglada naklejka :-)

Załączniki

• 1423337794012.jpg
    1423337794012.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 48
Hey;) w końcu chwila na forum;)

Wczoraj byliśmy u lekarza na kontroli i Hania już teoretycznie może wyjść na dwór. Jednak wolę jeszcze poczekać bo przeplakala dzisiaj całą noc. Mam nadzieje, że nie przyniosła nic z przychodni... a malutki jeszcze ma katarek tak głęboko, że ani wyciągnąć ani nic;( więc czekamy dalej :p

Betti u nas zdecydowanie dentinox się sprawdzil. A dziąsełka pachną i są zaczerwienione jak idą ząbki. Podobno przy przednich ząbkach ząbkowanie jest zazwyczaj lżejsze niż tylnich i u nas tak było. Prawie bym nie zauważyła tych jedynek;p

Niko się jeszcze nie obraca ale już pewnie chwila moment i też będę za nim ganiać;)

Askar mój maluch też zasnął o 17.30. Obudził się o 22. Umylam go szybko pod kranem, piżamka, cyc i właśnie usnął. Ciekawe o której rano nam zrobi pobudke;p

Dobranoc:)
Leniwej niedzieli kochane!!

Monia mamy naklejkę z kubusiem puchatkiem, prosiaczkiem i maleństwem siedzących na gałęzi- też miała być na długość całego łożeczka, ale jak już przyszła to sie okazało, że jest chyba na połowę jego długości..:/ no ale ważne że nie wygląda źle ;) Nie szkoda Ci było ścian? Żeby z tym klejem kiedyś i farba nie odeszła :D

Nianiusia a co to znaczy, że dziąsełka pachną? Czym? :) I nasza ostatecznie obudziła się wczoraj o 21.00 i o 22.45 dopiero zasnęła- zawsze to lepiej niż o północy :p

My po wizycie u drugiej babci- mała jakoś to zniosła, chociaż był moment krytyczny jak przegapiliśmy jej porę spania i zaczęła wyć i niczym nie dało się jej uspokoić... w końcu nosiłam ją i nosiłam aż zasnęła.. ręka mi odpadała- nosić 7kg przez 25 minut bez zmiany położenia.. co to będzie dalej :)

Hej :-)
A gdzie wszystkie mamuski wywialo?

Askar scian nie szkoda, bo pewnie powisi ta naklejka az do nastepnej zmiany wystroju, takze i malowanie wtedy bedzie ;-)

Ja mialam wczoraj bardzo zalatany dzien. W naszym bloku wymieniaja piony kanalizacyjne i wczoraj robili u nas. Dzien wczesniej sasiad na gorze cos wiercil i Zoska bardzo sie bala. W zwiaku z tym postanowilam wybyc z domu zeby nie musiala sluchac tych halasow. W. zawiozl mnie do siostrzenicy, ktora tez ma male dziecko (1 mc). Ona jeszcze studiuje i musiala isc na egzamin. No i takim sposobem zostalam z dwojka maluchow. Na przemian spaly, jadly i plakaly. Raz jedna, raz druga ;-) Teraz juz wiem co znaczy miec blizniaki. Jak wrocilam to musiala jeszcze posprzatac.
A wiecie co jest najgorsze? Pol roku temu zrobilismy generalny remont lazienki, a teraz W. musial rozebrac jedna sciane zeby zrobic dostep do tych rur :-(

reklama
Tez przeszłam zmianę pionów. Długo to planowali to udało się i miałam zapas kafelek. Troszkę łazienka się zmniejszyła. Dali mi większe rury i przez to miejsca ubyło ale za to przeszły problemy z kanalizą. A ile było sprzątania :)

Do góry