reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

U nas na razie nie ma problemow ze spaniem ani w nocy ani w dzien. Odpukac... ;-)

Nina, Askar tez mamy psa. Takiego yorka w rozmiarze maxi, wazy 8 kg ;-) Tylko szuka okazji zeby mala polizac. Najgorzej, ze on lize prosto w usta. A jak mu nie pozwalamy to chociaz raczke musi polizac. Nie moge sie doczekac jak beda sie razem bawic i zabierac sobie na wzajem zabawki ;-)

Zoska zdobyla nowa umiejetnosc. Od wczoraj PLUJE. Robi dziubek i prrrrr a slina leci na wszystkie strony :-D Tak jej sie spodobalo, ze pol dnia tak robila i sie cieszyla. Tylko ubranka cale mokre ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Monia byłam na farbowaniu i cięciu- ostatni raz ścinałam włosy jeszcze przed ciążą więc ich stan był okropny- strzępy na końcach ;) teraz za to jest super- włosy odżyły :)

Tutu zazdroszczę takiego zasypiania, ale w sumie na to każdy z nas pracował przez pierwsze miesiące, więc jak ktoś usypiał na rękach (między innymi ja :p) to teraz dziecko się tego domaga ;) nawet miałam czas że uczyłam ją zasypiać w łóżeczku i czasem się udawało, ale mężowi się nie chciało stac przy łózeczku i trzymać ręki przy policzku małej, więc i ja się poddałam, bo sama bym nic nie zdziałała ;) a teraz też sobie strzelam w kolano, bo mała usypia przy cycu... ale akurat tak wychodzi, że jej drzemki w ciągu dnia są co około 2,5h czyli tyle co ile karmienie, więc mała je i zasypia... co zrobić ;) póki co mnie to cieszy, że jestem jakby niezastąpiona, zobaczymy jak długo :p

Nina no właśnie już się boję jak to będzie jak mała zacznie raczkować- przecież u nas to chyba odkurzacz będzie chodził non stop ;) a jak sobie pomyślę ile ona tej sierści zje przy okazji to aż mnie trzęsie... :p

Znowu sie obudzila ;/ a myslalam ze juz pospi
Nie wiem o co chodzi dzis:(

Askar- u nas tez zasypianie przy cycu. Boje sie momentu jak bede chciala juz odstawic od piersi to jak wtedy bedzie Hania zasypiac.

Nina z tym rozszerzaniem diety to takie zalecania mam od naszej pediatry - jak Lusia skończy 4,5 miesiąca to mamy zacząć wprowadzać pokarmy stałe...ale nasza na mm to i szybciej niby przy takim karmieniu się startuje.

Monia haha, cudna umiejętność! :) moja pewnie ją nabędzie przy pierwszej łyżeczce marchewki. ;)

Askar ja na początku też przy piersi tudzież na rękach usypiałam, ale potem mój Małżon zwrócił na to uwagę, że będzie problem...i to w sumie on naciskał żeby Łucję odkładać do łóżeczka... :) Dacie radę jak już nadejdzie ten czas tylko pewnie będzie to poprzedzone kilkoma cięższymi wieczorami...

a my nie mamy żadnego zwierzątka...wystarczy mi piach z kół, który codziennie trzeba zbierać... ;)

Betti i jak nocka? Hania dała pospać?

Nie ma znaczenia czy kp czy mm.mozna zaczac rozszetzac w 5 ms(skonczony4)ale moznw czekac do 6.zalezy od rodzica.ja kp i bede rozszerzac po skonczonym 5 ale mozna i po 4

Hej dziewczyny:)

Nocka tragedia, jestem wykonczona. Jak u was?
Wczoraj byla pelnia moze to plus skok zrobilo swoje.
Hania nie chcisla spac w swoim lozeczku. Co ja odlozylam to sie budzila i placz.od 23 do 1 wogole nie spala. Jakos udalo sie ze po 2 zasnela to juz zostala z nami w lozku ale o 4 chciala jesc i o 7pobudka na dobre.
Nie lubie jak spi z nami w lozku bo ja nie spie tylko czuwam.

Milego dnia oby byl leoszy niz nocka:)

No i pochwalilam corcie, ze tak ladnie spi. Dzisiaj wstala o 6.30 :O Niby jeszcze przymykala oko no ale w koncu przypomnialo jej sie, ze przeciez ona umie pluc! No i po spaniu ;-)

Moja potrafi zasnac sama ale dlugo to trwa i szybciej jest mi ja wziac na rece. 5 min i spi. Ale jak mi sie nie chce, albo nie moze dobrze usnac to klade ja w lozeczku, tylko smoka musze co chwile wsadzac. No i w koncu zasypia. W nocy tez ja odkladam i zasypia sama.

Tutu no jak ona mi tak marchewka bedzie pluc, to wszystko w promieniu metea bedzie pomaranczowe ;-)

Domka no widzisz. Ja słyszałam, że jak się karmi mm to się niby wcześniej wprowadza...i sama tego nie wymyśliłam tylko pediatra mi powiedziała. :) ale widać różne opinie na ten temat krążą. :)

Betti u nas noc jak zwykle cała przespana, 5:30 butla i do 8 spanko. Teraz drzemka. Może uda Ci się w dzień choć na chwilkę odsapnąć...

Monia naszej na początku non stop wylatywał smok i co chwilę trzeba bylo podawać. Teraz cwaniara mała sama sobie potrafi go wsadzić do dzioba. ;) My tylko przychodzimy po parunastu minutach i odkładamy smoczek w róg łóżeczka, bo Łucja potrzebuje go do zasypiania, potem sama wypluwa i wtedy wiemy, że zasnęła głęboko...

Piękna pogoda dzisiaj, w sam raz na spacerek. Pewnie zahaczymy o lidla zobaczyć czy coś dla nas zostało czy wszystko rano wymiotło. ;)

Tutu u nas juz nocki tez byly fajne coraz czesciej cale przesypiala albo z 1 szybkim karmieniem. Wczoraj byl tylko jakis cyrk. Zobaczymy jak dzis bedzie.
Na spacer nie udalo sie nam wyjsc bo znowu awantura w wozku byla 2 razy probowalam.

Dzien tak sobie, rano pospala ok 2h w samochodzie bo musielismy jechac 45km sprawy pozalatwiac, w poludnie przy cycu chwile pospala i teraz rez mi przy cycu zasypia. Szkoda ze moja Hania nie chce smoka, tak to by sama zasnela a tak to ja jesrem smok;p

Mi dzisiaj tesciowa pojechala kupic cos dla Hani i zalapala sie na 2pak body, 3pak bluzekz dlugim rekawem i 2pak spodenek i moja mama jeszcze kupila welurowy dresik tylko wszystko za duze wiec musi poczekac;) Lubie te ubranka z Lidla tanie i dobre jakosciowo.

reklama
A i zapomnialam przyszlo mi dzisiaj to kolko baby swimmer w sobote wyprobujemy bo teraz R. jest na popoludnie w pracy. Juz sie nie moge doczekac :)

Do góry