reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Zoska juz spi. Mozna troche odpoczac :-) Cos jej sie poprzestawialo i zaczelanwstawac o 6.30. Dla mnie to jeszcze noc. Mam nadzieje, ze wroci jeszcze do 8.30 ;-)

Jak tam mamuski weekend mija? Chyba dobrze, bo taka cisza ;-)

Hej.
Hania juz tez spi :) za to wczoraj znowu nocka nieprzespana :)
Wiec dzisiaj korzystamy poki spi.

Milego weekendu :)

Też zaglądałam kilka razy a tu taka cisza;) Ja nie wiem co ze sobą zrobić bo Hania śpi już od 17.30 do teraz...:O jak tak dalej pójdzie to dzisiaj na dobre położy się spać o 24.00 ;) Przejrzałam już chyba cały internet, a ona smacznie chrapie;)

Pokoik dla Małej już coraz bliżej skończenia- naklejka na ścianę wygląda fajnie choć miała być duuużo większa.. :/ Najważniejsze, że Hani się podoba. Miała być dzisiaj przeprowadzka, ale niestety Męża wywiało do pracy.. Wyrok dla córki odroczony :p

Askar jaka macie najlejke? My tez mamy :-) Poczatkowo miala byc taka na cala sciane, drzewo ze zwierzakami. Ale niechcacy trafilam na promocje na allegro i za 15 zl kupilam taka na dlugosc lozeczka. Galaz z sowami, kwiatki, motylki. Za taka cene jest swietna. Tylko mielismy problem z przyklejeniem, bo mamy farbe satynowa. Ona jest taka sliska i nie bardzo chcialy sie trzymac. Ale potraktowalam je klejem do mebli :p
A co do przenosin to pociesze Cie, ze nie sa takie straszne. Ja juz sie przyzwyczailam :-)

O tak wyglada naklejka :-)

Załączniki

• 1423337794012.jpg
    1423337794012.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 51
Hey;) w końcu chwila na forum;)

Wczoraj byliśmy u lekarza na kontroli i Hania już teoretycznie może wyjść na dwór. Jednak wolę jeszcze poczekać bo przeplakala dzisiaj całą noc. Mam nadzieje, że nie przyniosła nic z przychodni... a malutki jeszcze ma katarek tak głęboko, że ani wyciągnąć ani nic;( więc czekamy dalej :p

Betti u nas zdecydowanie dentinox się sprawdzil. A dziąsełka pachną i są zaczerwienione jak idą ząbki. Podobno przy przednich ząbkach ząbkowanie jest zazwyczaj lżejsze niż tylnich i u nas tak było. Prawie bym nie zauważyła tych jedynek;p

Niko się jeszcze nie obraca ale już pewnie chwila moment i też będę za nim ganiać;)

Askar mój maluch też zasnął o 17.30. Obudził się o 22. Umylam go szybko pod kranem, piżamka, cyc i właśnie usnął. Ciekawe o której rano nam zrobi pobudke;p

Dobranoc:)
Leniwej niedzieli kochane!!

Monia mamy naklejkę z kubusiem puchatkiem, prosiaczkiem i maleństwem siedzących na gałęzi- też miała być na długość całego łożeczka, ale jak już przyszła to sie okazało, że jest chyba na połowę jego długości..:/ no ale ważne że nie wygląda źle ;) Nie szkoda Ci było ścian? Żeby z tym klejem kiedyś i farba nie odeszła :D

Nianiusia a co to znaczy, że dziąsełka pachną? Czym? :) I nasza ostatecznie obudziła się wczoraj o 21.00 i o 22.45 dopiero zasnęła- zawsze to lepiej niż o północy :p

My po wizycie u drugiej babci- mała jakoś to zniosła, chociaż był moment krytyczny jak przegapiliśmy jej porę spania i zaczęła wyć i niczym nie dało się jej uspokoić... w końcu nosiłam ją i nosiłam aż zasnęła.. ręka mi odpadała- nosić 7kg przez 25 minut bez zmiany położenia.. co to będzie dalej :)

Hej :-)
A gdzie wszystkie mamuski wywialo?

Askar scian nie szkoda, bo pewnie powisi ta naklejka az do nastepnej zmiany wystroju, takze i malowanie wtedy bedzie ;-)

Ja mialam wczoraj bardzo zalatany dzien. W naszym bloku wymieniaja piony kanalizacyjne i wczoraj robili u nas. Dzien wczesniej sasiad na gorze cos wiercil i Zoska bardzo sie bala. W zwiaku z tym postanowilam wybyc z domu zeby nie musiala sluchac tych halasow. W. zawiozl mnie do siostrzenicy, ktora tez ma male dziecko (1 mc). Ona jeszcze studiuje i musiala isc na egzamin. No i takim sposobem zostalam z dwojka maluchow. Na przemian spaly, jadly i plakaly. Raz jedna, raz druga ;-) Teraz juz wiem co znaczy miec blizniaki. Jak wrocilam to musiala jeszcze posprzatac.
A wiecie co jest najgorsze? Pol roku temu zrobilismy generalny remont lazienki, a teraz W. musial rozebrac jedna sciane zeby zrobic dostep do tych rur :-(

reklama
Tez przeszłam zmianę pionów. Długo to planowali to udało się i miałam zapas kafelek. Troszkę łazienka się zmniejszyła. Dali mi większe rury i przez to miejsca ubyło ale za to przeszły problemy z kanalizą. A ile było sprzątania :)

Do góry