reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Betti fajnie że spacer w końcu udany.

Monia u mnie chyba jakiś okropny kryzys. Moja mała dopiero usnęła. Zwykle usypia w łóżeczku, czasem wieczorami przy piersi i dziś zachowywała się jakby nie było mleka w piersiach. Bardzo chciała ssać ale zaczynała płakać i tak kilka razy. ostatnio mam kiepskie dni, humor i nawet czasem pisać się nie chce z tego wszystkiego.

reklama
Betti a no tak nosek i goraczka to już u mnie odruch więc zapomnialam o tym napisać ;) powodzenia na szczepieniu. U nas z powodu chorób starszej i teraz malego, nie mielismy jeszcze drugiego szczepienia. Mam nadzieję, że już we wtorek się uda. Tylko teraz ja chora, ehhhh

Monia mi po suficie to tylko ptaki chodzą hihi ;)
Ja właśnie ostatnio mam więcej mleczka i muszę często zmieniać wkladki. A rano to nawet nadmiar sciagnelam przed karmieniem bo mały by nie ogarnął ciśnienia ;)

Ufff ale ulga. Nikuś wstal po 3 godzinach snu z dobrym humorem. Nie wiem czemu tak plakal. Moze był już tak zmeczony, że nie umiał zasnąć. Najważniejsze, że już po.

Kochane korzystając, że maluchy śpią ja też się kładę. Padam dziś na pysk doslownie. Dobrej nocy;*

hej ! Ja z małym pytankiem.... Bo byłam od poniedziałku z małą w szpitalu bo zapalenie oskrzeli ma... i tam małej podawali syropki i miała robione inhalacje i dostawała kroplówkę... wczoraj nas wypuścili z zaleceniem podawania syropów.. i mam pytanko dotyczące inhalacji... czy mogę na własną rękę robić w domu inhalacje z soli fizjologicznej , bo małej charczy w nosku czy musze najpierw skontaktować się z lekarzem ????

Hej :-)

U nas kryzysu ciag dalszy. Zoska dzisiaj wisiala na cycu co 1,5 h. A tam flaczki tylko. Ile dni trwa taki kryzys zanim laktacja sie zwiekszy?

Ewelina zdrowka dla corci!

Askar a wy juz po przenosinach?

Betti jak po szczepieniu? Jaka waga?

Hej dziewczyny ;)
Wy mówicie o jakiś kryzysach, a ja od kilku dni mam tyle mleka, że ledwo wyrabiam, do tego przypałętał mi się zastój- mała walczyła z nim dzisiaj cały dzień, ale nie dała rady- teraz śpi. Chyba będę musiała ją obudzić w nocy wcześniej, bo pierś mi eksploduje.

Monia właśnie dzisiaj ją przenieśliśmy- śpi póki co ładnie u siebie- zasnęła przed 21.00- to już sukces, bo ostatnio lubiła zasypiać przed 23.00;) tylko mówię, że dzisiaj za bardzo nie będę mogła sprawdzić jak będzie spała u siebie, bo będe musiała ją obudzić ;) Moja Hania własnie jakieś 2-3 dni temu doiła cyca co 1,5 godziny i dzisiaj mam masę mleka :)

Nianiusia moja Hania jak jest bardzo zmęczona to też się drze i niczym nie można jej uspokoić- uspokaja się sama jak się zmęczy i przyśnie ;) a potem właśnie wstaje zadowolona ;)

Dzisiaj spacerowaliśmy chyba 2 godziny- było tak słonecznie i ciepło- już się nie mogę doczekać wiosny ;) Pokoik Hani wygląda pięknie- jeszcze tylko lampa i nowa firanka, która będzie jutro. Z czasem jakaś dodatkowa komoda, bo się już ledwo mieścimy ze swoimi ciuchami i Hani, no i może mniejsza sofa zamiast wersalki dla gości. Wreszcie pokój wygląda jak pokoik dziecka, bo wcześniej był tam taki magazynek- deska do prasowania, kupa ubrań na starym fotelu, suszarka na pranie ;D Tylko nam teraz jakoś dziwnie bez łóżeczka w dużym pokoju, tyle miejsca się zrobiło i nie trzeba chodzić na palcach :)

Ostatnia edycja:
U nas dzisiaj byl dluuugi dzien. W koncu zebralam sie zeby zlozyc wniosek o becikowe. Niestetu okazalo sie, ze brakuje nam zaswiadczen z zusu. Tam spedzilismy jakas godzine. Do domu wracalismy drugie tyle, bo akurat zaczely sie korki. Mialo byc pol godziny w mopsie a wyszlo prawie 4 :-\

Zoska jakas dzisiaj niespokojna byla. Slabo jadla, slabo spala, w brzuchu jej bulgotalo, kupka jakas lekko zielonkawa. Zasnela dopiero kolo 22. Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie dobrze.

Milych snow mamuski!

Witam. Mam pytanie moj synus ma 2 miesiace. Karmie go piersia w sumie nadal mogl by pic caly czas i non stop mam wrazenie jak by byl glodny. Pokarmu mam duzo i maly przybiera na wadze sporo bo od porodu ponad 2kg. Ale czy to normalne ze on ciagle jakis taki glodny? Czy warto zaczac go dokarmiac? Przez to ze jest caly czas przy piersi bo w sumie co 20-30 minut nic w domu zrobic nie moge. Ewentualnie w nocy mniej wiecej co godzine sie budzi.

reklama
Hey Majka! Jeśli zależy Ci na karmieniu piersią nie dokarmiaj bo to jest prosty sposób do utraty swojego mleczka. Twój synuś jest jeszcze malutki i ma prawo ciągle wołać. Może nie to, że maly jest glodny ale potrzebuje Twojej bliskosci? Ciężko tak stwierdzić przez internet. Ale skoro przybiera a mleczko masz to ja bym nie dokarmiala. Ja też z moim do dwóch miesięcy ciagle siedzialam na cycu. To trzeba przetrwać a z czasem się polepszy ;)

Do góry