reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Dziewczyny powiedzcie czy ja czasem nie glodza swojego dziecka? Przez ta alergie zaczela jesc niechetnie, krotko. W szpitalu wazylam ja przed i po jedzeniu. Najwiecej zjadla 100 ml i to tylko raz! Przewaznie bylo 70-80 a nawet 50. W domu zaczelan odciagac i na noc dawac z butli. Zjada okolo 100, czasem wiecej czasem mniej. W dzien jak nie chce cyca a widze, ze ewidentnie glodna tez daje z butelki. Przez tydzien przybrala 200 g takze ok. No ale dzis np od rana byla tylko 2 razy na cycu z wielkim trudem i jadla krociutko, bo zaraz zasypiala. Rano zjadla po cycu jakies 50 ml z butli. No i nie wiem czy meczyc ja tym cycem czy dawac butle. Cyca chetnie je tylko w nocy, w dzien musze z nia walczyc. Bardzo szkoda mi kp, bo lubie to tylko moja Zocha przestala lubic :-( myslicie, ze jest glodna a mimo to nie chce jesc? Mozliwe to?

Monia miałam/mam tak samo. Martwię się o przybieranie Młodej. Lusia przez pierwsze 3 tygodnie pięknie przybierala, potem okazało się, że w ciągu kolejnych 3 tygodni waga wzrosła tylko o 200g. Od tego momentu zaczęło się dokarmianie Małej...i nie wiem czy to przez to czy jakiś inny czynnik zadziałał, ale Łucja nie chce już piersi. :( Tak jak Ty bardzo lubiłam ją karmić, a teraz ona się tylko szarpie, wije i płacze. Ja muszę pogadać z naszą pediatrą i chyba poproszę o jakieś rady na wygaszenie laktacji, bo dłużej tak obie nie pociągniemy. Za 1,5 tygodnia mamy kolejną wizytę ze szczepieniem i jak pomyślę, że znowu będzie ważenie t mi słabo. Boję się, że ona przez to ulewanie nie przybiera...Dostaje 5 do 6 razy dziennie po 150ml mleka i próbuje najpierw choć na troszkę jeszcze do piersi przystawiać, ale średnio nam to wychodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny ale będzie teraz wysyp nowych mamusiek każda chce dołączyć do ukrytego wątku bo mimo że się nie udzielamy to czytamy namiętnie ;) ja już kiedyś u Was pisałam ale z czutaniem jestem od początku.
Mój Miłosz przyszedł na świat 9.10.2014 sn. Karmimy się mm pi drugim mc.

Jeśli chodzi o hemoroidy to polecam maść posterisan mi pomogła ;)
Mój Miłosz również miał szorstkie policzki zaczelam smarować kremem nivea na każdą pogodę i przeszło.
Renisus doskonale Cię rozumie ze strachem o ciążę ja czekałam na mojego synka 7 długich lat. Gdyby nie in vitro nigdy bym go nie miała. Jak dowiedziałam się że się udało tak do dnia porodu drzalam o ta ciążę a teraz o niego ;)

Moja od poczatku karmiona mieszanie. Je i z butli i z piersi. Z butli szybko i sprawnie. Z cyca lubi jesc ale idzie jej powoli i czesto usypia przez to nie dojada. Po cycu czasem daje jej butle. Moze wasze maluszki wolą butle bo im łatwiej leci. Od poczatku używam lovi aktywne ssanie i mała nie ma teraz problemu ani z butlą ani cycem.
Gosiak dawno cię nie było a maluchy cudne ;)

oj ale nam forumowiczek przybyło. Witam na forum.

Cyntia ja daje 5 kropli bio gai. Wcześniej dawałam 5 kropli dicoloru.

Mroczko zdrówka dla Kasi życzę. Teraz to wszyscy na około chorują.

Renisus ale masz teściową :szok: Ale ma ona jedną pozytywną cechę - mieszka daleko. Moja niestety ma do nas 2 godziny jazdy pociągiem i lubi nam niedzielne naloty robić.

Judy mamuśki nie zazdroszczę. Moja mamuśka jest ok, ale za to teściowie irytujący. Ciekawe czy jest ktoś kto ma i rodziców i teściów ok. Chyba jest to niemożliwe.

Magda u nas było podobnie, Mała przestała robić kupki i pojawiły się cuchnące bączki. Byłam u pediatry i gastrologa, badania kupy porobione i nic. No i zaczęłam co drugi dzień inicjować kupki małej i wszystko przeszło. Kupka zalegała w jelitach i fermentowała. Dlatego więcej bączków i do tego cuchnące. No i kupa też kleista jak budyń o normalnym zapachu tylko te bączki śmierdzące. Tylko, że ja karmię kp i mam doświadczenie z zastojem kupek bo moja starsza córka miała identyczne problemy.

Aha. Moja córa chodziła spać o 2 w nocy, teraz o 22 więc jest gigantyczna poprawa :tak:

Ostatnia edycja:
Moja od poczatku karmiona mieszanie. Je i z butli i z piersi. Z butli szybko i sprawnie. Z cyca lubi jesc ale idzie jej powoli i czesto usypia przez to nie dojada. Po cycu czasem daje jej butle. Moze wasze maluszki wolą butle bo im łatwiej leci. Od poczatku używam lovi aktywne ssanie i mała nie ma teraz problemu ani z butlą ani cycem.
Gosiak dawno cię nie było a maluchy cudne ;)

Kto wie o co tym Maluchom chodzi...może rzeczywiście o to, że z butli łatwiej, ale nasza dopiero od jakichś dwóch tygodni wariuje wcześniej ładnie ssała pierś...My używamy tommee tippee anticolic :)

Magd a co do ropiejących oczek to córce też ropiało od urodzenia. Neonatolog ze szpitala kazała przy przemywaniu codziennym oczek solą fizjologiczną lekko pomasować wewnętrzny kącik oka. przemywałam od zewnątrz do wewnątrz i lekko masowałam kącik wewnętrzny. No i jeszcze ta pani doktor mi mówiła, ze może ropieć aż do trzeciego miesiąca życia.

Ja mam rodziców i teściową ok :) u mnie jedynie moja babcia trochę wariuje, ale ma to od zawsze to sie juz przyzwyczaiłam ;)
Teściowa natomiast dała małej na gwiazdke złota bransoletkę z imieniem i data urodzenia - piękne to, ale cieżko, zeby niemowlę cos takiego nosiło, chociaż teściowa bardzo chciała. Ale jak jej wytłumaczyłam, ze nie bardzo to spoko. Powiedziała, ze dobrze. Będę zakładać na wizyty teściowej i juz, niech sie cieszy.

Ja tez na początku mieszanie karmiłam, a teraz juz tylko kp - bardzo sie z tego cieszę. Ale tez mój mały Miś na szczęście woli cycusia - bo ciepło, bo mamusia przytuli - to ma po mnie ;) ale z butelki tez piła, bo przecież jedzeniu sie nie odmawia - to tez ma po mnie :D

Kurcze, kiepsko z tym wątiem ukrytym, bo widzę, ze sie cześć juz przeniosła...

Cyntia, idziemy na Foo Fighters w czerwcu - L. zakupił bilety, teraz tylko pozostaje nianie znaleźć.

Wawka,dzieki za odp. Ja nie umiem mu inicjowac tych kup... Masuje, uzywam windi i efekt byl moze 2 razy. A oczko przemywam kilka razy dziennie sola, ale musze zaczac masowac w takim razie.
Dzisiaj dalam Olkowi pol lyzeczki sliwek ze sloiczka po czym darl sie 20 min tak mu niesmakowalo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry