reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Hej, my skręciliśmy mini regał dla małej bo zajęła mi połowę mego miejsca i nie miałam już gdzue chować swoich rzeczy.

Ja kupilam tantum rosa plus irygator, polecała mi położna na SR i koleżanka, ktora wyprobowala na sobie.

A dziś na obiad curry :)

Pscolka suuuuuper wieści, niech i tak juz zostanie!!!!!!

reklama
Przyznam że dołączyłam do niewyspanych i obolałych. Koło 3 w nocy obudził mnie skurcz a potem ból przypominający okresowy a do tego jakieś bolesne kłucie nad nerką - myślałam że nie wytrzymam. Zrobiłam gorącą kąpiel ale na ten ból pleców nie pomogło. Zasnąć z bólu nie mogłam a 2 no-spy nie działały - udało się ok 7 dopiero i wstałam o 10. Jestem padnięta:( Do tego mam mdłości:/ Brzuchol mi opadł już tak bardzo że opera mi się na udach jak siedzę:) Myślałam tylko że nie mogę jeszcze rodzić bo moje zamówienie z Gemini jeszcze nie przyszło:p Ale właśnie nawiedził nas kurier:p Musze poogarniać wszystko w razie czego bo szyjka kłuje - młoda tak na nią naciska że wolę być przygotowana:)

Madzia ja nie kupuję tantum rosa - kupiłam Mydełko Naturalne z Nanosrebrem w płynie:) Dobrze mi się sprawdziło w połogu z młodym a i do mycia ciała się nadaje i w torbie nie trzeba dodatkowych rzeczy upychać:)

VINSVIN mydełko naturalne z nanosrebrem w płynie 500 ml - Opinie i ceny na Ceneo.pl tu masz link i opinie:)

Marrika u mnie było to samo, bo I córę urodziłam w kwietniu no a teraz wrzesień- październik. Z tym że ja się nie mogłam nikogo doprosić o cieplejsze ciuszki i musiałam sama pokupować:)

Ja z kolei jestem bardzo "kolorowa". Nie znoszę pastelowych ścian, dla mnie muszą mieć jakiś konkretny kolor. Fakt że wolę jasne meble ale podłogę np w kuchni i łazience będe mieć popielaty maziany, do tego czerwone albo zielone dodatki. W salonie strzelam sobie fototapetę z orchideą na tle bambusa :-) A naprzeciwko będzie ściana z kamienia w kolorze brązowo, popielato- białym:)

Magdalenka no właśnie najgorsze są te nagłe bóle:( Mnie własnie dopadło w szpitalu na szczęście i dostałam kroplówę. Raz na jakiś czas dopada mnie właśnie takie kłucie w szyjce:no:

Ostatnia edycja:
Marrika u mnie było to samo, bo I córę urodziłam w kwietniu no a teraz wrzesień- październik. Z tym że ja się nie mogłam nikogo doprosić o cieplejsze ciuszki i musiałam sama pokupować:)

Ja z kolei jestem bardzo "kolorowa". Nie znoszę pastelowych ścian, dla mnie muszą mieć jakiś konkretny kolor. Fakt że wolę jasne meble ale podłogę np w kuchni i łazience będe mieć popielaty maziany, do tego czerwone albo zielone dodatki. W salonie strzelam sobie fototapetę z orchideą na tle bambusa :-) A naprzeciwko będzie ściana z kamienia w kolorze brązowo, popielato- białym:)

Magdalenka no właśnie najgorsze są te nagłe bóle:( Mnie własnie dopadło w szpitalu na szczęście i dostałam kroplówę. Raz na jakiś czas dopada mnie właśnie takie kłucie w szyjce:no:

Enya a powiedzieli chociaz co jest przyczyna tych kluc? Czy ze na tym etapie to normalne?

babina - temat domowe apteczki już omawiałyśmy, looknij od strony 1005;-)

cyntia - ale u Katinki to ściana będzie w salonie, a nie pokoiku dziecięcym...

judy - ja także lubię eksperymenty kolorystyczne. Wszystko to kwestia tego aby mocne dodatki były faktycznie dodatkami, a nie przeciążały całości:tak:.

Madzia - już mam tantum, dwa opakowania, daje ulgę:tak:.

magdalenka - oj to niefajnie, współczuję:-(

Mizzah - oby, oby:-D

nic, wracam do fasolowej, może chociaż ona mi wyjdzie, bo zupkę dla Szymka już spaliłam i trzeba się będzie posiłkować słoiczkiem:-D

Zaczelam sie pakowac ale nic mi nie wychodzi,caly pokoj mam zawalony rzeczami co chce spakowac i jakos nie potrafie tego ogarnac. Zawsze bylam zorganizowana a z torba nie potrafie sobie poradzic,masakra jakas...juz mi sie humor pogorszyl :-(
Jedno jest pewne do jednej sie nie spakuje,a jak u was z torbami zmiescicie sie w jedna?

hejka, ja dziś od rana wiszę na telefonie i już mnie powoli trafia :wściekła/y:

Najpierw się okazało że paczka którą odsyłałam do Smyka ze zwrotem gdzieś się zagubiła i jej nie dostali. A wysyłałam jakieś półtora tygodnia temu... Dobrze że zostawiłam sobie potwierdzenie. Ciekawe jak w razie w będzie się poczta tłumaczyć...

Potem się okazało że muszę czekać na wypłatę kasy kolejny miesiąc od firmy z którą mam umowę zlecenie, a liczyłam na wcześniejszy termin bo akurat by mi się ta kasa przydała... No ale dobra jakoś to przeżyję.

A na koniec co mnie już totalnie wyprowadziło z równowagi to sklep Piętrus w którym zamówiłam łóżeczko. Termin dostawy zmieniali już chyba 3 razy bo ciągle coś było nie tak. Dziś miał być ostateczny dzień, w którym miałam już dostać łóżeczko do domu a tu dalej nic. Zadzwoniłam a facet się tłumaczy że to nowy model i nie mogą sobie poradzić ze zrobieniem płaskich szczebli! Nosz k***wa no to po co mają je w ofercie?! Zaczął coś kręcić że mogą dać mi na początek łóżeczko zastępcze a potem jak zrobią to, to ewentualnie zamienić... Czyli że ja mam najpierw montować zastępcze łóżeczko, a potem je demontować, pakować, odesłać im i zmontować sobie jeszcze raz właściwe.... No to chyba jakiś żart! :angry: Powiedziałam im że mają czas do końca tygodnia rozwiązać tą sprawę i nic mnie to nie interesuje bo ja mogę w każdej chwili urodzić. Co za ludzie.

babina - ja też mam na dzisiaj plan spakować torbę, więc jak to zrobię to się podzielę spostrzeżeniami :happy2:

Madzia - ja tantum rosa nie kupuję, to chyba jest w saszetkach i trzeba rozpuszczać czy jakoś tak więc stwierdziłam że do szpitala to będzie mało wygodne. Biorę z domu swoją emulsję do higieny intymnej którą od lat używam, Lactacyd - jest bardzo delikatna i myślę że wystarczy.

Czarna - co za skurczybyki z tego Piętrusa~! :szok: oni mają w ofercie dużo łózeczek z płaskimi szczebelkami bo ja też chciałam takie zamówić tylko mniejsze... porażka... dobrze, że my wkońcu kupiliśmy w IKEI bo jakbym musiała jeszcze swojego słuchać co ja za sklep internetowy wynalazłam to bym nie wytrzymała... jak Ci nie prześlą do końca tygodnia to zarządaj zwrotu kasy i moze pojedźcie gdzieś poogladac... fakt ze ceny w piętrusie są znacznie nizsze ale nerwy w gratisie dodają... :dry:

reklama
Pscółka to mógł być atak padaczki. Jak się zagłębiłam w temat to dotarłam do wielu przypadków pojedyńczych ataków u dzieci do lat 5-6. Dlatego neurolog u mojej Oliwki wahał się z podaniem leków, gdyż miała tylko jeden napad bez przyczyny. Jednak ze względu na stan padaczkowy ( atak trwał ponad 20 min bez przerwy) wprowadzono jej leczenie.
Słyszałam o takich reakcjach na szczepienia a także na leki- ale głównie szczepionki

Do góry