reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ja tam słyszałam,ze raczej w 1 trymestrze nie zaleca się farbowania włosów. Aha i to,że farba nie ma amoniaku to wcale nie musi być lepiej. Fryzjerka mi powiedziała,że jak nie amoniak to musi być cos innego i wcale nie koniecznie lepszego...

reklama
Farbowanie włosów nie szkodzi w ciąży. To mit. Może być jedynie nieprzyjemne dla kobiet w ciąży ze wzg na zapachy i mdłości.

Hej dziewczyny, jak mija dzień? Ja mam humor do pupy. Tak bez powodu. Gotuję na jutro barszczyk czerwony bo mnie naszła ochota i zaraz idę na salsę - dobrze się czuję jak się trochę poruszam. Tylko najpierw spróbuję coś zjeść :-/

katinka, jej, no to sporo czasu! :tak: Super, Holandia to jeden z moich ulubionych miejsc na Ziemi, a czemu wracacie, jeśli się mogę spytać?

Lisica., ja też mam humor do bani dzisiaj, także doskonale Cię rozumiem ;-)

Emilia - my mamy nowofundlanda ważącego jedynie 60 kg ;) masakra jest jak mnie pociągnie. Ale też coś chyba wyczuwa bo trochę spokojniejsza jest i juz na mnie nie skacze..
Widzę że mieszkasz w UK. Jak tam z opieką nad brzuchatkami? Ja jestem w Irlandii od 7 lat. Na razie na wizyty chodzę prywatnie do polskiej przychodni. Trochę to kosztowne ale do 12 ego tygodnia mogę zapomnieć o jakiejkolwiek wizycie w szpitalu.

Katinka84 - witamy :)

Na_cik - ja też się zastanawiam nad farbowaniem ale poczekam jeszcze trochę bo na razie to nawet zapachy w kontakcie przyprawiają mnie o mdłości.

Ja mam lepsze perspektywy na pracę, zostanie w domu podczas ciąży itp. Po tym co stało się w tamtym roku taką podjęłam decyzję. Wtedy ciężko pracowałam i miałam grypę w 8 tygodni z 40 stopniową gorączką. Poinformowałam o ciąży ale usłyszałam że to nie kalectwo i dam radę... ale to było i nie chcę wspominać.
Mój chłopak bardzo chce wrócić do Polski.
Tu nie zamykam sobie drzwi, zobaczymy?

Lisica: po dzisiejszych emocjach na wizycie u położnej odpoczywam, obiadek, filmiki...

Dziewczyny, macie tak, że jak wstajecie to Wam się strasznie kręci w głowie, nie macie siły ustać i się tak kolana zginają, że musicie usiąść aż przejcie? :eek:

reklama
Dziewczyny, macie tak, że jak wstajecie to Wam się strasznie kręci w głowie, nie macie siły ustać i się tak kolana zginają, że musicie usiąść aż przejcie? :eek:

Niee , ja mam jedynie tak, że jak wstaje rano to już mnie okropnie mdli i tak do końca dnia :-(

katinka, jeśli mogę zapytać, jak wrócicie do PL to macie tu wszystko nagrane tzn dom i pracę?

aga_sen, ile płacisz za wizytę?

Lisica u mnie też kiepsko z nastrojem i humorem. Zazdroszczę tej salsy :happy2:

Ranyyy mówię Wam, co ja mam zrobić żeby tych mdłości cholernych nie mieć? :-(Płakać mi się chce

Do góry