reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Asiulka nie możesz tak się pracą stresować. Musisz myśleć o sobie i dziecku. Ja jestem w takiej sytuacji ze od 3 m-cy siedze w domu. Jak zaszłam w listopadzie w ciąże to od razu przyniosłam zwolnienie, później po poronieniu doszło dalsze zwolnienie i urlop zaległy. No i w międzyczasie znów zaszłam w ciążę i rzuciłam kolejne zwolnienie :-) napewno zostałam wyklęta, ale cóż...

reklama
Dzień dobry
Mnie od rana męczą zaparcia :-( za duże żelaza i progesteronu :mad: zaczęło się:-)
Mnie naciąga na wymioty przy myciu zębów masakra:-( ledwo szczoteczke wloże do buzi a już mnie naciąga ;-) w piątek wizyta już odliczam czas :-)

Uplaww czy objawy? Uplawy to norma:-) wzdęcia zaparcia i gazy to powiększony progesteron i są normalne na początku ciąży, ja zawsze miałam problemy z zapaściem a w ciąży są podwójne masakra

Uplawy sorki zawsze mam problem z tym wyrazem. Dzisiaj odbieram wynik bety. Zastanawiam sie kiedy powiedzieć kiero. Niby nie mam ciaśniej pracy bo siedzę za biurkiem gadam i8h patrzę w monitor ale wolę żeby wiedziała bo maja być zmiany w firmie. Dzisiaj mamy wizytacje

Mnie też czeka poinformowanie kierowniczki :p Pewnie się ucieszy... tymbardziej, że jestem trzecią kobitką w ciąży w dziale. Jedna za miesiąc rodzi, druga na koniec sierpnia i ja na poczatku października. Do pracy chcę chodzić do końca czerwca jak dobrze pójdzie.

hej:) ja dzisiaj troche lepiej psychicznie...ale i tak uspokoję sie jak zobacze serducho...ale to jeszcze bity tydzien bo w przyszla srode..
co do zaparć to tez mam...staram sie jeść śliwki suszone..no i chyba pomagają..zalatwiam sie raz dziennie ale to "ciezki orzech..." heheheh

Ja pracodawcy powiew pewnie jak skończę 1szy trymestr ;-)
Niestety czuje że wrócą hemoroidy :p mdłości mnie nie męczą jeszcze tylko przy myciu zębów :p mam nadzieję że będzie dobrze wizyta już w piątek :-)

A ja puki co objawow nie mam ,piersi bola i sennea jestem ale dobrze sie czuje. Brzuch juz nie boli;-) niedługo pierwsza wizyta;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak sobie Was czytam i dochodzę do wniosku że przydałoby w końcu zarejestrować do lekarza :-) Pewnie w piątek to zrobię i pójdę na początku marca tak by się w tych wymaganych do becikowego 10 tygodniach zmieścić.

Jeśli chodzi o betę to zrobiłam tylko raz żeby mieć potwierdzenie ciąży. Mąż mnie na szczęście powstrzymał przed kolejnymi :-) pułki nie ma krwi to wierzę że jest dobrze i maluszek (maluszki w końcu wszystko możliwe :-) ) rośnie. Jeśli jest inaczej to wcześnie czy później się dowiem.

O zakupach nie myślę do października dużo czasu, zresztą mam wszystko po starszym :-) pewnie tylko symbolicznie coś kupimy i pozwolimy starszemu bratu wybrać. Pierwsze moje zakupy to będą spodnie ciążowe :-D mam spory własny brzuch i teraz jeszcze z lokatorem (lokatorami) to pewnie szybko będą mi potrzebne :-)

Do góry