reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Enye trzymam kciuki zeby szyjka wytrzymala do bezpiecznego okresu. Wspolczuje Ci tego lezenia przymusowego, tym bardziej ze masz dziecko a niestety przy dzieciach ciezko jest sobie pozwolic na nic nie robienie. Mam nadzieje ze masz kogos kto ci pomoze w codziennych obowiazkach oraz w przygotowaniu wyprawki.

reklama
agniecha83 moj maluszek tez byl mega ozywiony po tej glukozie.
Na szczescie mezus przyjechal wiec sobie w samochodzie przesiedzialam te 2 godz.
W drodze powrotnej wstapilismy jeszcze do slepu na zakupy,tak mi sie slabo zrobilo ze bym o malo a w sklepie sie przewrocila. Nie wiem co by to bylo gdybym byla sama. Ale juz jest wszystko ok,pojadlam sobie,odpoczelam i jestem nowka :)

Dzień dobry mamusie.

Ja jestem na wyjeździe, wybrałam się na długi weekend do siostry. Byłam z nią na Głuchowie (rynek hurtowy, bo po znajomości taniej) i obkupiłam mojego maluszka. Kupiłam 3 komplety poszewek na pościel, z ochraniaczem, 5 prześcieradeł nieprzemakalnych, rożek, śpiworek-rożek, pieluchy i pieluchy z ceratą, kocyki, chusteczki bawełniane wielokolorowe i czapeczki, skarpetki, rajstopki, ręczniki, troszkę ubranek i sama nie wiem co jeszcze. Kupiłam też siostrzenicom spódniczki, bluzki i rajstopki na zakończenie roku szkolnego. Nazbierało się tego ze trzy worki 120L a wydałam tylko 600zł i w tym jeszcze lody dla całej rodzinki 15szt. Jestem w szoku bo wzięłam 1000 i myślałam że braknie.
No i z ilościami się nie cackałam i drobne rzeczy np. chusteczki, skarpetki po 10-12szt brałam, no co niech maluch se ma.
Np.: cena rożka 11zł, ręcznik 16zł, poszewka na pościel 100x135 20zł.

Ostatnia edycja:
Witam was i ja dzisiejszy dzien jakis dolujacy :confused2:. Bylam dzisiaj w pracy bo juz chyba z 4 raz bylo zle wypisane moje l4 ehh i ja jak glupia musze jezdzic od mojego ginekologa do pracy Potem znowu do pracy je odebraz do ginekologa i do pracy,masakra jakas:angry:

Katinka naprawde malo zaplacilas, gratulacje tak udanych zakupow.

Dziewczyny czy macie duzo ubranek 56 czy raczej kupujecie 62?

Ostatnia edycja:
Mam pare po siostrzencu 56 ale kupuje na 62 bo lepiej wieksze a na dłuzej starczy.

Kurde a ja sie wkurzyłąm,patzryłam na wózek co mam po siostrzencu i w ocieplaczu na nózki jest jeden zamek zepsuty.mysle ze krawiec mi wszyje nowy.

A ja byłam w pepco, kupiłam bodziaki i rampersa na 74 i body z długim rękawem na 62. Co najlepsze jak porównałam sobie w domu te czerwone bodziaki do takich co mam z h&m na 56 to się okazało że te z h&m są większe niż te z pepco na 62 :baffled: i bądź tu mądry. Przecież te oznaczenia na metkach nijak się mają do siebie...

ubranka.jpg

Załączniki

• ubranka.jpg
    ubranka.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Enya - mocno ściśnięte kciuki za Twoją szyjkę!! Leż i leż - a jak się będziesz nudzić, to pisz z nami :)

Kacha - no to lipa z takim jeżdżeniem w kółko, a do tego pieniądze pewno wypłacą Ci później :/

Ja dzisiaj szaleję z obiadem ;) Pieczone kiełbaski śląskie z pieczonymi ziemniakami i cebulką - nie wiem co na to mój kamień w woreczku żółciowym, ale co zrobić jak ciężarny umysł chce tłustych kiełbasek :wink:

Ja nakupowałam przez Allegro ciuszków i nie mogę się doczekać paczuszki - ale pewno będzie dopiero po niedzieli.

I kupiłam dla maluszka za uzbierane punkty na Payback książkę na empik.com wiersze Brzechwy (wybrałam najgrubszą - 280 stron czytania :D ). Czytam Brzechwę małemu i zauważyłam, że gdy już tak bardzo się rusza i mu poczytam, to on się wycisza ;-) - czasem usypia, cudowne to jest, bo wiem, że reaguje na mój głos.

A, i polecam Wam film "W łonie matki" National.Geographic.In.the.womb.2005.W.lonie.matki on Vimeo Lubie takie filmy :)

Do góry