reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Ma 25 lat,to nie polak, obydwoje jesteśmy po rozwodzie więc tak jakoś się stało, że przez wspólnych znajomych jego rodziny wpadliśmy na siebie. Wiem o nim wszystko (puls przyjaciółka zna całą jego rodzinę), oznajmiłam mu, że podam go o alimenty, nie będę się szczypać. Może kiedyś dorośnie do tego, żeby być ojcem, ale on oczywiście ma inny cel w życiu i najlepsze nie chce rozczarować rodziców...

Ostatnia edycja:
reklama
Sarah - mężczyźni później dojrzewają, a niektórzy wcale. Nie walcz z nim, olej go. Widocznie tak miało być. Jesteście dorośli, więc oboje wiedzieliście, że seks bez antykoncepcji prędzej czy później zakończy się ciążą. Mówiąc o tym oczyszczaniu może myślał o tabletce 72h po? Przecież tego nie można brać co miesiąc.

Teraz bardzo potrzebujesz spokoju. Nie daj się wciągać w dyskusję z nim. Myśl o kruszynce :-) To Twoje szczęście. Może Twój partner kiedyś zasłuży, by to było też jego szczęście. Jestem prawie pewna, że jak dzieciatko się urodzi będzie pragnął więzi z dzieckiem i będzie żałował swojego podłego zachowania. Oby. Dasz radę :*

a moze on myslal ze sie dokladnie myjesz i wtedy bedzie ok. Bedzie dobrze niemartw się, moze idz do ambasady polskiej. A nie mozesz wrocic do Polski?

Sarah uk - nic sie nie martw ! ja na poczatku tez sceptycznie podchodzilam do tutejszych metod prowadzenia ciazy, a po wszytskim bylam zadowolona ! Tu podchodza do tego w bardzo naturalny sposob co faktycznie z poczatku wydaje sie ich niedbalstwem. Czas szybko zleci do 12 tygodnia, a wczesniej zawita u Ciebie polozna. CO do pracy to powiedz jak najszybciej pracodawcy ze jestes w ciazy. Musze dostosowac warunki pracy tak, aby ani Tobie ani dziecku nie zagrazaly. Pamietaj, ze na wszystkie wizyty u poloznej przysluguje Ci wolne z pracy. U mnie np. mimo, ze pracowalam po 4 godzinki dali mi 15 minut przerwy, ktora normalnie sie nie nalez, nie pracowalam tez w miejscach gdzie moglabym miec stycznosc z lekami, ktore moglby mi zaszkodzic.
teraz doczytalam - -kobiety w ciazy sa tu bardzo chronione, walcz o swoje prawa !

a_nka - trzymam kciku za cala Wasze trojeczke

Niestety ojcu dziecka rodzice planują inne życie więc nic z nim nie wywalczę. Ode mnie dostał tylko wybór albo mnie wspiera albo go podam o alimenty później. U niego w rodzinie dziecko bez ślubu to hańba więc musze sie z tym liczyć. Do Polski nie mam co wracać. U mojej mamy mieszka moja siostra która ciągle kłóci się z mężem plus siostra matki ma raka stwierdzonego od niedawna więc nawet się nie wychylałam, że jestem w ciąży bo to by zabiło moją rodzicielkę. Ona nie akceptuje moich wyborów i partnerów a tego to widziała tylko na zdjęciach :/.

Czekam na list z kliniki z terminem kiedy będę mogła widzieć się z położną. Oby szybko, tak bardzo bym chciała wiedzieć coś więcej :) Gorzej z pracodawcą boję się, że nie będę mogła mieć później żadnych datków na dziecko jako samotna matka... no i teraz... żeby trochę lżej mnie traktowali.

Witam wszystkie przyszłe mamusie.
Mam na imie Natalia, mam 28 lat i od wczoraj jestem w szoku, że jestem w ciąży( zrobiłam test ).
To nie była planowana ciąża. Nie wiem jak to bedzie...
Jestem w stałym związku, mieszkamy razem, ale najgorsze jest to ze byłam w trakcie poszukiwania pracy a teraz taka niespodzianka.
Mam nadzieje, że wszystko się ułoży i nie bedzie tak źle.
Mam juz prawie 6 letniego synka z poprzedniego związku. Dziś wieczorem synek bedzie u babci a ja oznajmie mojemu facetowi ze bedziemy mieli dziecko. Boje się reakcji. Trzymajcie kciuki.:happy2:
Do lekarza dopiero bede sie probowała dziś zapisac. Według internetowego kalkulatora to 6 tydzień.Prócz bardzo obolałych i powiększonych piersi nie mam żadnych objaw.

witam

Sarah- czytając Twoje wypowiedzi przypomina mi się moja pierwsza ciąża i przeboje z moim eks:/ jednak się udało i ułożyłam sobie życie, Tobie też się uda:) a jeśli chodzi o zasiłki w Anglii na pewno jest znacznie łatwiej tam jak u nas w PL- nie martw się będzie dobrze:)

Inataszkal- trzymam kciuki:) na pewno partner się ucieszy:):-)

A_nka- trzymam kciuki :) za Twoje maleństwa:)

reklama
Dziewczyny pamiętajcie Siła jest Kobietą! Nawet same nie zdajecie sobie sprawy ile jesteśmy w stanie przejść. Każda z nas ma swoją własną historię i zazwyczaj nie jest to sielanka ,ale jak już trzymamy w ramionach nasze maleństwa wszytsko przestaje mieć znaczenie. To co urastało doniedawna do rangi tragedii jest niczym, przestaje istnieć. Jest tylko bezgraniczne szczęście i bezwarunkowa miłość. Trzymajcie się kobitki i pamiętajcie co nas nie zabije to wzmocni :)

Do góry