reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
marrika dziwne podejscie lekarza... Toxoplazmoza i cytomegalia jest istotna dla ciąży - w I trymestrze przez nie można poronić a w dalszych trymestrach obie choroby mogą doprowadzić do wad wrodzonych i przedwczesnego porodu... I obie są leczone w ciąży (z cytomegalią chyba jest trudniej) a także po niej. Nie bez powodu są to badania do wykonania w każdej karcie ciąży. Wklejam Ci linki.

Toksoplazmoza a ciąża
Cytomegalia w ciąży - Cytomegalia.com

Domka, w czasie mojego usg maluch spał i też był pleckami do nas. Gin go obudził i naciskając na brzuch obkrecal jak chciał żeby z każdej strony widzieć. Chyba nie ma czegoś takiego jak źle ułożenie...no może na przykład nóg nie rozchylic albo łapke na nosku trzymać, ale sklonienie żeby sie przewrócilo i pokazało profil chyba nie powinno stanowić problemu...nie namawiam cię na kosztowne badania, z których wynikami nie wiadomo co zrobić, ale ułożenie raczej nie jest argumentem na nie.

rjoanka mój lekarz też miał problemy właśnie przez ułożenie młodej, przez moje problemy z krwawieniami nie chciał mi potrząsać i uciskać brzucha żeby młoda ładniej się odwróciła. Starał się jak mógł a jak już było blisko to zaraz ta mała bestia odwracała się pupą:D Jakby to specjalnie robiła na przekór;) To była walka z góry skazana na porażkę - niestety tak czasami jest;) Dlatego wymiar zrobił ale nie tak jakby oczekiwał:)

Zgadzam sie, ze jak nie można naciskać, to nie można. Jak wszystko jest ok, to oni przekrecaja te maluchy ją chcą. Choć zawsze oczywiscie może trafić sie uparciuszek :-)

U nas też 20 minut usg trwało albo i więcej i brzuch naciskalismy i głowica tarmosil a uparciuch nie miał życzenia obrócić żeby można było zmierzyć

To u mnie jak tylko robi usg to dziecko tak się kręci że ciężko cokolwiek zmierzyć i kopie swoimi nóżkami, chyba drażni je jak ktoś mu przeszkadza ;-) żywe dziecko ;-)

reklama
One teraz tak się tam wsciekaja bo mają jeszcze sporo miejsca ;-) ja dzisiaj 2 razy poczułam ruchy i tak mówię do brzuszka co ty tam musisz wyprawiac skoro jesteś takie maleństwo a ja cię tak czuje :-)

Do góry