reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Hej dziewczyny :-) ja dzisiaj byłam na USG u mojego lekarza, maluszek słodko się wiercił <3 zaczęłam teraz 13 tydzień, wszystko jest dobrze, wymiarowe i na swoim miejscu, no i co najważniejsze lekarz powiedział, że będzie chłopczyk :-) mój M oszalał z radości.

Kate a pan dr nie powiedział że na tym etapie narządy płciowe wyglądają prawie identycznie u dziewczynek i u chłopców? Znam mnóstwo takich historii ze z synkow się córeczki robiły :-) lepiej podejść do tego z rezerwą :-) nam teraz w 13 tyg też powiedział że synek ale że mąż ma się specjalnie nie napalac :-)

Wiem wiem :-) tak samo mu powiedziałam, że często zdążają się pomyłki w tak wczesnym okresie :-) stwierdził, że on od początku wiedział, że będzie synek, ale dodał, że jak będzie córeczka to też będzie szczęśliwy :-)

Mój mąż w pierwszej naszej ciąży był przekonany ze będzie syn bo u niego w rodzinie same chłopaki. A jak mu pan dr powiedział że córa to usiadł na krześle i mówi: jak to córka? Pan dr na to: no zawsze jest takie prawdopodobienstwo i zaczął się z niego śmiać :-D ale teraz jak widzę jak on kocha ta swoją księżniczkę, jak ja tuli to myślę sobie że w życiu by tego nie chciał zmienić :-)

Madziuella81 współczuję, światełko dla Twojego Aniołka *

Garmelka musimy być dobrej myśli ;)
ja nie przepadam za fastfoodem, ale moją zmorą są lody i gdyby nie okropny ból gardła to już wcinałabym....

Agaa1987 za Ciebie i za reszte &&&&&&&&&&&&&&&&&

syla55 ja i leżenie, największy pracoholik pod słońcem
mam dużo planów nawet jak będę na L4

Ostatnia edycja:
Mój mąż w pierwszej naszej ciąży był przekonany ze będzie syn bo u niego w rodzinie same chłopaki. A jak mu pan dr powiedział że córa to usiadł na krześle i mówi: jak to córka? Pan dr na to: no zawsze jest takie prawdopodobienstwo i zaczął się z niego śmiać :-D ale teraz jak widzę jak on kocha ta swoją księżniczkę, jak ja tuli to myślę sobie że w życiu by tego nie chciał zmienić :-)

No to super :-) cieszę się bardzo, tak naprawdę najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe, a kochać będziemy je jednakowo czy będzie dziewczynką czy chłopcem :-)
Ogólnie jak tylko wyszłam dzisiaj od lekarza to chodzę cala w skowronkach :-) szłam przez miasto i się uśmiechałam sama do siebie :-D

Miałam wczoraj jeszcze coś napisać, ale padła mi bateria w komputerze ;)

Takim mamom pijącym i palącym nakopałabym i to tak, że tydzień by nie usiadły. Kiedyś widziałam taki super obrazek, który powinno się promować i wszędzie rozwieszać - matka paląca, a w brzuszku zadymione dziecko z maską gazową

Co do płci to mi też lekarka powiedziała, że narazie nie ryzykuje stwierdzenia czy chłopczyk czy dziewczynka, bo na tym etapie u dziewczynek bywają przerośnięte wargi sromowe i wygląda to jak siusiak :D

zastanawiam się nad piciem kawy, jednej malusiej z cukrem i mlekiem - dużą ilością mleka, z jednej strony mam niskie ciśnienie, choc i tak lekarz kazał mi założyć zeszycik na pomiary ciśnień, bo w poprzednich miałam nadciśnienie (aż musiałam sobie ten notesik ozdobić :D ), a z drugiej strony me dziecię jest bardzo ruchliwe ;)

Nie często zdarza mi się zrobienie czegoś dla siebie, robię to zdecydowanie za rzadko.
No to dziś zostałam zerwana z łóżka o 6:00, bo nie było ubranek do żłobka
biggrin.png

i postanowiłam nie iść spać.
Jak już znikło towarzystwo to:

- zrobiłam sobie maseczkę na włosy,
- peeling, bo moje naczynka krzyczą już o pomoc,
- maseczka,
- wybalsamowałam się cała
biggrin.png

mam jeszcze dziś w planie zająć się moimi stópkami...

Melodja o proszę ale sobie dogadzasz :-)
Ja dzisiaj spałam jak zabita :-D pierwszy raz chyba w tej ciąży. Nawet nie słyszałam jak mąż wychodził do pracy.
Wczoraj mąż mi powiedział że widać już że jestem w ciąży bo wczoraj w sklepie stanęłam do niego bokiem i mówi że brzuch mi sterczal jak z córką w 6 miesiącu ;-) nie wiem czy się cieszyć bo wygląda na to że będę miała jeszcze większy brzuch niż z małą a wtedy miałam ogromny już na koniec ;-)

reklama
Do góry