gnagna ja w szpitalu miałam USG przy pierwszym i drugim krwotoku i myślę że oni tylko patrzyli na serduszko - bije to ok. Zresztą tam widzę standardy - Duphaston i jak są skurcze to jakieś zastrzyki - ledwo co kobiecie przejdzie to od razu do domu... Nikt przez tydzień potrafi nie zbadać nawet ginekologicznie - szybkie uciśnięcie brzucha na wyjście i tyle... A na wizycie od razu lekarz to wyłapał, zresztą jak mi pokazał to jest to takie duże że naprawdę od razu rzuca się w oczy.
Ja ruchy czuję od pierwszej wizyty w szpitalu - czułam namacalnie kulkę na brzuchu jak młoda się przesunęła prawie pod sam pępek uciekając przed USG. Teraz już znam jej miejsca lubi właśnie trochę wyżej po lewej stronie albo tuż nad kością łonową
Raz czułam rączkę lub nóżkę - coś szpiczastego (jakby ktoś mi od środka końcówkę patyka do skóry przyłożył) ale dotknęłam i od razu zabrała
Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam 15-16 tydzień, teraz wcześniej bo dużo leżałam a chodząc po prostu można tego nie czuć
A poza tym wiem już jak to wygląda - mój lekarz nie dowierza w to trochę ale powiedział że ja wiem lepiej i się kłócić nie będzie
Teraz jak siedzę też czuję takie smyranie po brzuszku - dopiero co zjadłam obiad
Młoda zawsze wtedy się ożywia, za to wczoraj na USG miała nas w d... co lekarz próbował uchwycić jej profil to odwracała się pupą, hehe śmiesznie to wyglądało, jakby naprawdę specjalnie to robiła
Ogólnie szczupłe kobiety ruchy czują wcześniej
Ot co... Chociaż ja mam już 3kg na +... Chyba przez oszczędny tryb życia pobiję swój rekord ciążowy kilogramów na plusie