reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Tak, moj maz to optymista i jak slyszy moje czarnowidztwo to krzyczy na mnie :-)

Ojj chcialabym zeby to dzidzia sobie pulsowala. Doczekac sie nie mogę

reklama
Jezuuuu K_a_S nie masz litosci dla innych ciężarnych. Takie pysznosci. Jeszce publicznie chce chwalic pfff.. :-) :-) :-)
Pauletta dokładnie, czasem sie na niego zloszcze, bo ja sie zale, a on wyskoczy z tym swoim znow sie nakrecasz? I mam dosc wtedy. Przykro mi strasznie...
Co do ruchow to ja takze nie moge sie doczekać juz. Bylabym o niebo spokojniejsza...

Ostatnia edycja:
ja tak na szybko, bo muszę wyjść

siku młodej nie udało się pobrać, badania masakra - próbowała się wbić w żyłę i widziałam jak jeździła tam igłą i głębiej wpychała :( a i tak zakończyło się na paluszkach

lecę odebrać swoje badania

co do ruchów to ja od jakichś 2 tygodni czuję smyranie :D, ale moje dziecko bardzo ruchliwe jest ;)

ps czy tylko ja mam takiego lenia do południa, że nie mogę się zabrać za robotę - potem to mogę i do nocy działać

Agaa ja mam to samo :-) Przestaja piersi bolec panika, a on się wścieka zebym przestala się nakrecac, ze już tak miałam i później okazywalo się, ze wszystko jest w porządku :-) Wiekszosc z was widzi sama radość z noszenia w sobie dzidziola, ale mnie trudno jest tylko i wyłącznie się cieszyc. Facet tego nie zrozumie, bo nie on je nosi ;-)

Monarti - też wydaje mi się, że to wcześnie, ale no czuję coś takiego sporadycznie jakby motylek w dłoniach zamknięty, co parę dni. W sumie jestem dość szczupła - BMI 19. Prawie co miesiąc czułam bóle okołoowulacyjne, więc może jestem bardziej tam wyczulona? Może też przez łyżeczkowanie - endometrium przed ciążą było "wyskrobane" z jednej warstwy. No nie wiem. Sobie tak kombinuję ;-)

Monarti - przepraszam, że to powiem :zawstydzona/y:ale drażni mnie takiemówienie, że to za prędko, kto o tym decyduje co kobieta czuje? Ja poczułam trzepotanie w pierwszej ciąży w 13tygodniu i jestem tego pewna. Oczywiście łatwo pomylić to z ruchami jelit, alenie znaczy to że jest to niemożliwe.
Melodja - ja odwrotnie, do 15 śmigam, a potem przychodząmdłości i zawieszam wszelką działalność:-D

gnagna ja w szpitalu miałam USG przy pierwszym i drugim krwotoku i myślę że oni tylko patrzyli na serduszko - bije to ok. Zresztą tam widzę standardy - Duphaston i jak są skurcze to jakieś zastrzyki - ledwo co kobiecie przejdzie to od razu do domu... Nikt przez tydzień potrafi nie zbadać nawet ginekologicznie - szybkie uciśnięcie brzucha na wyjście i tyle... A na wizycie od razu lekarz to wyłapał, zresztą jak mi pokazał to jest to takie duże że naprawdę od razu rzuca się w oczy.

Ja ruchy czuję od pierwszej wizyty w szpitalu - czułam namacalnie kulkę na brzuchu jak młoda się przesunęła prawie pod sam pępek uciekając przed USG. Teraz już znam jej miejsca lubi właśnie trochę wyżej po lewej stronie albo tuż nad kością łonową;) Raz czułam rączkę lub nóżkę - coś szpiczastego (jakby ktoś mi od środka końcówkę patyka do skóry przyłożył) ale dotknęłam i od razu zabrała:) Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam 15-16 tydzień, teraz wcześniej bo dużo leżałam a chodząc po prostu można tego nie czuć:p A poza tym wiem już jak to wygląda - mój lekarz nie dowierza w to trochę ale powiedział że ja wiem lepiej i się kłócić nie będzie;) Teraz jak siedzę też czuję takie smyranie po brzuszku - dopiero co zjadłam obiad:p Młoda zawsze wtedy się ożywia, za to wczoraj na USG miała nas w d... co lekarz próbował uchwycić jej profil to odwracała się pupą, hehe śmiesznie to wyglądało, jakby naprawdę specjalnie to robiła;)
Ogólnie szczupłe kobiety ruchy czują wcześniej;) Ot co... Chociaż ja mam już 3kg na +... Chyba przez oszczędny tryb życia pobiję swój rekord ciążowy kilogramów na plusie:p

Do 12tyg ciąży macica znajduje się pod (za)spojeniem łonowym i jest to nie możliwe :-( ale jeśli uważacie że może być innaczej to w porządku może się mylę a może nie

Jeśli faktycznie jesteście pewne to super gratuluję Wam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry