reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

marika ja też się strasznie na początku bałam że coś może pojść nie tak.. ale jak usłyszałam bicie serduszka to mnie to uspokoiło i od tamtej chwili jestem spokojna..a teraz się nie mogę doczekać usg kiedy zobaczę nasze maleństwo i oby wszystko miało na miejscu i zdrowe było.

reklama
Marrika u mnie to samo panikara ze mnie niestety straszna.. Ale tak bylo niestety odkad pamietam. Juz nie chodzi tylko o ciaze, ale całe zycie... Od razu widze wszystko na czarno/ co niestety wykancza mojego meza/ ale tak juz mam.. wole sie milo zaskoczyc, niz rozczarowac.. ehhh.. chore!

Agaaa - no mnie opryszczka na początku boli, a raczej swędzi

goska - ja w pierwszej ciąży poczułam w 13 tygodniu, właśnie takie łaskotki

Kas - no ciekawe to uczucie, ale wierz mi że będziesz do tego tęskniła i czasem specjalnie będziesz prowokowała. Skóra daje radę, gorzej z organami wewnętrznymi, u mnie główka i jedna rączka była na pęcherzu - było wesoło. Jak piłam wodę, to Szymek wtedy się budził i zazwyczaj czkawki dostawał - miało to też zalety, bo nie musiałam mieć usg żeby wiedzieć, gdzie ma główkę.:-D

ja już teraz w nocy do wc biegam...a czasem to czuje masakrycznie jak mi cos pecherz uciska...grr a sie spac by chcialo w nocy...a jeszcze jak do tesciow na weeknd przyjezdamy i mamy pokoj na poddaszu i mam w nocy leciec z kretych schodow na dol to juz widze jak niebawem wyladuje pod schodami....a juz nie raz z nich lecialam w dol...

Marrika u mnie to samo panikara ze mnie niestety straszna.. Ale tak bylo niestety odkad pamietam. Juz nie chodzi tylko o ciaze, ale całe zycie... Od razu widze wszystko na czarno/ co niestety wykancza mojego meza/ ale tak juz mam.. wole sie milo zaskoczyc, niz rozczarowac.. ehhh.. chore!

Jakbym czytala o sobie :-)

Ja w tej ciąży postanowiłam cieszyć się od początku i powiedziałam od razu paru osobom. Po tygodniu dostałam brązowych plamień i poczułam się jakbym dostała obuchem w głowę. Leżałam w domu 6 tygodni.
Tak w pełni, swobodnie cieszę się od tygodnia, po ostatnim USG. Tak samo mój P.

A ja smyranie w brzuszku, tak jakby trzepotanie motylka, poczułam pierwszy raz w 12 tc. Od tamtej pory parę razy. Chciałabym czuć ruchy codziennie :-)

Pscolka- u mnie zadnego swedzenia wlasnie...

K_a_S achh te uroki siusiania, ja na samym początku ciazy mialam taka noc ze bylam 7razy siku w ciagu 8godzin. Dobrze ze toaleta za sciana :-)

Pauletta czyli nie jestem jedyna. Twoj partner tez tak reaguje jak moj? Ja pulsowanie tez czuje, ale to chyba nie nasze Maluszki.

Cyntia dokladnie codziennie! :-)

Cyntia to nie za prędko? W pierwszej ciąży czuć ruchy dziecka koło 15 - 17 tyg ? Ja małego poczułam dokładnie 4 listopada a to był 5 miesiąc :-) teraz może prędzej bo to już moja druga ciąża :-)
Dostałam od Pani doktor polecenie zrobić badania FT3 i FT4 jak będą wyniki to zadzwonić i powie co dalej bo wizyta dopiero 9 kwietnia :-(

reklama
ja ucikam dziewczyny. miłego dnia

U mnie dziś na obiad niezdrowa giełbaska z grila i ziemniaki z ogniska:) aż normalnie nie mogę się doczekać.
Czuje wiosnę zaczynają się u nas obiady na świeżym powietrzu:)

Do góry