marika ja też się strasznie na początku bałam że coś może pojść nie tak.. ale jak usłyszałam bicie serduszka to mnie to uspokoiło i od tamtej chwili jestem spokojna..a teraz się nie mogę doczekać usg kiedy zobaczę nasze maleństwo i oby wszystko miało na miejscu i zdrowe było.
reklama
Marrika u mnie to samo panikara ze mnie niestety straszna.. Ale tak bylo niestety odkad pamietam. Juz nie chodzi tylko o ciaze, ale całe zycie... Od razu widze wszystko na czarno/ co niestety wykancza mojego meza/ ale tak juz mam.. wole sie milo zaskoczyc, niz rozczarowac.. ehhh.. chore!
pscółka i spółka
Fanka BB :)
Agaaa - no mnie opryszczka na początku boli, a raczej swędzi
goska - ja w pierwszej ciąży poczułam w 13 tygodniu, właśnie takie łaskotki
Kas - no ciekawe to uczucie, ale wierz mi że będziesz do tego tęskniła i czasem specjalnie będziesz prowokowała. Skóra daje radę, gorzej z organami wewnętrznymi, u mnie główka i jedna rączka była na pęcherzu - było wesoło. Jak piłam wodę, to Szymek wtedy się budził i zazwyczaj czkawki dostawał - miało to też zalety, bo nie musiałam mieć usg żeby wiedzieć, gdzie ma główkę.
goska - ja w pierwszej ciąży poczułam w 13 tygodniu, właśnie takie łaskotki
Kas - no ciekawe to uczucie, ale wierz mi że będziesz do tego tęskniła i czasem specjalnie będziesz prowokowała. Skóra daje radę, gorzej z organami wewnętrznymi, u mnie główka i jedna rączka była na pęcherzu - było wesoło. Jak piłam wodę, to Szymek wtedy się budził i zazwyczaj czkawki dostawał - miało to też zalety, bo nie musiałam mieć usg żeby wiedzieć, gdzie ma główkę.
ja już teraz w nocy do wc biegam...a czasem to czuje masakrycznie jak mi cos pecherz uciska...grr a sie spac by chcialo w nocy...a jeszcze jak do tesciow na weeknd przyjezdamy i mamy pokoj na poddaszu i mam w nocy leciec z kretych schodow na dol to juz widze jak niebawem wyladuje pod schodami....a juz nie raz z nich lecialam w dol...
pauletta86
Marrika u mnie to samo panikara ze mnie niestety straszna.. Ale tak bylo niestety odkad pamietam. Juz nie chodzi tylko o ciaze, ale całe zycie... Od razu widze wszystko na czarno/ co niestety wykancza mojego meza/ ale tak juz mam.. wole sie milo zaskoczyc, niz rozczarowac.. ehhh.. chore!
Jakbym czytala o sobie :-)
Cyntia85
Ja w tej ciąży postanowiłam cieszyć się od początku i powiedziałam od razu paru osobom. Po tygodniu dostałam brązowych plamień i poczułam się jakbym dostała obuchem w głowę. Leżałam w domu 6 tygodni.
Tak w pełni, swobodnie cieszę się od tygodnia, po ostatnim USG. Tak samo mój P.
A ja smyranie w brzuszku, tak jakby trzepotanie motylka, poczułam pierwszy raz w 12 tc. Od tamtej pory parę razy. Chciałabym czuć ruchy codziennie :-)
Tak w pełni, swobodnie cieszę się od tygodnia, po ostatnim USG. Tak samo mój P.
A ja smyranie w brzuszku, tak jakby trzepotanie motylka, poczułam pierwszy raz w 12 tc. Od tamtej pory parę razy. Chciałabym czuć ruchy codziennie :-)
pauletta86
A mi pulsuje brzuch i nie wiem czemu :-)
Pscolka- u mnie zadnego swedzenia wlasnie...
K_a_S achh te uroki siusiania, ja na samym początku ciazy mialam taka noc ze bylam 7razy siku w ciagu 8godzin. Dobrze ze toaleta za sciana :-)
Pauletta czyli nie jestem jedyna. Twoj partner tez tak reaguje jak moj? Ja pulsowanie tez czuje, ale to chyba nie nasze Maluszki.
Cyntia dokladnie codziennie! :-)
K_a_S achh te uroki siusiania, ja na samym początku ciazy mialam taka noc ze bylam 7razy siku w ciagu 8godzin. Dobrze ze toaleta za sciana :-)
Pauletta czyli nie jestem jedyna. Twoj partner tez tak reaguje jak moj? Ja pulsowanie tez czuje, ale to chyba nie nasze Maluszki.
Cyntia dokladnie codziennie! :-)
MonaG1985
Cyntia to nie za prędko? W pierwszej ciąży czuć ruchy dziecka koło 15 - 17 tyg ? Ja małego poczułam dokładnie 4 listopada a to był 5 miesiąc :-) teraz może prędzej bo to już moja druga ciąża :-)
Dostałam od Pani doktor polecenie zrobić badania FT3 i FT4 jak będą wyniki to zadzwonić i powie co dalej bo wizyta dopiero 9 kwietnia :-(
Dostałam od Pani doktor polecenie zrobić badania FT3 i FT4 jak będą wyniki to zadzwonić i powie co dalej bo wizyta dopiero 9 kwietnia :-(
reklama
Podziel się: