reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
W tym roku cichy ślub cywilny, a za rok kościelny z przyjęciem. Zdecydowaliśmy tak zanim zaszłam w ciążę ;-) A sukienka skromna z Orsaya. Za rok będzie ślubna.

U mnie w 13 tyg. w szpitalu robili przez brzuch i teraz wychodzi 13t4d wg USG i dowcipnie lekarz nie dał rady bo mówi że dzidzia już za duża i miałam przez brzuch.

Właśnie czytałam opracowanie naukowe odnośnie krwiaków w ciąży i niestety dużo zależy od wielkości - szukając w necie mało jest takich jak mój:( Ogólnie z wniosków 40 kobiet na 100 mimo leczenia straci ciąże. Ponadto większe ryzyko nadciśnienia a ja w poprzedniej ciąży miałam już z tym problem. I częściej krwiaki pojawiają się u kobiet które już rodziły a do tego mają za sobą poronienia. Co ciekawe więcej kobiet które donoszą ciążę rodzi dziewczynki - wątpię żeby płeć miała wpływ na wystąpienie krwiaka ale ja myślę że dziewczynki są silniejsze (ogólnie wiadomo że nawet plemniki żeńskie są silniejsze). Więc tym bardziej wierzę że to młoda skoro dwa razy dała radę takim krwotokom i jednak uda nam się donosić ciążę. Aa i ze złych wiadomości to w czasie porodu u 70 kobiet na 100 łożysko jest niekompletne i dochodzi czyszczenie:/ Na szczęście nie ma to większego wpływu na dziecko i nie ma różnic w stanie zdrowia dzieci z ciąż bez krwiaków i z krwiakami...
Enya też masz z tym problem? Jak to u Ciebie wygląda?

Ja jutro też ide z mezem i tez powiedział ze przez brzuch to idzie ze mna, ale dowcipnie nie da rady, bo zamiast patrzec na ekran( osobny ekran nad kozetka) bedzie patrzyl jak obcy chlop gmyra mi... wiec zobaczymy, my mamy juz 12tydz więc moze sie uda specjalnie dla taty przez brzuch cos zobaczyc.
Na opryszczke narazie przykladam czosnek, ponoc swietne dzialanie p/bakteryjne, mam sie wstrzymac do jutra z maściami.
Kotulcia-zostaw w cholere to czytanie.. zal Twoich nerwow i Maluszka..

Ostatnia edycja:
hej, mam szybkie pytanie do dziewczyn które już czują ruchy ...... od kiedy ? ;-) * ja 2 ciąża (poprzednio 15/16 tydzień )

reklama
Kotulcia - Ty takich rzeczy nie czytaj! Wydaje mi się, że najczęściej traci się ciążę przez krwiaka na początku ciąży. Wtedy nie ma jeszcze łożyska. Ty już jesteś w drugim trymestrze, więc już łożysko jest. Ciąża jest silniejsza. Póki co leż i wstawaj tylko do toalety. Wyleżysz go :*

Do góry