reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cyntia odebrałam dziś wyniki moczu pobranego w opisany przez Ciebie sposób i nie było w nim bakterii, czyli działa ;-) tak serio to w poprzedniej ciąży czasem mi wychodziły, ale lekarz stwierdził, że u kobiet w ciąży tak się zdarza, bo np. mimo wszystko znajdzie się w moczu śluz, a o tym że nie nie ma stanu zapalnego świadczą inne parametry. Jak one są ok to bakterie nie mają aż takiego znaczenia.

Ja w środę mam wizytę i myślę, że po niej będę musiała podjąć jakieś kroki w celu poinformowania pracodawcy.

reklama
Witam się:tak: byłam dzis na wizycie i wszystko jest ok, teraz będę mogła odetchnąć z ulgą, bo ostatnie tygodnie mnie wykończyły psychicznie, tak się bałam o dzidzię.

Kotulcia dobrze,że już wyszłaś ze szpitala, jak wizyta?

Przepraszam, że nie odnoszę się do waszych postów ale nie jestem na bieżąco, mam nadzieję,że mi wybaczycie:zawstydzona/y:

A więc po badaniu: i dobrze i źle:(

Młoda (dalej nie wiem czy to ona), rozwija się prawidłowo, kość nosowa jest i przezierność ok 1,4 (ciężko było zmierzyć bo to już ostatni dzwonek i dziecko jest duże), wszystkie narządy ok.
Ze złych rzeczy mamy winowajce krwawień - bardzo duży krwiak podkosmówkowy:no2: nie znam wymiarów ale był mniej więcej długości młodej (a ona ma prawie 8cm) i gruby na jakieś 2cm:(( Z dwojga złego dobre to że gdyby był bliżej łożyska mógłby pociągnąć ją za sobą:( Ryzyko niestety jest... Nie wiadomo teraz czy będzie się wchłaniał czy opróżniał (skoro już dwa razy się opróżnił a dalej jest takich rozmiarów)... Kur... przed pierwszym krwawieniem miałam USG u tego poprzedniego konowała i pewnie był już ten krwiak a on mi jeszcze Duphaston odstawił:( Pytałam tego gina o taką możliwość ale nie zaprzeczył ale wyraźnie unikał odpowiedzi, w końcu zmienił temat...

Do tego zapalenie pochwy z tego co zrozumiałam bakteryjne i wirusowe naraz?? Czyli kiepsko, zresztą piecze mnie - czyli kolejny raz mogę podziękować tamtemu ginowi że to olał - teraz od razu tabletki dopochwowe...

Mam wizytę 18 kwietnia i zobaczymy co z krwiakiem, boję się że jednak będzie się chciał opróżniać:( W każdym razie mam się oszczędzać, jednak dostałam pozwolenie na jeżdżenie do szkoły co 2 tyg. bo tam głównie siedzę a równie dobrze mogę leżeć i wstać do wc a dostanę krwawienia... Ehh:(( Boję się o młodą:((

A jaki wynik miałaś? Zrobiłaś badania kontrolne teraz? Trochę mnie to zaniepokoiło więc muszę coś z tym zrobić koniecznie
A leczyłaś sie na tarczycę wcześniej? Ja mam niedoczynność i teraz przy ciąży biorę spora dawkę, tsjH spadło do 0,4 i moja lekarka twierdzi ze lepiej niżej nawet do 0 niż ponad 1 w ciazy. Także spokojnie, dla własnego spokoju skonsultuj to z lekarzem, ale tak jak mowię u Ciebie jest dużo hormonu w organizmie co jest dobre dla dziecka, ja biorę sztuczne żeby maluchowi nie zabrakło.

Nina nigdy nie miałam problemów z tarczyca przed zajściem w ciążę zrobiłam badanie i wyszło 1.48 czyli idealne a teraz spadło do 0.06 więc sporo :-( dzięki za pomoc:-) jutro zadzwonie dowiem się więcej

A leczyłaś sie na tarczycę wcześniej? Ja mam niedoczynność i teraz przy ciąży biorę spora dawkę, tsjH spadło do 0,4 i moja lekarka twierdzi ze lepiej niżej nawet do 0 niż ponad 1 w ciazy. Także spokojnie, dla własnego spokoju skonsultuj to z lekarzem, ale tak jak mowię u Ciebie jest dużo hormonu w organizmie co jest dobre dla dziecka, ja biorę sztuczne żeby maluchowi nie zabrakło.

Pewnie dlatego że w ciąży gorsza jest niedoczynność. Ale zawsze warto iść do endo:)

Laski ja tylko na moment, moje plamienie zrobilo sie obwitsze i lekko krwia zabarwione, bylam w szpitalu, czekalam 4 godziny, jutro wracam na 14.00 na usg. Trzymajcie kciuki, jutro Wam napisze :-:)-(

Kotulcia - dobrze, że w końcu ktoś znalazł przyczynę. Jak najwięcej leż i absolutnie niczego nie dźwigaj. Dacie radę. Jesteście obie silne! U tego lekarza będziesz prowadzić ciążę?

Bombelek - super, że wszystko ok :-)

Monarti - teraz poczytałam o nadczynności w ciąży i w jednym artykule pisali, że często bywa tak, że często uaktywnia się ona w ciąży, a po ciąży wraca do normy. I są na to leki. Spokojnie. Na pewno szybko to unormujecie :-)

Emilia - bardzo mocno trzymam kciuki. A miałaś dzisiaj badanie ręczne? Może to z szyjki po tym czwartkowym przytulaniu? Jesteśmy z Tobą.

Dzis ide po zurawine :) dzieki za rade. Niby sie podmywalam ale mialam kuku bo siusialam na 2 razy bo za pierwszym ilosc moczu nie byla wystarczajaca, wiec dosiusialam 2 raz juz z pierwszego strumienia.. moze przez to..

Kotulcia, wazne ze wkoncu wiedza co Ci jest. Masz silna dziewczyne da rade i nic jej nie bedzie.

Emilia S- trzynam kciuki zeby bylo dobrze.

A mnie jeszcze doszlo jedno zmartwienie, nie wiem czy nie wychodzi mi opryszczka w lewym kaciku ust.. Zaczelo mnie sciagac i bolec.. i co teraz? :-( opryszczka rzeczywiście jest taka grozna w naszym stanie?? Sama znam kobiete ktora poronila wlasnie przez opryszczke na ustach... ja oszaleje :-(

reklama
Do góry