reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Emilia - trzymam kciuki, żeby to było tylko chwiloweplamienie&&
kotulcia - dobrze, że już wiadomo co to i szkoda, że tyleczasu zmarnowali Ci w tym szpitalu w sumie bez diagnozy
Agaaa- nie musisz (nawet nie powinnaś)czekać z takimiproblemami do wizyty u gina, idź do pierwszego lepszego internisty też przecieżmoże Ci przepisać i na opryszczkę i na infekcję, tylko powiedz o ciąży. Conajwyżej jak nie ufasz innym lekarzom to zadzwoń później do swojego gina ipowiedz jakie leki dostałaś i czy on to akceptuje. Nie czekaj z infekcją!Żurawinka fajna sprawa (trzeba dużo pić), ale tylko wspomagająco, to nie lek...

reklama
Kotulcia najważniejsze, że lekarz zdiagnozował tego krwiaka. Teraz leż i odpoczywaj:-)
EmiliaS - Kciuki zaciśnięte&&&&
Agaa - w ciąży jest groźna opryszczka, ale ta warg sromowych.

Monari ja przed ciążą tarczyce miałam ok a teraz oo zgrozo TSH 4,7:szok: T3 T4 w normie... 22 mam wizyte konterolną u endo , równo miesiąć po braniu leków.... Boje się cały czas... i do 7 IV moge oszaleć (wtedy mam badania prenatalne)... ale nic nie poradzę...

Agaa- spokojnie z tego co wiec groźna jest tylko orpyszczka dróg rodnych. Jeśli tą na ustach już kiedyś miałaś i nie jest to Twój pierwszy wykwit powinno być zupełnieiegroźne. Na wszelki wypadek skonsultuj z ginem;]

Kotulcia- odpoczywaj a wszystko będzie dobrze. Moja przyjaciółka miała rok temu identyczną sytuację i tak samo dużego krwiaka,a teraz ma pięknego chłopaka w domu;)

Emilia&&&&&&&&&&&&&& Będzie dobrze;) 3 majcie sie dzielnie;)

Hej pscolko :-) ja mam wizyte juz jutro rano, dzwoniłam juz do pana doktora to pow. zeby sie narazie zurawinka do jutra ratowac..
dzieki dziewczynki za rady i wsparcie..
A co do tej mojej opryczki to nie pierwsza, tylko na ustach. I czy opryszka na poczatku boli?? Bo hmm nie chce ladowac jakis masci skoro to moze nie to.

Ostatnia edycja:
Cyntia85 tak, u tego lekarza teraz będę prowadzić ciążę do końca. Zna się na rzeczy, pracuje w szpitalu co jest dużym plusem że jako jego pacjentka mogę liczyć na jakieś info w razie kolejnego pobytu. Poza tym jednak w tamtym roku miał zły dzień bo wizyta była bardzo miła a na wejście śmiał się że w końcu się zdecydowałam i do niego dotarłam. Pisałam już że prowadził mi ciążę z synem która łatwa nie była i dał radę a później był ze mną przy porodzie;) W ogóle ważne jest teraz żeby do 18 kwietnia (moje urodziny więc mam nadzieję że info o zmniejszającym się krwiaku będzie prezentem) krwiak się zmniejszał, z tego co zrozumiałam nie będzie dobrze jak on urośnie- na razie dziecko ma dużo miejsca żeby się rozwijać ale ten krwiak jak się powiększy może zacząć uciskać i dziecku to utrudniać. W każdym razie przynajmniej wiem jak się sprawy mają...

Ja miałam w 13tyg i przed usg zapytałam dr jakie będzie bo mężu powiedział że jak dowcipne bo w życiu ze mną nie pójdzie ;-) więc kazał zapytać i pan dr powiedział że za wcześnie dla niego na badanie przez brzuch bo musi wszystko dokładnie sprawdzić. Następne usg w 16tyg obiecał że przez brzuch

To chyba zależy od sprzętu. Ja od ok 10 tygodnia w poprzedniej ciąży miałam przez brzuch. Tak samo genetyczne. Dopochwowym sprawdzano mi tylko stan szyjki.

Kotulcia wierzę, że wszystko będzie ok.

ja w piatek mam wizyte u gina bedzie i biore tez meza ze soba bo nie moze sie doczekac zobaczyc malucha bo jeszcze nie widzial. i nie wazne jakie usg bedzie;p jakos to przezyjemy najwazniejsze jest zdrowie maluszka i zeby rosl zdrowy i silny..

ja tylko poprosze meza zeby wyszedl jak mnie na samolocik wezmie bo jakos nie wyobrazam sobie aby on wszystko widzial;p

reklama
Agaa - ja w tej ciąży opryszczkę miałam trzykrotnie. Ginekolog powiedział mi, by się nią nie przejmować. Ja sobie smarowałam tabletką - Heviranem, ale to taka moja prywatna inwencja, hihi. U mnie opryszczka przebiega dość ostro, a tabletek lepiej unikać w ciąży ;-)

Anecznik - ja miałam przezpochwowo, ale był problem z pomiarem przezierności, więc doktor zmienił głowicę i robił przez brzuch.

Do góry