reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Kotulcia mi ba upławy też nic nie dal powiedział ze za wcześnie przed 1 ciaza miałam przodozgiecie a po porodzie tylozgiecie mnie też bolało przy pobieraniu cytologii na dodatek widziałam krew na patyku a potem plamilam ;/

reklama
To zgięcie szyjki może się zmienić tzn. z tyłu na przód? Ja jeszcze przed pierwszą ciążą miałam zdiagnozowane tyłozgięcie co było masakrą przy porodzie bo wtedy bóle krzyżowe to tragedia. Dzisiaj tak mnie bolało że bałam się co z dzieckiem:( A w ogóle mam jakiś płaski jajnik i przy chorowaniu na niedoczynność to kiedyś inny lekarz był zdziwiony że nie miałam problemów z zajściem w ciążę, tyłozgięcie też nie ułatwia sprawy:-)... A masz spore upławy? U mnie od kremowych przeszły już w żółtawe z nieprzyjemnym zapachem:/

Witam się i nie dam rady nadrobić Was dziewczynki:zawstydzona/y: chłopaki chore i ja też, mały non stop goraczkuje, starszy już ma antybiotyk mi pęka głowa:-(

gnagna gratuluje, mówiłam ,że będzie dobrze:-D

co do upławów, tez mam takie żółte i trochę piecze i swędzi mnie w środku ale byłam dzis u swojej gin i dała mi globulki dopochwowe:tak:
po cytologii krwawiłam bo mam nadżerkę i muszę zrobic kolposkopię,żeby ocenić czy to zwykła nadżerka czy coś poważniejszego.

za wizyty z usg na każdej płacę 150 zł. Uwielbiam swoją pania dr jest cudowna i bardzo cierpliwa.

ile paracetamoli można wziąć w ciągu dnia..... nie wytrzymam tego bólu głowy:-(

Kotulcia super,że z dzidzią ok :tak:

Od rana mam masakryczne mdłości. Staram się nie zacząć wymiotować.

Ja w poprzedniej ciąży też plamiłam po cytologii, chociaż była ok i żadnej nadżerki nie miałam. Robiłam cytologię w sierpniu po porodzie. Jeszcze z lekarzem ni gadałam, czy będziemy powtarzać. Wiecie jak "świeża" musi być cytologia w ciąży???

dziewczyny na wątku zakupowym wstawiłam info o fajnych spodniach ciążowych w orsayu, które dziś widziałam (i oczywiście kupiłam ;-))

Ja też muszę przyznać, że w porównaniu do poprzedniego miesiąca znacznie lepiej się czuję. Mdłości już powoli zanikają, mam coraz lepszy apetyt i zdecydowanie więcej siły i energii, juuupi :-)

Ostatnia edycja:
A ja poszłam dziś do endokrynologa prywatnie. To była moja pierwsza wizyta u endo. To gin wcześniej dał mi receptę na Euthyrox, bo stwierdził, że TSH powinno być u kobiety w ciąży 1,5. Gina zmieniłam, a ten obecny twierdził, że norma jest do 4,2. Ta babka, u której byłam powiedziała, że musi być 1,5. Niestety wizyta u niej kosztowała mnie 140 zł i kazała mi przyjść do siebie za jakiś czas z kolejnymi wynikami. Odkąd wiem jak wygląda sytuacja z normą TSH mówię to każdej z koleżanek, która stara się o dziecko.

Kotulcia - śliczny ten Twój maluszek!

Zoś - gratuluję udanej wizyty!

Ktulcia no mi sie zmienilo i byc moze stad te bole plecow :/ w tej ciazy w 1 wcale mnie nie bolaly nawet w 9 mc i jak rodzilam bez znieczulenia nawet bo plecy wcale nie bolaly tylko sam brzuch na moje szczescie...
Fajny dzidziolek kotulcia juz sie doczekac nie moge 3d :)

Od rana mam masakryczne mdłości. Staram się nie zacząć wymiotować.

Ja w poprzedniej ciąży też plamiłam po cytologii, chociaż była ok i żadnej nadżerki nie miałam. Robiłam cytologię w sierpniu po porodzie. Jeszcze z lekarzem ni gadałam, czy będziemy powtarzać. Wiecie jak "świeża" musi być cytologia w ciąży???

Jak mi teraz na badaniu moja gin robiła cytologię to powiedziała że 3 lata ale że dobrze jest zrobić w ciąży świeżą w I i III trymestrze.

Cześć dziewczyny. Ja już też lepiej z mdłościami, robi mi się niedobrze tylko jak zaczynam być głodna.
We wtorek zmykam gdzieś do lekarza bo z badań krwi i moczu wyszło że mam jakieś bakteryjne zapalenie, czytałam że to nie jest zbyt dobre dla dzidzi? Czy któraś bardziej doświadczona może mi coś podpowiedzieć?

Ostatnia edycja:
Witam brzusie....
Odebrałam wczoraj wyniki badań, wszystkie ok. Tylko piszecie że TSH u kobiet w ciąży powinno wynosić 1,5 a ja mam 2,51 (norma 3,63) więc chyba jest ok.
Wizytę mam w poniedziałek, więc kolejne L4, bo do pracy na pewno nie wrócę.
No i wczoraj wieczorem znów mnie mdłości dopadły......
Pozdrawiam gorąco...

reklama
Dzień dobry:)

kotulcia –
masakra, co za lekarz… jak masz możliwość, to ja bym się chyba zdecydowała na zmianę;
Ale macie całkiem fajne ceny prywatnych lekarzy. Ja się tym razem zdecydowałam na lekarza z NFZ, ponieważ w Krakowie ceny z kosmosu. Jak byłam na kontroli jakieś 6 miesięcy po urodzeniu Julci, to za wizytę z usg i pobraniem cytologii zapłaciłam chyba ponad 200 zł. Byłam w lekkim szoku. I niestety przeważnie sama wizyta to ok. 100, a USG to dodatkowe 50-80 zł :tak:
Cyntia – kurcze co lekarz to inna opinia… ja w poprzedniej ciąży miałam TSH ok. 3 (albo i trochę więcej) i gin wtedy stwierdził że jest OK.; a teraz czekam, bo miałam mieć wyniki w środę u rodzinnego, ale okazało się, że na moim zadupiu kurier z wynikami jest tylko w poniedziałki, wtorki i piątki, więc wizyta u endo się przesunie:-(ech…

U mnie właściwie też już bez objawów. Został tylko rosnący brzuszek :)
Jak dobrze, że już piątek i ten tydzień się kończy. Mam go na prawdę dosyć. Na szczęście wybywamy na weekend na wieś, to trochę sobie odpoczniemy. Mam tylko nadzieję, że się nie sprawdzą prognozy pogody i nie wróci zima:no:

Miłego dnia :-D

Do góry