reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Tak , państwowe ;) Z kasą szału nie ma ale przynajmniej bez stresu pójdę na L4 roczny macieżyński i będę miała do czego wrócić.

Ja powiedzialam u siebie jak tylko nasikałam na test i wyszedł pozytywny. W tym samym dniu kazali mi wziąć urlop i isc do domu. I siedzę na l4 od tego czasu... A szefowa wiedziała o dwoch moich poronieniach, i powiedziała, że ma nadzieje, że to sie już niepowtórzy, więc wszystkie dziewczyny wysyła od razu do domu. Zwłaszcza, że u nas w kółko jakieś różyczki, rumienie i inne ... po co ryzykować...

dziewczyny mam jakis kryzys. Od paru dni nie bolą mnie piersi i są takie puste. Brzuch nie rosnie. Waga spadła. Kurcze ubzdurałam sobie najgorsze;-(

Judy - to przykre, że tak można traktować kobiety w ciąży.

W sumie cieszę się, że jestem na L4. Bezpieczniej się czuję. I zdaję sobie sprawę, że jestem przewrażliwiona w tej ciąży. Nie maluję paznokci, bo usłyszałam w programie tym z Bosacką, że niektóre lakiery coś tam zawierają. A to dla mnie ból, bo uwielbiam kolor na paznokciach i jakoś tak się dziwnie czuję bez ;-) Robię biżuterię, ale od miesiąca nic nie zrobiłam, bo się boję wdychania klejów ;-) Lubię malować na płótnie, ale odpuściłam sobie na czas ciąży, bo farby też mają swoje opary (a werniksy to już w ogóle są niebezpieczne dla każdego).
Mój P. to się czasem za głowę łapie ;-) Dobrze, że czytanie książek i oglądanie TV nie jest niebezpieczne (choć moja mama coś mi już wkręcała, że telewizor wydziela jakieś tam promienie :-D).

Termin do endokrynologa mam na 28 marca. I tak nieźle, tylko tabletek nie mam, więc i tak idę jutro prywatnie.

Domka - moje piersi też nie bolą - muszę je ponaciskać, by coś poczuć. Ale na wizycie wszystko było ok. Bądź dobrej myśli. A jak mdłości - bo nadchodzi czas, kiedy mdłości mogą zanikać. Kiedy masz wizytę? Będzie dobrze :*

Ostatnia edycja:
Domka12 spokojnie, objawy lubią czasami znikać żeby za chwilę znów się pojawić. Też tak kilka razy miałam, ale starałam się o tym nie myśleć i wtedy nie wiadomo kiedy znów się pojawiały.

Cyntia masz rację z tymi mdłościami, jeszcze kilka tygodni temu zaczynały mi się już od 15-tej i trzymały do wieczora, a teraz już tylko przed spaniem się pojawiają. Mam właśnie nadzieję, że oznacza to ich stopniowy koniec :)

hej dziewczyny, miałam mega ciężki okres i nie udzielałam sie u Was, a teraz próbowałam nadrobić i chyba nie dam rady. Gratuluje rosnących brzuszków i bardzo współczuje tym, które straciły fasolki. Życzę Wam wszystkim powodzenia i uciekam na "listopad" bo jak zobaczyłam w końcu serduszko na usg to okazało się, że termin wypada z usg na 9 listopad. Tak więc trzymajcie się dziewczyny i &&&&

Ja mam mdłości codziennie rano, ale mężuś robi mi herbatkę i śniadanko do łóżka i na jakiś czas mija. Pózniej pojawiają się sporadycznie tak do 14, czasem wieczorami. Trochę to męczące, ale do przeżycia.

reklama
Hej Kobietki,

po wczorajszym ciezkim dniu dzis jest o wiele lepiej..

mamusia - co sie dzieje ???

Widze, ze wiele z Was jest ze Szczecina i az mnie sciska , ze mnie tam nie ma. Tez pochodze wlasnie z tego miasta... mam nadzieje, ze kiedys uda nam sie spotkac !

Do góry