reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Mam pytanko, pierwszą wizytę mam 10.02 według OM będzie to 5 tyd 3 dzien - myślicie że lekarz będzie w stanie potwierdzić ciąże? :zawstydzona/y:

Ja byłam poprzednio w 6 tygodniu i był tylko pęcherzyk, Teraz się nie śpieszę z wizytę i idę na przełomie lutego i marca (przed końcem 10 tygodnia) chce żeby już serduszko było.

reklama
Usg powinno już coś pokazać, ale to zależy i od sprzętu i od umiejętności lekarza.

Heh was doczytac to szok.

Objawy to lekie kłucie brzucha jak na @ ,wachania nastrojów,napady głodu,
zmeczenie i ciezkie wieksze piersi.

Tak wogule to moja druga ciąża;-) córka ma 5 lat skonczone takze spora róznica

SUNOVIA kciuki za wizyte;-)

Rozstepów mam sporo,smarowanie nie pomogło,ale M kocha mnie i taka;-)

Annam cos na dziwna doktorke trafiłąs

JA planuje wizyte odbyc pod koniec lutego

Ja miałąm badanie palcem w pierwszej i teraz pewnie tez...

Cześć!
Jeju jeju ile nas tutaj jest! A ile już naprodukowane. Chyba z pół godziny czytałam:)

Ja byłam dokładnie tydzień temu w poniedziałek na wizycie, czyli w 4 tyg i już mam piękne zdjęcie z okruszkiem widocznym. Także chyba nie ma sie co obawiać, ze nie będzie jeszcze widać:)

Pisałyście też o rozstępach. Ja np na piersiach miałam juz w podstawówce:/ na brzuchu po 1-szej ciąży mam moze 4 znikome ale smarowałam sie gorliwie do czasu zakazu w 4 m-cu z powodu skurczy:/ teraz sie jeszcze nie smaruje i sie bardzo zastanawiam bo obawiam się, że sytuacja się powtórzy choć to może wcale nie było z tym związane.
Któraś z Was miała podobną sytuację?
Teraz się w ogóle bardziej boje wszystkiego ale staram się nie tracić humoru:)

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty!!

Marrrtini lekarz musiał mieć dobry sprzęt skoro już w 4 tc potwierdził ciążę i na dodatek skan z usg dostałaś - super! :)
Co do smarowania i skurczy - niby nie powinno się w ogóle głaskać brzuszka ale chyba nie ma cieżarnej która się do tego stosuje, a nie wszystkie mają problemy. Nie dajmy się też zwariować ;)

Hej dziewczyny ale dzisiaj napisałyście, czytałam 20 min wszystko by być na bieżąco, ja dziś byłam u lekarza rodzinnego dał mi na krew ale powiedział też że jutro mam wykupić szczepionkę przeciw grypie i przyjść się zaszczepić co o tym myślicie.

Właśnie zrobiłam test kolejny i mam 2 kreski jeszcze bledsza niż ostatnio to juz sama nie wiem co myśleć

reklama
Do góry