reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Mam pytanko, pierwszą wizytę mam 10.02 według OM będzie to 5 tyd 3 dzien - myślicie że lekarz będzie w stanie potwierdzić ciąże? :zawstydzona/y:

Ja byłam poprzednio w 6 tygodniu i był tylko pęcherzyk, Teraz się nie śpieszę z wizytę i idę na przełomie lutego i marca (przed końcem 10 tygodnia) chce żeby już serduszko było.

reklama
Usg powinno już coś pokazać, ale to zależy i od sprzętu i od umiejętności lekarza.

Heh was doczytac to szok.

Objawy to lekie kłucie brzucha jak na @ ,wachania nastrojów,napady głodu,
zmeczenie i ciezkie wieksze piersi.

Tak wogule to moja druga ciąża;-) córka ma 5 lat skonczone takze spora róznica

SUNOVIA kciuki za wizyte;-)

Rozstepów mam sporo,smarowanie nie pomogło,ale M kocha mnie i taka;-)

Annam cos na dziwna doktorke trafiłąs

JA planuje wizyte odbyc pod koniec lutego

Ja miałąm badanie palcem w pierwszej i teraz pewnie tez...

Cześć!
Jeju jeju ile nas tutaj jest! A ile już naprodukowane. Chyba z pół godziny czytałam:)

Ja byłam dokładnie tydzień temu w poniedziałek na wizycie, czyli w 4 tyg i już mam piękne zdjęcie z okruszkiem widocznym. Także chyba nie ma sie co obawiać, ze nie będzie jeszcze widać:)

Pisałyście też o rozstępach. Ja np na piersiach miałam juz w podstawówce:/ na brzuchu po 1-szej ciąży mam moze 4 znikome ale smarowałam sie gorliwie do czasu zakazu w 4 m-cu z powodu skurczy:/ teraz sie jeszcze nie smaruje i sie bardzo zastanawiam bo obawiam się, że sytuacja się powtórzy choć to może wcale nie było z tym związane.
Któraś z Was miała podobną sytuację?
Teraz się w ogóle bardziej boje wszystkiego ale staram się nie tracić humoru:)

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty!!

Marrrtini lekarz musiał mieć dobry sprzęt skoro już w 4 tc potwierdził ciążę i na dodatek skan z usg dostałaś - super! :)
Co do smarowania i skurczy - niby nie powinno się w ogóle głaskać brzuszka ale chyba nie ma cieżarnej która się do tego stosuje, a nie wszystkie mają problemy. Nie dajmy się też zwariować ;)

Hej dziewczyny ale dzisiaj napisałyście, czytałam 20 min wszystko by być na bieżąco, ja dziś byłam u lekarza rodzinnego dał mi na krew ale powiedział też że jutro mam wykupić szczepionkę przeciw grypie i przyjść się zaszczepić co o tym myślicie.

Właśnie zrobiłam test kolejny i mam 2 kreski jeszcze bledsza niż ostatnio to juz sama nie wiem co myśleć

reklama
Do góry