reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Wlasnie szukam dziewczyny innego gina I masakra jak znalazlam lekarza to wizyta nq marzec koniec no nie wierze

reklama
annam, ale prywatnie szukasz tego lekarza? Czy na NFZ?
U mnie raczej nie ma problemu z terminami (prywatnie oczywiście), ginekologów pod dostatkiem i nawet do tych najlepszych czeka się max 2 tyg.

Kwas foliowy powinno się brać ok. 3 msc przed zajściem w ciążę. Ja niestety w tej ciąży to zaniedbałam i zaczęłam brać od dnia zrobienia testu.

Ja mam lux med I żaden gin mi nie odp po opiniach, A prywatnie mnie nie stać bo tutaj tez place

Dziewczyny usypiam, dodatkowo jem jogurt parowki ciastka I oliwki wszystko na raz masakra mam nadzieje ze nikt nie widzi

Dziewczyny - jestem wściekła na mojego gina. Już nigdy do niego nie pójdę. Niby jest dobry. Ale jest bucem.
Zaczęłam od tego, że byłam we wtorek u innego lekarza z powodu beżowych plamień, które są już brązowe. Pokazałam zdjęcie USG z wtorku. Powiedziałam, że dał mi luteinę dopochwowo. Obśmiał tamtego lekarza. Gdyby wiedział jak się nazywa tamten lekarz (jest właścicielem szpitala i kliniki)....

W ogóle, to zrobiłam znowu betę. Nie bijcie. Z tej całej akcji, to dobrze, że zrobiłam. Wynik 8094 mIU/ml.

Jak poszłam na pierwszą wizytę (sam kazał przyjść zaraz po teście po receptę na Ethyrox) i miałam wynik 110,4, to łapał się za głowę, że za niski. Teraz złapał się za głowę, że za wysoki. To ja się martwię, że za wolno mi rośnie (70% co 2 dni), a ten, że za wysoki wynik.
Teraz mam według OM 5 tydzień 6 dzień.
Zobaczył wielkość pęcherzyka - nie chciał wziąć zdjęcia do ręki, bo nieopisane. Zdjęcie leżało na stole. Stwierdził, że wielkość pęcherzyka za mała na taką betę. Tylko to zdjęcia z dnia, gdy beta była tysiąc coś (i tamtego dnia gin stwierdził, że po prostu owulacja była później i sam określił kiedy - i trafił w dzień, gdy testy owu i tempka mi ją rzeczywiście wskazały).

Kazał mi wejść na fotel. No to się zestresowałam, bo nie wiem po co. Powiedziałam, że mam taką blokadę psychiczną, tak się boję, że mi to badanie zaszkodzi, że nie zgodzę się na badanie ręką. Dodałam, że na USG tak. Powiedział, że USG mi nie zrobi i że nie może mnie leczyć skoro odmawiam badania ginekologicznego :szok:

Chyba moja beta jest ok. Teraz już zgłupiałam.

Cyntia troche nie powazny lekarz ale fakt bez badania nie moze Cie leczyc chociaz Powinien Cie poinformowac co musi zrobic zeby to zobaczyc co sie dzieje, uspokoic Cie porozmawiac

Ja mojej gin mówiłam w czwartek przed @ 3 dni że miałam blada kreskę to mówiła mi że nawet mnie nie dotknie tylko szybko z samego początku szyjki cytologid mi zrobi żeby nic się nie stało ;-)

reklama
Do góry