reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Dzis powiedziałam mojemu miskowi ze bedziemy miec druga dzidzie.Jego reakcja to `a mowiłem ze sie uda`Termin wypada na dzien urodzin jego mamy.

reklama
Cyntia, a z jakiego powodu ten lekarz wyśmiał tego, który robił ci usg? Lekarze generalnie tak mają, że jeden podważa kompetencje drugiego, ale twój chyba trochę przesadził. I z tego co piszesz sam nie wie o co mu chodzi.

annam, niczym się nie stresuj. Też miałam normalne badanie ginekologiczne, wziernikiem i cytologię. To normalna procedura na początku ciąży i w niczym nie zaszkodzi. Kiedyś lekarze nie mieli w gabinetach usg i badali ciężarne tylko tak - oni tam wiedzą, co mogą w ten sposób wybadać.

Sunovia - że dał mi nieopisane zdjęcie, że przepisał luteinę dopochwowo, bo przez plamienia na pewno się nie wchłania (a przecież badałam progesteron i widać, że jest o wiele wyższy wynik po braniu tabletek) i że nie powiedział mi, że coś jest nie tak skoro beta jest tak wysoka, a pęcherzyk tak mały (nie spytał mnie ile mm ma pęcherzyk na zdjęciu, a miał 3,5 mm na tysiąc coś bety).

I co teraz zamierzasz? Idziesz jeszcze raz do tego pierwszego? A cały czas plamisz?

Dlatego właśnie ja ci radziłam zadzwonić do tego pierwszego lekarza. Leczenie się u dwóch na raz prawie zawsze tak wygląda - każdy mówi co innego i jeszcze podważają swoje słowa nawzajem. A my się tylko przez to niepotrzebnie stresujemy.

Fiona moj Nic nie Odp ale to dlatego ze nie uwierzy dopoki nie zobaczyc, zobaczyc ostatnia Ciaze on tez bardzo przezyl,
Cyntia nadal plamisz? Jak sie czujesz,?

Dziewczyny a w pracy ktos cos u was wie? Ja wlasnie mam awans dostac od marca o co walczylq moja kiero masakra

Tak, plamię nadal - na brązowo, dziennie tak ok. 1-2 małe łyżeczki. Psychicznie trochę mi lepiej. Ta beta mnie uspokoiła. Poczytałam trochę na polskich i zagranicznych forach i ta beta na ten tydzień jest ok.

Sunovia - wczoraj pisałam o tym lekarzu właśnie (pytałam o zdanie czy ma sens lecieć do niego). To jest lekarz na NFZ z przychodni, który wdrożył mi leki na tę ciążę. Gdy zaczęłam plamić szukałam jakiegokolwiek lekarza i poszłam do poleconego lekarza prywatnie. U tego nowego będę prowadzić ciążę (zdecydowałam już w zeszłym tygodniu o tym, ale nie mówiłam dziś lekarzowi z przychodni). Jestem do niego umówiona na 11 lutego.

Mam pytanko, pierwszą wizytę mam 10.02 według OM będzie to 5 tyd 3 dzien - myślicie że lekarz będzie w stanie potwierdzić ciąże? :zawstydzona/y:

reklama
Kate zależy odlekarza, czy nie mialas owulacji przesunietej, itd ja jestem w 5 tyg i po badaniu zwykłym nie stwierdzila

Do góry