reklama
sunovia
Fanka BB :)
Cyntia, a z jakiego powodu ten lekarz wyśmiał tego, który robił ci usg? Lekarze generalnie tak mają, że jeden podważa kompetencje drugiego, ale twój chyba trochę przesadził. I z tego co piszesz sam nie wie o co mu chodzi.
annam, niczym się nie stresuj. Też miałam normalne badanie ginekologiczne, wziernikiem i cytologię. To normalna procedura na początku ciąży i w niczym nie zaszkodzi. Kiedyś lekarze nie mieli w gabinetach usg i badali ciężarne tylko tak - oni tam wiedzą, co mogą w ten sposób wybadać.
annam, niczym się nie stresuj. Też miałam normalne badanie ginekologiczne, wziernikiem i cytologię. To normalna procedura na początku ciąży i w niczym nie zaszkodzi. Kiedyś lekarze nie mieli w gabinetach usg i badali ciężarne tylko tak - oni tam wiedzą, co mogą w ten sposób wybadać.
Cyntia85
Sunovia - że dał mi nieopisane zdjęcie, że przepisał luteinę dopochwowo, bo przez plamienia na pewno się nie wchłania (a przecież badałam progesteron i widać, że jest o wiele wyższy wynik po braniu tabletek) i że nie powiedział mi, że coś jest nie tak skoro beta jest tak wysoka, a pęcherzyk tak mały (nie spytał mnie ile mm ma pęcherzyk na zdjęciu, a miał 3,5 mm na tysiąc coś bety).
sunovia
I co teraz zamierzasz? Idziesz jeszcze raz do tego pierwszego? A cały czas plamisz?
Dlatego właśnie ja ci radziłam zadzwonić do tego pierwszego lekarza. Leczenie się u dwóch na raz prawie zawsze tak wygląda - każdy mówi co innego i jeszcze podważają swoje słowa nawzajem. A my się tylko przez to niepotrzebnie stresujemy.
Dlatego właśnie ja ci radziłam zadzwonić do tego pierwszego lekarza. Leczenie się u dwóch na raz prawie zawsze tak wygląda - każdy mówi co innego i jeszcze podważają swoje słowa nawzajem. A my się tylko przez to niepotrzebnie stresujemy.
U mnie w pracy zadrn nic nie wiem a mam zamiar powiedziec jak juz bede w 3 mc.To juz bedzie bardziej bezpiecznieDziewczyny a w pracy ktos cos u was wie? Ja wlasnie mam awans dostac od marca o co walczylq moja kiero masakra
Cyntia85
Tak, plamię nadal - na brązowo, dziennie tak ok. 1-2 małe łyżeczki. Psychicznie trochę mi lepiej. Ta beta mnie uspokoiła. Poczytałam trochę na polskich i zagranicznych forach i ta beta na ten tydzień jest ok.
Sunovia - wczoraj pisałam o tym lekarzu właśnie (pytałam o zdanie czy ma sens lecieć do niego). To jest lekarz na NFZ z przychodni, który wdrożył mi leki na tę ciążę. Gdy zaczęłam plamić szukałam jakiegokolwiek lekarza i poszłam do poleconego lekarza prywatnie. U tego nowego będę prowadzić ciążę (zdecydowałam już w zeszłym tygodniu o tym, ale nie mówiłam dziś lekarzowi z przychodni). Jestem do niego umówiona na 11 lutego.
Sunovia - wczoraj pisałam o tym lekarzu właśnie (pytałam o zdanie czy ma sens lecieć do niego). To jest lekarz na NFZ z przychodni, który wdrożył mi leki na tę ciążę. Gdy zaczęłam plamić szukałam jakiegokolwiek lekarza i poszłam do poleconego lekarza prywatnie. U tego nowego będę prowadzić ciążę (zdecydowałam już w zeszłym tygodniu o tym, ale nie mówiłam dziś lekarzowi z przychodni). Jestem do niego umówiona na 11 lutego.
reklama
Podziel się: