reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

O matko, to faktycznie musialas mieć 'ciekawie'. Ja musze się wreszcie przejść do jakiegoś kardiologa (glownie wlasnie przez ciaze) bo od 4 lat nigdzie nie zawitałam :zawstydzona/y: Każdy ma swoje zdanie, swoje opinie, ja wlasnie wolalabym cesarke, zobaczymy co powie kardiolog. :-)

reklama
magdus w dzisiejszych czasach jak ktoś chce, to nie ma żadnego problemu. Trzeba tylko o tym pomyśleć wcześniej niż na porodówce ;-)

Magdus - ja też mam niedomykalność zastawki, ale mitralnej, też z falą zwrotną. Do tego jakieś nieprawidłowe ciśnienie między sercem a płucami i tachykardię. Brałam swego czasu trochę leków. 2 kardiologów powiedziało mi, że wypadanie zastawki nie jest wskazaniem do cesarki, choć wszystko zależy od zaawansowania choroby i stanu w 3 trymestrze. Na pewno będziesz musiała odwiedzić kardiologa dla własnego bezpieczeństwa.
Wypadanie zastawki jest bardzo częstą przypadłością.

A kiedy miałaś badaną grupę krwi? Jak do drugiego roku życia, to, tak jak napisała pscolka, grupa może się zmienić - a konkretnej do drugiego roku życia antygeny mogą zostać nie wykryte. Byłam równie pewna jak Ty, że znam swoją grupę krwi ;-) To wyobraź sobie jaką miałam minę jak zobaczyłam na wypisie inną ;-)

Jak już mowilam to najbardziej chodzi o mnie i o moje leki, ze po prostu w pewnym momencie nie dam rady... Będzie we mnie siedzieć, ze mam ta wade serca i koniec :D Ja nawet pobiegać nie mogę bo jestem wykonczona a cos mi się wydaje ze porod to cos więcej niż taki 'bieg' :D
No tez mam w książeczce wpisana grupe krwi, pewnie była robiona daaawno temu, ale no jestem pewna i już :D A poza tym skoro trzeba to zrobie, niech strace :D

psciolka - -powiem tak, nie kazdemu jest pisane karmienie. Wiem ile ono ma zalet , same plusy, ale mnie nie bolala tylko na poczatku ...to bol non stop. Tu w szpitalu wychodzi sie po 24 godzinach (a i tak pytaly sie czy chce zsatc na noc), bo mozna wyjsc i po 6 h. Polozna odwiedzala mnie, polecila super masc na pekajace brodawki, maly dobrze lapal (niby). Na szczescie presji nie bylo z ich strony i po tych 6 tygodniach nie uslyszalam zlego slowa. Ja psychicznie tez nie dawalam rady, nie czulam si szczesliwa wtedy a niestety to odbijalo sie na malym.

cyntia - no wyobrażam sobie. :-Dcoś co brałaś za pewnik okazałosię nie istnieć.:-D U mnie niespodzianki nie mogło być bo rodzice mają taką samą,ale Szymkowi już wyszło, że ma po tacie.
magduś - ale byłby ubaw dyby się okazało, że jednak maszinną. ;-)Na to badanie składa się i określenie grupy krwi i obecności przeciwciał.Mi w tej ciąży doktor zleciła same przeciwciała, czyli że co? to się możezmienić ? - dziwne, bo wydawało mi się, że to cecha stała...
gosiak - kurcze co to jest doba:szok:... mi pokarm przyszedłdopiero po 3 dobie, bo za mało piłam. Czyli tak de facto kobiety tam gdziemieszkasz są zostawiane same sobie. Przykre to:-(.

pscolka - -wiesz tu nawet nie chodzilo o pokarm, ja po tej dobie balam sie cczy dam sobie rade z maluchem, co z zoltaczka, ktora fizjologicznie niby wystepuje zawsze , ale nie zauwazylam jej u malego. Na szczescie poradzlam sobie jakos, ale masz racje z przerazeniem wychodzilam ze szpitala ;-)

reklama
Prosze poradzcie mi ... Mam gorączkę niezawysoka leje sie z nosa i boli gardło leże 2 dzien plackiem w lozku ... Wczoraj byłam w aptece dali mi tylko paracetamol jak dla mnie to tylko 2 tabl i pow ze jesli nieprZejdzie po 2 dniach do lekarza strasznie boje sie o maleństwo .... Juz swiruje czy isc do lekarza ....

Do góry